• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    CAMELLA: Ne pro vsechny. Jde to ve vlnach, takze nekteri si budou muset jeste pockat.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    FRANCIMOUR: Účty v jiné měně umí i FIO.

U RB teď budu rušit účty, hlavní důvod je to šílené bankovnictví... CAMELLA: dobré načasování ;-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    EDERA: Nové bankovnictví bude ted do týdne :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    FRANCIMOUR: Chválej?:-O A mají jen tu Raiffku nebo mají i srovnání s internetovým bankovnictvím jiných bank?
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    EDERA: Zajimave je ze internetove bankovnictvi si kolegove chvali... ja mam ted Airbank a Mbank a hledam neco co umi ucty s cizi menou. To je ted hlavni duvod.
    EDERA
    EDERA --- ---
    FRANCIMOUR: Převáděla jsem teď na jaře do Reiffky peníze z účtu v rušené ZUNO a zatím jsem z toho spíš otrávená. Karty, pravda, fungujou (dneska mi zrovna přišel dopis, že mi teda milostivě schválili limit na kreditce ve výši toho původního, kterej jsem tam měla na jiném typu kreditní karty už asi patnáct let), ale z jejich internetového bankovnictví mám vždycky lezu po stropě. Něco tak nepřehlednýho jsem ještě nezažila (porovnávat můžu s Monetou, Fio, Airbank, mBank, již zrušenou ZUNO a UniCredit, o které jsem si dosud myslela, že ji nemůže nic překonat). Slibujou teda nové zhruba do půl roku - prý bude krásné žluto-černé, zaměstnanci už to testují. Neumí to ani převod mezi vlastními účty. Jediné pozitivum je, že mi k tomu dali zdarma Samsung S5 mini.
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    LELI: Reiffka sorry... klasickej ucet vyplata, platby kartou i mimo cr ...
    LELI
    LELI --- ---
    FRANCIMOUR: rf jako rb neboli reiffeisen? Zalezi co od toho cekas a jaky tam budes tocit penize.
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    Zdravim,

premyslim o prechodu k RF ucet komplet... nejake zkusenosti?
    ADM
    ADM --- ---
    DYNK: mas recht, splatky inkasem jsou od sebe mesic, ale to obdobi je posunuty o pul mesice zpatky. me to totiz na zacatku v prvnim obdbobi sedelo (ale to bylo z jineho duvodu) i v tom vypise transakci
    DYNK
    DYNK --- ---
    ADM: Jsi si jistej, ze scitas transakce za cele zuctovaci obdobi? Pises "od posledni splatky", ale zuctovaci obdobi bude nejspis zacinat v jinej den. Kazdopadne koukni na vypis, tam by transakce mely byt jasne vypsany.
    ADM
    ADM --- ---
    to se vubec muze stat, ze mi RB strhne jako mesicni splatku kreditky asi o 5200 Kc vic? kdyz si spoctu transakce od posledni splatky tak tam mam tenhle rozdil. jsem u RB (puv. expandia bank) 18 let, a dnes nastal presne ten den kdy je potreba ten ucet zrusit
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    GHOSTSTALKER: Promiň, nepochopil jsem přesně dotaz...
    Kreditku můžeš mít "pře"placenou, kdykoliv můžeš poslat "splátku" jakou chceš. Pak holt záleží na tom, v jakou konkrétní chvíli ti dorazí refund na kreditní účet...
    Bohužel ti nepovím, jak to řeší tvoje banka, znal jsem podmínky u Citi, tam šlo kreditku "nabít" víc, než byl limit. U Citi by to bylo jako peníze, co můžeš čerpat nad rámec limitu.
    DYNK
    DYNK --- ---
    GHOSTSTALKER: vytvori se na uverovem uctu preplatek
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ZBYNEK: To mi dava smysl, ale co kdyz zrovna budu mit 100% splaceno (nebo nesplaceno mene, nez je refund)?
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    GHOSTSTALKER: až to budeš hledat tak povím svou zkušenost s Ali. datum redundance bylo shodné s datem platby, ačkoliv reálné bylo posláno o dva měsíce později
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    GHOSTSTALKER: Mně to přišlo jako splátka
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Jak funguji refundace plateb kreditkou? Reklamoval jsem vec placebou kreditkou a obchodnik mi dal refund te platby. Jak se to projevi na uverovem uctu ke karte? Jako splatka, prip. jako navyseni uveroveho ramce?
    HILFIK
    HILFIK --- ---
    Creditas snizuje bonusovy urok pro early adopters

s platností od 1. července 2017 upravujeme úrokovou sazbu u spořicích účtů. Základní sazba 0,5 % p.a. vám zůstává a banka vám ji garantuje až do konce roku 2021.
    Čtrletní bonus bude nově 0,1 % p.a. Tato změna se týká všech spořicích účtů založených od 1. ledna do 31. března tohoto roku.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Co American Express?
    ENDER
    ENDER --- ---
    PATRIKCHRZ: komercka kreditky jen czk
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    LELI: určitě kreditky? Nebudou to spíš debetní karty? Jako s těmi není problém, to umí spoustu bank a řada z nich i zdarma - třeba FIO, zdarma vedení CZK i EUR účtu, zdarma karta ke každému z nich. Ale jestli chce opravdu kreditku (třeba kvůli autopůjčovnám), tak to u nás -asi- nepochodí.

Kamarád ji získal v Německu i bez toho, aby tam měl "ekonomický zájem". V Německu je totiž potřeba být v tzv. "Schufa", něco jako u nás BRKI a NRKI. Dostal se tam tak, že si otevřel účet u VR Bank Zittau a po nějaké době je přesvědčil k malému kontokorentu. Díky tomu se dostal do Schufa a po nějaké době požádal jinou banku o vydání kreditní karty. Takže pro trpělivého (mnoho měsíců, spíše let) to je jedna z možností.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam