• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    GHOSTSTALKER: až to budeš hledat tak povím svou zkušenost s Ali. datum redundance bylo shodné s datem platby, ačkoliv reálné bylo posláno o dva měsíce později
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    GHOSTSTALKER: Mně to přišlo jako splátka
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Jak funguji refundace plateb kreditkou? Reklamoval jsem vec placebou kreditkou a obchodnik mi dal refund te platby. Jak se to projevi na uverovem uctu ke karte? Jako splatka, prip. jako navyseni uveroveho ramce?
    HILFIK
    HILFIK --- ---
    Creditas snizuje bonusovy urok pro early adopters

s platností od 1. července 2017 upravujeme úrokovou sazbu u spořicích účtů. Základní sazba 0,5 % p.a. vám zůstává a banka vám ji garantuje až do konce roku 2021.
    Čtrletní bonus bude nově 0,1 % p.a. Tato změna se týká všech spořicích účtů založených od 1. ledna do 31. března tohoto roku.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Co American Express?
    ENDER
    ENDER --- ---
    PATRIKCHRZ: komercka kreditky jen czk
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    LELI: určitě kreditky? Nebudou to spíš debetní karty? Jako s těmi není problém, to umí spoustu bank a řada z nich i zdarma - třeba FIO, zdarma vedení CZK i EUR účtu, zdarma karta ke každému z nich. Ale jestli chce opravdu kreditku (třeba kvůli autopůjčovnám), tak to u nás -asi- nepochodí.

Kamarád ji získal v Německu i bez toho, aby tam měl "ekonomický zájem". V Německu je totiž potřeba být v tzv. "Schufa", něco jako u nás BRKI a NRKI. Dostal se tam tak, že si otevřel účet u VR Bank Zittau a po nějaké době je přesvědčil k malému kontokorentu. Díky tomu se dostal do Schufa a po nějaké době požádal jinou banku o vydání kreditní karty. Takže pro trpělivého (mnoho měsíců, spíše let) to je jedna z možností.
    LELI
    LELI --- ---
    VIK: co neco jako kreditka od Amazonu?

Jinak treba ceska komercka myslim umi normalne eurovy ucty a snad i kreditky v eurech, kdyz je k tomu ten eurovej ucet.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VIK: kreditní karta je druh úvěru a banky nerady dávají úvěr lidem, kteří na daném území nemají ekonomický zájem. Nestačila by debetka?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    VIK: pozadej si o e-obcanstvi estonska a zaloz si ucet v estonsku ;)
    VIK
    VIK --- ---
    Potřeboval bych kreditní kartu vedenou v EUR ideálně se slušným kurzem v případě, že bych chtěl platit v jiné měně. Zkusmo jsem se díval na slovenskou mBank, ale založit účet může pouze osoba s trvalým nebo přechodným pobytem na Slovensku. Máte někdo nějaký tip?
    ENDER
    ENDER --- ---
    EDERA: ja uplne vidim implementaci takovyhle ficury, navic v pripade raifky, ktera ma snad porad 2 core bankingy..
    EDERA
    EDERA --- ---
    V internetovém bankovnictví Raifky fakt neexistuje nic jako "převod mezi vlastními účty"? Když chci převést peníze z běžného účtu na spořák, tak tam to číslo spořáku musím sama naklepat?:-O
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    NAVARA: Anonymní dary stranám se nazývají "členské příspěvky".
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TRAVIX: Chceš přispět na kampaň Okamurovi, aby to nikdo neviděl? Strany musí anonymní dary odevzdat Babišovi na řepku, neztrácej tím čas ;)
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    Díky všem za informace, nejde samozřejmě o úplné utajení, jen prostě aby příjemci na první pohled nevysvítili moje jméno. Přitom jde o občasné platby do 1000 Kč, zakládat si kvůli tomu sročko nebo spolek nechci... Hádám, že bitcoin bude asi nejlepší...
    ADAM
    ADAM --- ---
    NELDE: do 20tis simplecoin nevyžaduje žádné os. Údaje
    EDERA
    EDERA --- ---
    NELDE: Drahé, leč účinné, milý Watsone! :-)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: to je ta profesní slepota, že mě nenapadlo něco tak naprosto jednoduchého, jasně "poukázka A" :D. A já vymýšlím konstrukce typu sběrných účtů :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    TRAVIX: Úplně anonymní platba převodem neexistuje (zákon o praní špinavých peněz). Maximálně dosáhneš toho, že peníze budou zaplaceny někým jiným (který ale je schopen říci, kdo byl skutečný plátce).
    Nejsem si 100% jist, ale pokud použiješ poštovní složenku, tak se použije informace, kterou jsi napsal na složenku.
    FLAD
    FLAD --- ---
    TRAVIX: Nebo, pokud jde o velkou castku, pres advokata.
    ADAM
    ADAM --- ---
    TRAVIX: nejjednodušeji přes simplecoin.cz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam