• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PETER_PAN: devizovka. Bohužel 500 EUR je moc málo, o to devizovky moc zájem nemají. Nejvstřícnější je asi Easychange i když přesvědčit je, aby uzavřeli smlouvu dá trochu práce (ani oni úplně nevítají malé obchody), ale když už smlouvu máš, smění i platby v řádu jednotek eur.
    Bez smlouvy jde využít Europlatba.cz, což jsou vlastně taky oni, jen kurzy tam jsou horší (je to právě pro drobné zákazníky).
    Výhodou je, že má účet u FIO. Takže pokud by byl problém nechat si to posílat na účet devizovky, můžeš si to nechat zaslat na účet FIO (za 20 Kč) a z něj už zdarma přeposlat na účet devizovky.

S malými platbami nemá problém ani Fortissimo (devizy.cz), ale jejich kurzy nebývají úplně nejlepší (ano, lepší než banka a také bez poplatku).

HARALD: vzhledem k tomu, že vklad i výběr cizí měny u FIO je zpoplatněn 0,5 % (minimálně 75 max 250 Kč) tak to není dobrá varianta.
    HARALD
    HARALD --- ---
    PETER_PAN: EUR účet u FIO, pak vybrat a dobrá směnárna.
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    LINKOS: roklen to smeni az od 1000eur, jinac ale funguje dobre
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    PETER_PAN: mam cz ucet u fio,z toho poslu na roklenfx,smenim na eura a poslu na eurovy ucet u fio.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Mam dotaz ohledne nejvyhodnejsi reseni pravidelne (mesicni) operace : cca 500 EUR (nemecky ucet) --} EUR (cesky ucet) --} CZK (cesky ucet).

Mam ucet u FIO i u AirBank i u mBank (ten prakticky nepouzivam). FIO i AirBank maji moznost mit EUR ucet, ale jejich kurzy EUR-CZK jsou hrozne. Jak to resit ? Na 500 EUR to dela treba 200 CZK ztraty. To mi prijde jako hodne.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOC256: mne uz se to parkrat stalo a dycky nakonec zauctovali jen jednu transakci...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ENDER: Oka. Snad nebude potreba.
    ENDER
    ENDER --- ---
    KOC256: ee u tvoji banky... ona si to s obchodnikem vyrika.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ENDER: A u koho? Prijde mi logicke u obchodnika...
    ENDER
    ENDER --- ---
    KOC256: doklad bys nemel potrebovat, reklamoval bych to az po zauctovani, to by melo prijit relativne brzy, bloky na karte muzou byt delsi dobu, zalezi na tom u jaky jsi banky a jak to maji nastaveny...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Dneska jsem platil u obchodníka kartou a na první platbu mi řejkl, že mu pokladna rekla ze nejaky problem, tak to chtel jeste jednou a nyni ve vypise vidim obe platby jako nezauctovane:

Platba kartou (nezaúčtováno) v NEJAKY_OBCHOD
    Částka: 400,00 CZK
    Datum provedení: 02.08.2017
    Kód transakce: 1711835613

Mám to řešit hned s bankou/obchodníkem nebo čekat až se jedna/obě zaúčtují?

O té neúspěšné platbě samozřejmě nemám doklad. Od té úspěšné "náhodou" ještě jo.
    ANASTAZIA
    ANASTAZIA --- ---
    FLAD: netrvam na vlastnictvi eura...takze asi lepsi volny penize prekonvertovat na CZK + Airbank
    FLAD
    FLAD --- ---
    ANASTAZIA: S ohledem na aktuální úroky bych ti doporučil EUR bežák, spořáky co by staly za to v podstatě neexistují
    ANASTAZIA
    ANASTAZIA --- ---
    FLAD: v ČR
    FLAD
    FLAD --- ---
    ANASTAZIA: V ČR nebo kdekoliv EU?
    ANASTAZIA
    ANASTAZIA --- ---
    Potreboval bych eurovej sporacek, mate zkusenosti, kde to vychazi nejlepe? diky
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NAVARA: no, od ČSOB jsem byl zatím jen v rámci ČSOB inspirace (filmová představení)
    Ale mají svůj portál, asi něco vyzkouším
    Aktivity | ČSOB Premium
    https://www.csobpremium.cz/portal/aktivity
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: Zve tě někam ČSOB Premium?

LELI: A ty produkty co zmiňuješ se stejně neřeší přes web, takže je kvalita IB nemusí trápit :)
    LELI
    LELI --- ---
    PATRIKCHRZ: jj, praha

SINEAD: hypo od nich nemam, tu mam jinde, na uctu velky zustatky nemam, dokonce ani firmy u nich nemam, ale mam tam nejaky prijmy co mi tam chodej, pravidelny, plus tam byl nejakej vyssi zustatek jednu dobu...

SINEAD: V CSOB mam obdobny podminky, ale tam jsem kratce, takze zatim nebudu hodnotit.

ASACHI: No, zit muzou z produktu, ktery vetsinova spolecnost neresi, ale oni je delaji dobre, treba uschova na kupni cenu nemovitosti, lombardni uvery (coz je, napr. mas u nich investice za 10m, potrebujes na neco 5m a do roka jim to das zpatky, tak nemusis na investovany penize sahat a pujci ti 5m na rok za 1 procento), ...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ASACHI: to účtování a vracení zpět se bude (tuším od srpna) rušit Prostě nyní, pokud klient splní podmínky, tak nebude strženo nic
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam