• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ENDER: Oka. Snad nebude potreba.
    ENDER
    ENDER --- ---
    KOC256: ee u tvoji banky... ona si to s obchodnikem vyrika.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ENDER: A u koho? Prijde mi logicke u obchodnika...
    ENDER
    ENDER --- ---
    KOC256: doklad bys nemel potrebovat, reklamoval bych to az po zauctovani, to by melo prijit relativne brzy, bloky na karte muzou byt delsi dobu, zalezi na tom u jaky jsi banky a jak to maji nastaveny...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Dneska jsem platil u obchodníka kartou a na první platbu mi řejkl, že mu pokladna rekla ze nejaky problem, tak to chtel jeste jednou a nyni ve vypise vidim obe platby jako nezauctovane:

Platba kartou (nezaúčtováno) v NEJAKY_OBCHOD
    Částka: 400,00 CZK
    Datum provedení: 02.08.2017
    Kód transakce: 1711835613

Mám to řešit hned s bankou/obchodníkem nebo čekat až se jedna/obě zaúčtují?

O té neúspěšné platbě samozřejmě nemám doklad. Od té úspěšné "náhodou" ještě jo.
    ANASTAZIA
    ANASTAZIA --- ---
    FLAD: netrvam na vlastnictvi eura...takze asi lepsi volny penize prekonvertovat na CZK + Airbank
    FLAD
    FLAD --- ---
    ANASTAZIA: S ohledem na aktuální úroky bych ti doporučil EUR bežák, spořáky co by staly za to v podstatě neexistují
    ANASTAZIA
    ANASTAZIA --- ---
    FLAD: v ČR
    FLAD
    FLAD --- ---
    ANASTAZIA: V ČR nebo kdekoliv EU?
    ANASTAZIA
    ANASTAZIA --- ---
    Potreboval bych eurovej sporacek, mate zkusenosti, kde to vychazi nejlepe? diky
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NAVARA: no, od ČSOB jsem byl zatím jen v rámci ČSOB inspirace (filmová představení)
    Ale mají svůj portál, asi něco vyzkouším
    Aktivity | ČSOB Premium
    https://www.csobpremium.cz/portal/aktivity
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: Zve tě někam ČSOB Premium?

LELI: A ty produkty co zmiňuješ se stejně neřeší přes web, takže je kvalita IB nemusí trápit :)
    LELI
    LELI --- ---
    PATRIKCHRZ: jj, praha

SINEAD: hypo od nich nemam, tu mam jinde, na uctu velky zustatky nemam, dokonce ani firmy u nich nemam, ale mam tam nejaky prijmy co mi tam chodej, pravidelny, plus tam byl nejakej vyssi zustatek jednu dobu...

SINEAD: V CSOB mam obdobny podminky, ale tam jsem kratce, takze zatim nebudu hodnotit.

ASACHI: No, zit muzou z produktu, ktery vetsinova spolecnost neresi, ale oni je delaji dobre, treba uschova na kupni cenu nemovitosti, lombardni uvery (coz je, napr. mas u nich investice za 10m, potrebujes na neco 5m a do roka jim to das zpatky, tak nemusis na investovany penize sahat a pujci ti 5m na rok za 1 procento), ...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ASACHI: to účtování a vracení zpět se bude (tuším od srpna) rušit Prostě nyní, pokud klient splní podmínky, tak nebude strženo nic
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ENDER: no pac nejdou :)
    Musim specialne kliknout, ze chci z dneska zobrazit transakce abych je videl.

Ja jsem zvykly (a chci to tak mit) na normalni banky (treba Airbank), kde to proste vidim spolecne vsechno ...
    ENDER
    ENDER --- ---
    ASACHI: proc by v jejich ib nesly zobrazit transakce z jednoho dne? jinak souhlas...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Ja treba mam KB kvuli hypoteky a moje zkusenosti:
    - vedeni uctu neni zdarma, kazdy mesic mi na zacatku strhnou 89 korun a pote je na konci mesice "vrati" jako penezni "bonus", ze jsem super hodny klient = toto u me zdarma fakt neni
    - na pobocce mam sveho pana, za kterym musim povinne chodit. Nelze tam prijit nahodne a neco resit, uz me jednou takhle poslali pryc.
    - pan za kterym chodim, tak vubec nic nevi, nikdy a o nicem. Na kazdy dotaz se musi nekoho chodit ptat.
    - kazda vec co tam chodim resit (1x do roka mimoradna vklad), tak se resi pres asi 50 jejich internich aplikaci, protoze jsem zjevne prvni klient, ktery toto resi.
    - internetove bankovnictvi je absolutni vtip a urazka kazdemu cloveku ... abych v roce 2017 mel banku, ktera neumi normalne zobrazit transakce z daneho dne, tak to uz chce hodne IT skillz.

Za 2 roky mi konci fixace, takze moje utrpeni s touto instituci, jejiz schopnost prezit v dnesni dobe je mi zcela zahadou, konecne skonci.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SINEAD: V KB mám TOP nabídku. Je zdarma (vedení, tuzemské transakce, platební karta Visa Platinum, převody v rámci ČR, výběry ze všech bankomatů v ČR i v zahraničí), stačí jen dělat obrat 150 000 Kč (prostě poslat z jednoho účtu tam a zpět). Je tam i cestovní pojištění.
    Jako v porovnání s ostatními "prémiovými" účty (ČSOB Premium, Erste Premier), ale co, je to zadarmo :). Ale asi mají i nějaký "nižší" tarif. Ti osobní bankéři jsou fakt "peklo", naštěstí s nimi nic řešit nemusím. Ztratil jsem kartu, vyřídil telefonicky a novou si nechal poslat na úplně jinou pobočku (mám ji blíže)
    LELI: z KB se marně snažím něco "nadstandardního" vymámit a furt, nic. I jsem si "stěžoval", že třeba od ČS (Erste) mám nějaké pozvánky na rauty a jiné akce a od KB furt, nic, přislíbili, že něco vymyslí a pořád nic. Kde máš účet? V Praze?
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    OMNISLASH: Ja myslim ze zavisi na vysce hypo, musis mit nad 1,5 mega, a taky co povazujes za "zdarma". Vedeni uctu zdarma se povazuje za "zdarma". Ja mam dlouhodobe nastaveny limity citlivosti na "zdarma" od Equa bank trochu vejs, ja mam zdarma opravdu VSECHNO co potrebuju...takze treba ony vecne propirane vybery z cizich bankomatu.
    Dtto u KB ucet Gold...vsude pisou zdarma...nojo jenze vono zdarma znamena za 169 Kc/mes:)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    SINEAD: mi tedy v kb hypotecak rovnou rikal, ze to vedeni uctu bych mel pri hypo zdarma
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    LELI: Nevim jak se ti povedlo dosahnout toho, ze mas vsechno zadarmo. Pocitam ze jsi nejakej VIP klient, kterymu se vali na ucte mega. To bohuzel standardni lidi nemaj, zvlast ne ti, co resej hyposky. Ja uz to psala driv, resime ze pujdu na materskou a optimalizujem spolecny finance, a s rodicakem 11 500,- mesicne od spravy socialniho zabezpeceni ti fakt komercka tak akorat nasere :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam