• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: A proč by to dělal? Co by z toho měl?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    EDERA: Stejný někdo, kvůli kterému se potvrzují sms (certifikátem, smartklíčem,...) transakce odchozí na cizí účet
    EDERA
    EDERA --- ---
    NAVARA: Jak jako někdo?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Tak pokud by vám někdo převedl všechny prachy na spořák s výpovědní lhůtou týden a vy díky tomu nedali splátku hypotéky, tak se asi radovat nebudete...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    BIMBAS: To se ve Fiu musí taky.... :-/
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    EDERA: ale potvrdit to musiš pořád sms kodem :/
    TBC
    TBC --- ---
    NELDE: okamzite to umela vzdycky :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    EDERA: nj, banka inspirovana klienty vid, kdyz se podivas na prumernyho obcana, neni se co divit :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDERA: A převádí je "okamžitě"?
    DYNK
    DYNK --- ---
    EDERA: Aha, tak me nenapadlo, ze ta funkcionalita muze zpusobit tolik radosti:) Predpokladam teda, ze to stary bankovnictvi umelo sablony. Pokud ne, tak tu radost chapu.
    EDERA
    EDERA --- ---
    GOR: Děkuji Ti, náčelníku, že ses mě zastal.:-)

DYNK: Původní dotaz byl zcela jasný
    [ EDERA @ Banky, bankovnictví, bankovní operace ]
    Šťastný výkřik na to navazoval a fakt by mě ani ve snu nenapadlo, že by si to někdo mohl vyložit v tom smyslu, že banka po standardním zadání neumí (neuměla) převést peníze na účet, pokud tento měl stejného majitele.
    GOR
    GOR --- ---
    DYNK: No, ja jsem "zvolani" Edery pochopil. Ze RB umela prevod na vlastni ucet podle cisla, to je snad asi jasne.
    DYNK
    DYNK --- ---
    EDERA: No, on je rozdil mezi "umi prevody mezi vlastnimi ucty" a "nemusim zadavat cislo vlastniho uctu".
    EDERA
    EDERA --- ---
    TBC: A žes neřekl, kde to v tom starém nepřehledném bankovnictví mají, když jsem se tu na to v červnu ptala? A že mi teda i slečna na pobočce tvrdila, že to neuměj a číslo spořáku tam prostě musím naklepat ručně, pokud na něj chci převést peníze z běžného účtu?:-)
    P.S.: Nebyl to výkřik marketingu, ale šťastné zvolání klienta, který nalezl to, po čem toužil.:-)
    TBC
    TBC --- ---
    EDERA: to je zas nejakej vykrik marketingu? :)) vzdyt to tam maj uz od expandia banky
    EDERA
    EDERA --- ---
    Nové internetové bankovnictví Raiffky umí převody mezi vlastními účty! Volejte sláva a tři dny se radujte.:-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    AUTOLOKATOR: doporučil bych i tohle zveřejnit, protože to, že to FIO řeklo tobě, je jedna věc - to si Liftago s nima nějak vyřídí. Ovšem kdyby to někde bylo dohledatelné "FIO říká, že Liftago není bezpečné", tak to bude úplně jiná situace a FIO bude muset velmi rychle sklopit ocas. kdybys potřeboval nějaký víc napřímo kontakt do Liftaga, tak znám spolumajitele a pár podstatných lidí tam ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    AUTOLOKATOR: Možná se poprali za kulisami a kapitálově silnější pes mrdal.
    AUTOLOKATOR
    AUTOLOKATOR --- ---
    ENDER: OK děkuju! Neni mi jasný, proč Liftago (ČSOB) nenapadla Fio. Byl to hlavní důvod, proč jsem Liftagu psal. Doufal jsem, že se poperou mezi sebou. Přijde mi to docela závažný tvrzení, protože kdyby to byla pravda, tak Liftago a ČSOB v podstatě nabízej službu, jejíž využití pro koncového zákazníka znamená porušení zákona zaručující ochranu jeho peněz. A i kdyby to nebyla pravda, ale vzešlo by to v obecný povědomí, tak lidi přestanou možnost expresní platby využívat a Liftago i ČSOB maj dost po ptákách. Nechápu, že to Liftágo i ČSOB nechává chladný, že jiná firma něco takového tvrdí.
    ENDER
    ENDER --- ---
    AUTOLOKATOR: nesmysl, jakekoliv transakce, kterymi ti brali penize z uctu nebyly autorizovany (pin, sms pri platbe na netu), takze mas narok na vraceni v co nejkratsi lhute (mandatory z psd1). banka pak resi reklamaci a muze ti je pripadne stahnout zpet. stejne by to meli vyresit do 30 dni...

vse je jenom leva od fio..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam