• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    JIRI_CZEK: Ten ojeb na kurzu není jen trochu. A je u všech bank. Nejlepší je výběr CZK a směnárna s dobrým kurzem - známá dobrými kurzy je směnárna v Kaprově: https://www.exchange.cz/
    Jednoduše porovnej jejich kurzy (-; s těmi bankovními. Exchange má 26.20 a rozdíl kurzů 0.30 na 1 euro. Třeba ČS má 26.735 a rozdíl 1.30. mBank je ještě o horší 26.90 a 1.60 (a to mají ještě tuším nějakou přirážku).

PS: Na ten VIP kurz dosáhneš, když si vytiskneš jejich kupon.
    JIRI_CZEK
    JIRI_CZEK --- ---
    ahoj, potřeboval bych poradit - potřebuju vybrat větší obnos v eurech a potřeboval bych poradit - mám účet u mbank, která má bankomaty euronet, ze kterých je možné vybírat eura, případně můžu bez poplatku vybrat eura v bankomatu v zahraničí (i když si myslím, že mě trochu vojebávaj na kurzu, což by se na větší částce už mohlo nepěkně projevit), nebo můžu vybrat CZK a někde je směnit (mám tip na nějakou směnárnu eurochange v jindřišské)... máte s tímto někdo zkušenosti?
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: A proč by to dělal? Co by z toho měl?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    EDERA: Stejný někdo, kvůli kterému se potvrzují sms (certifikátem, smartklíčem,...) transakce odchozí na cizí účet
    EDERA
    EDERA --- ---
    NAVARA: Jak jako někdo?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Tak pokud by vám někdo převedl všechny prachy na spořák s výpovědní lhůtou týden a vy díky tomu nedali splátku hypotéky, tak se asi radovat nebudete...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    BIMBAS: To se ve Fiu musí taky.... :-/
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    EDERA: ale potvrdit to musiš pořád sms kodem :/
    TBC
    TBC --- ---
    NELDE: okamzite to umela vzdycky :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    EDERA: nj, banka inspirovana klienty vid, kdyz se podivas na prumernyho obcana, neni se co divit :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDERA: A převádí je "okamžitě"?
    DYNK
    DYNK --- ---
    EDERA: Aha, tak me nenapadlo, ze ta funkcionalita muze zpusobit tolik radosti:) Predpokladam teda, ze to stary bankovnictvi umelo sablony. Pokud ne, tak tu radost chapu.
    EDERA
    EDERA --- ---
    GOR: Děkuji Ti, náčelníku, že ses mě zastal.:-)

DYNK: Původní dotaz byl zcela jasný
    [ EDERA @ Banky, bankovnictví, bankovní operace ]
    Šťastný výkřik na to navazoval a fakt by mě ani ve snu nenapadlo, že by si to někdo mohl vyložit v tom smyslu, že banka po standardním zadání neumí (neuměla) převést peníze na účet, pokud tento měl stejného majitele.
    GOR
    GOR --- ---
    DYNK: No, ja jsem "zvolani" Edery pochopil. Ze RB umela prevod na vlastni ucet podle cisla, to je snad asi jasne.
    DYNK
    DYNK --- ---
    EDERA: No, on je rozdil mezi "umi prevody mezi vlastnimi ucty" a "nemusim zadavat cislo vlastniho uctu".
    EDERA
    EDERA --- ---
    TBC: A žes neřekl, kde to v tom starém nepřehledném bankovnictví mají, když jsem se tu na to v červnu ptala? A že mi teda i slečna na pobočce tvrdila, že to neuměj a číslo spořáku tam prostě musím naklepat ručně, pokud na něj chci převést peníze z běžného účtu?:-)
    P.S.: Nebyl to výkřik marketingu, ale šťastné zvolání klienta, který nalezl to, po čem toužil.:-)
    TBC
    TBC --- ---
    EDERA: to je zas nejakej vykrik marketingu? :)) vzdyt to tam maj uz od expandia banky
    EDERA
    EDERA --- ---
    Nové internetové bankovnictví Raiffky umí převody mezi vlastními účty! Volejte sláva a tři dny se radujte.:-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    AUTOLOKATOR: doporučil bych i tohle zveřejnit, protože to, že to FIO řeklo tobě, je jedna věc - to si Liftago s nima nějak vyřídí. Ovšem kdyby to někde bylo dohledatelné "FIO říká, že Liftago není bezpečné", tak to bude úplně jiná situace a FIO bude muset velmi rychle sklopit ocas. kdybys potřeboval nějaký víc napřímo kontakt do Liftaga, tak znám spolumajitele a pár podstatných lidí tam ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    AUTOLOKATOR: Možná se poprali za kulisami a kapitálově silnější pes mrdal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam