• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    diky :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    OMNISLASH: Tady mas kdyžtak kompletní ceník https://www.airbank.cz/file-download/556-cenik.pdf ;)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    OMNISLASH: 25kc po cele EU
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    protoze jsem slepy a neumim hledat - netusite nekdo z hlavy, kolik je u ab poplatek za vybrani z ciziho bankomatu s tim zakladnim uctem zdarma? diky
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PREPRESS: pokud bys napsal účel, jaký to má naplnit, třeba bych přišel na rozumnější řešení. Napadá mě snad jen výhodný spořák, ale tu výhodu seberou transakční náklady a eura můžeš rovnou nechat v matraci.
    HARALD
    HARALD --- ---
    SOONIC: Malá poptávka + trh korporátních klientů, kteří to více užívají, je rozebrán velkými bankami.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    SOONIC: FIO (ale pouze z EUR účtu)
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    nevíte které banky umí nastavit trvalý příkaz k SEPA paltbě ?
    našel jsem jenom KB. Proč tato služba standardně chybí ?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    KOC256: Ja to pochopila tak, ze nasel jsem si spolecnost =banku, ktera mi pujci na debetku = kontokorent. Asi uz jsem deformovana, pardon.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VENIKA:
    Ne.
    Potřebuji kreditku...

Jak píšu v příspěvku na který odkazuješ, našel jsem společnost, kde jim je luft zda karta ke kreditka nebo debetka.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    KOC256: Takze ve vysledku nepotrebujes kreditku jako takovou, ale depozit, kterej na svoji platebce nemas/nemuzes dodat.
    To je ale uplne jinej pribeh.
    Nicmene fajn, ze se stastnym koncem.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOC256: aha :(
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CMLKA: Pokud to je nadnarodni firma typu BUDGET tak se se mnou o tom vubec nebavi :(
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOC256: no a nebo se podle me da nechat nejakou tu rezervu v hotovosti ne?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VENIKA:
    VENIKA:
    OK OK... No je to stejne na vode. Nasel jsem si spolecnost kde mi pujci na debetku...

Díky za snahu...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PREPRESS: u 1500 eur vyjde pravděpodobně nejvýhodněji varianta, kterou jsem navrhoval - prodat eura v dobré směnárně a opětovně je nakoupit přes devizovku.
    Konkrétní příklad - prodáš je v alfaprague.cz za 25,65 (VIP kurz s kuponem z webu) a opětovně je nakoupíš za 25,954. Ztráta na 1 euru je 30,4 haléřů, při 1500 eur to dělá 456 Kč. Dají se nakoupit i o něco výhodněji, pokud budeš mít uzavřenou rámcovou smlouvu, tak u easychange.cz jsou za 25,8267, ztráta tak je jen 17,67 haléře, tedy 265,05 Kč na 1500 eur.
    Záleží na tom, jestli něco takového bude jednorázová akce (pak bych o jiné variantě ani neuvažoval) nebo jestli to bude pravidelné - pak je možné založit i účet u nějaké banky, které operuje s hotovými devizami. zajímavě vychází FIO, to si účtuje za vklad EUR a USD poplatek 0,5 % z objemu min. 75 Kč max. 250 Kč. U 1500 EUR vychází poplatek na necelé 2 stovky, k tomu 20 Kč za odchozí SEPA platbu. Blbé je, že na EUR účtu u FIO je povinný minimální zůstatek, tuším 10 EUR, takže na jednorázovou akci se to úplně nehodí.

Jak jsem uvedl na začátku - bylo by dobré uvést, jaký je konkrétně účel, protože se může pak najít nějaké jiné řešení - např. "jedu do zahraničí a chci výhodně platit, proto si tady nakoupím eura u Arabů, vložím je na účet a budu vysmátý, jak jsem obešel banku s jejími zlodějskými kurzy" se dá mnohem elegantněji vyřešit kartou s výhodnými kurzy (Cetelem, EON, Alza) a ještě vratkou navíc

Teď ještě koukám do ceníku Creditas a tam má vklad v cizí měně do 400 000 Kč za měsíc 10 Kč a odchozí SEPA platba za 50. Účet u nich sice mám, ale jen korunový, takže nevím, jak je to s vedením cizoměnových účtů.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    NAVARA: Na ja :). Tak jako kdyz je to schvaleny, tak plast jde i behem dne, kdyz se banka hodne posnazi, PIN se da doposlat. Ale k tomu je potreba duvod.. nebo znamost ;).
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VENIKA: pracovních... tj. nejdříve 28.12. a to ještě se štěstíčkem, jestli má předschválený limit a když nebude podezřelej s "chci kartu hned" na anti-fraud :)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    VENIKA: Moneta 1000. A dal uz nehledam :).
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    VENIKA: Nasla jsem u CSOB. v sazebniku expresni vydani do 3 pracovnich dni za 500,-
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam