• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    FLAD: Ta tvoje verze se nedá vyslovit. Rhy vyslovíš, je jen trochu ráčkování.
    Ale mám pocit, že anglický termín už se trochu vžil i v češtině.
    FLAD
    FLAD --- ---
    NELDE: Hele, teď mi došlo - a je mi jasný, že ty sis to nevymyslel. Vono slovo rhybařit není moc logický.

Nebylo by logičtější říkat tomu třeba rzybařit? Přece jen f -> ph se v angličitně dá pochopit, ale r-> rh v češtině je fakt divný.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Tohle bylo včetně jména a příjmení.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: spamu od rádobypaypalu s "dear client / customer / user" je takový množství, že mne to až uráží :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak se mi někdo pokusil orhybařit paypal.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELDE: Jj taky sem letos volila Schwarzenberga :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: Neposílali to Českou poštou?
    LELI
    LELI --- ---
    CMLKA: asi jedou na cinskej novej rok. :-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    btw pritel dneska dostal dopis od Hello Bank - jen nejake promo a jakoze vse nejlepsi v novem roce, 1. unora :)))
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    jupii tak Equa konecne zavadi odeslani platby a pripsani na ucet ten samy den, pokud se uskutecni do 10:30
    777PLAY
    777PLAY --- ---
    RADA O FIREMNÍ ÚVĚR, KONTOKORENT, KDE NEJSNADNĚJI ZÍSKAT PENÍZE OD BANK...
    Zdravím,
    mám firmu 1 rok, / velkoobchod-maloobchod, dražby aut,dodávek,strojů....... (V stejném oboru dělám 9 let v jiných firmách, kde jsem byl jednatel). Měl jsem za rok 2017 obrat 12 000 000 kč a čistý zisk tak 800 000 kč.
    Dostal jsem před 6 měsíci firemní úvěr od ČS- 150 000kč.
    Jaká je vaše zkušenost, kde bych mohl snadno a co nejvíce s dobrou úrokovou sazbou, získat co nejvíce peněz?
    Napadlo mě Fio, ten jejich kontokorent? Jedná se mi hlavně ať to DOSTANU, ať není má žádost o úvěr zamítnuta a pak se rapidně snižuje pravděpodobnost u další konkurence.
    A další věc, každá banka má stejný proces SCHVALOVÁNÍ ? Dostanou celé mé účetnictví za rok 2017.....
    Chce taky KAŽDÁ orazítkovaný výpis od finančního úřadu za ZDANĚNÍ ZISKU za rok 2017?

Hrozně díky za každé tipy a rady........
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Pulka: jednoduché řešení - FIO. Účet zdarma, karta zdarma (obojí platí pro eur i czk, budeš mít tedy dva účty a dvě karty). Příchozí i odchozi SEPA platba za 20 Kč. U Fio mají účet i devizovky (Akcenta, Easychange) přes které můžeš eura výhodněji odprodávat nebo dokupovat.
    Složitější, ale výhodnější varianta: založení účtu v eurozóně (Německo, Slovensko). Zde bych opět doporučil (slovenské) Fio. Oproti českému má SEPA platby zdarma a 1 výběr z bankomatu v eurozóně taky.
    FLAD
    FLAD --- ---
    PULKA: Zavolej si do Raiffeisen bank im Stiftland. Ty bejvali v Chebu a meli licenci i na Cechy. Ale jaký maj aktuální poplatky netusim.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Sháním normální eurový účet, s kartou, bez/s rozumnejma poplatkama a tak, aby se peníze nepřeváděly mezi měnama, daly vybírat, platit sepa platby etc. Jsem WP programátor a konzultant a část mých zakázek je ze zahraničí a placená v eurech - vždycky ztratím na kurzu, poplatku za platbu, klient taky platí navíc a já pak stejně platím zahraniční pluginy, licence etc. takže ztratím na kurzu zase zpět. Nějaká doporučeníhodná německá banka se službami pro Čechy? Bydlím v Praze, sem tam se dostanu do Chebu. Předem díky.
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    TOMINO_I: Uz jim to funguje. Az po moji reakci na tom jejich foru, na to prisli, ze jim to nejede. Smesny..
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    TOMINO_I: co si myslet o bance, která nemá/ztrácí přehled o svých transakcích... to už je spíš na napsání ČNB
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    ATOMIKS: Ja uz se kvuli nasrani aj registroval do toho Hello spolu nebo co, abych jim tam napsal aspon neco.
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    BUNDA: To je jasny, ja si ho vcera zjistoval a byl jsem si jistej, ze ho vim, a jak jsem rano nakupoval v obchodnaku, tak pry spatnej PIN, tak jsem se chtel pak hned v praci juknout, kde jsem udelal chybu, ale nemam jak, kdyz se tam nejde dostat :-/
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TOMINO_I: tak zapamatovat si PIN je základ a obvykle musí být první transakce kontaktní, aby se karta korektně aktivovala a došlo k zapsání PIN.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    mě zas včera Hello (škyt) poslala zprávu, že jim dlužím jednu platbu splátky. při pohledu do jejich systému vidím, že se jedná o platbu, kterou jsem jim poslal 2.10. minulýho roku, dosud tam byla vidět, dosud si nestěžovali... prostě si jí smazali nebo co a já teď musím dokazovat, že jsem ji fakt odeslal.
    jejich kontaktní formulář mě vyhazuje timeout...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam