• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: čína jede většinou platby v dolarech.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: jednou se mi stalo, strhli si částku v GBP místo v EUR, reklamoval jsem to u eshopu a rozdíl vrátili.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Nějaký čínský (dcera chtěla batoh). Kartou, ale částka měla být v EUR a nebyla.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: jaký eshop? Přímá platba kartou nebo Paypal apod.? V korunách nebo v jiné měně?
    NELDE
    NELDE --- ---
    Eshop mi strhl z karty o 10% více. Prý to zadali přesně, ale banka strhla více. Není to něco typu DCC? Má cenu to reklamovat u banky - máte s tím někdo zkušenost?
    KAPLIK
    KAPLIK --- ---
    STICKYGREEN: Ja myslel jestli mas treba cislo ticketu, ze bych se podival co je spatne :)
    A pokud je tam opravdu chyba v aplikaci ktera postihuje minoritni cast klientu, tak se oprava nereleasuje ihned, ale sz v nejblizsim okne (tj muze to fakt byt az v patek) :)
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    KAPLIK: po zadání ID a hesla normálně naběhne stránka pro zadání mobilního klíče. zadám mobilní klíč... synchronizace dat.. a pak naběhne znovu stránka pro přihlášení s hláškou, že spojení se serverem bylo přerušeno. a takhle mě to nechá zadávat pořád dokola do zblbnutí. teď sem tam volal a opravdu demence, prý do pátku by to mělo fungovat. ježiš sem se zas nechal vytočit, je odstranění chyby v přihlašování práce pro IT na týden? těžko, anebo jsou totálně neschopný... moje blbost že jsem nezdrhnul od nich už dávno.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    STICKYGREEN: Když už budeš měnit banku, tak si rovnou zařiď účty ve dvou bankovních ústavech. Nikdy nevíš, kdy se ti bude hodit další účet, další karta atd.
    NELDE
    NELDE --- ---
    STICKYGREEN: Mě stačila jedna zkušenost kdysi dávno s jejich "protiklientským" přístupem, abych utekl a od té doby opakovaně zjišťuji, že to bylo dobré rozhodnutí.
    KAPLIK
    KAPLIK --- ---
    STICKYGREEN: Detaily? Kdyztak posta...
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    už 3 dny se mi nejde přihlásit do Moneta Internet banky. už 3 dny na tom pracuje Moneta IT dream team a nikdo není schopen říct, kdy to bude fungovat. pořád stejné odpovědi, my se omlouváme, usilovně na tom pracujeme, radí mi, at použiju smart banku, nemám smart phone. radí mi at si zajdu na pobočku (u nás není, nemám čas, makám !) jo a taky mi poradili, at třeba požádám mámu, aby za mě ten platební příkaz poslala a takovýhle kecy. pořád to generuje mobilní klíče, ale po zadání se objeví znovu přihlašovací obrazovka s tím, že spojení se serverem bylo přerušeno. to je fakt banda idiotů. rozhodně měním banku ASAP
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    PATRIKCHRZ: 70000 resp počítají to kvartálne a kontroluji 210000, pri nesplneni je to darda 1000 kc za vedeni mesicne
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    BROZKEFF: a visu jsem dostal od Revolut. Ja zdarma ale normalnr je asi za 6 eur
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    QUIP: sberbank ale donedavna neměli vubec bezkontaktni. Erste premier s visa infinite, snadno dosazitelne zdarma pri 70000 mesicnich příchozích platbach :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    QUIP: 1. Erste Premier - Visa Infinite, možno vydat jako debetní i jako kreditní. Učet je veden zdarma při splnění podmínky obratu (tuším 80 tisíc za měsíc)
    2. ČSOB Premium - Visa jako debetní karta, účet je zdarma při splnění podmínky obratu 50 000 Kč
    3. Kreditka Axa, zdarma k účtu Ukonto Premium od Unicredit

OMNISLASH: jak jsem psal výše, služba Erste Premier může být kompletně zdarma při splnění podmínky obratu. Kromě dvou karet (MasterCard World Elite a Visa Infinite), nabízí ještě cestovní pojištění na 10 milionů a Priority Pass kartu se 4 vstupy (další vstupy za polovinu běžné ceny, tedy asi 15 euro)

Visa Kartu jsem měl ještě k účtu u Sberbank, stále by ji měli na základě žádost vydat (jedna karta k účtu je zdarma) a pak zmíněná mBank. Ta má ale prohibitivní kurzy cizích měn, takže pro použití v zahraničí je nevhodná.
    MANDALA
    MANDALA --- ---
    QUIP: Mám VISA classic u Sberbank, ale je tam podmínka obratu...
    FIDELIAN
    FIDELIAN --- ---
    mam Visa u fio. 150,- poplatek a platnost karty je na 4 roky
    QUIP
    QUIP --- ---
    ZBYNEK: super, tohle vypada nadejne!
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    QUIP: Ve fio by jí měli vydávat jen za jednorázový poplatek: https://www.fio.cz/bankovni-sluzby/platebni-karty/visa-classic-paywave
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: To mně ji také prodlužují. Ale stejně mi prodlužují i Visa kreditku, kterou už ani nemají v ceníku (MC před nějakou dobou ani neměli) - nabízeli mi MC, jenže to by znamenalo nový scoring a za to mi ta změna nestojí. Proto si nejsem jist, jestli novým žadatelům dále dávají možnost Visa.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam