• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    STICKYGREEN: Když už budeš měnit banku, tak si rovnou zařiď účty ve dvou bankovních ústavech. Nikdy nevíš, kdy se ti bude hodit další účet, další karta atd.
    NELDE
    NELDE --- ---
    STICKYGREEN: Mě stačila jedna zkušenost kdysi dávno s jejich "protiklientským" přístupem, abych utekl a od té doby opakovaně zjišťuji, že to bylo dobré rozhodnutí.
    KAPLIK
    KAPLIK --- ---
    STICKYGREEN: Detaily? Kdyztak posta...
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    už 3 dny se mi nejde přihlásit do Moneta Internet banky. už 3 dny na tom pracuje Moneta IT dream team a nikdo není schopen říct, kdy to bude fungovat. pořád stejné odpovědi, my se omlouváme, usilovně na tom pracujeme, radí mi, at použiju smart banku, nemám smart phone. radí mi at si zajdu na pobočku (u nás není, nemám čas, makám !) jo a taky mi poradili, at třeba požádám mámu, aby za mě ten platební příkaz poslala a takovýhle kecy. pořád to generuje mobilní klíče, ale po zadání se objeví znovu přihlašovací obrazovka s tím, že spojení se serverem bylo přerušeno. to je fakt banda idiotů. rozhodně měním banku ASAP
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    PATRIKCHRZ: 70000 resp počítají to kvartálne a kontroluji 210000, pri nesplneni je to darda 1000 kc za vedeni mesicne
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    BROZKEFF: a visu jsem dostal od Revolut. Ja zdarma ale normalnr je asi za 6 eur
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    QUIP: sberbank ale donedavna neměli vubec bezkontaktni. Erste premier s visa infinite, snadno dosazitelne zdarma pri 70000 mesicnich příchozích platbach :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    QUIP: 1. Erste Premier - Visa Infinite, možno vydat jako debetní i jako kreditní. Učet je veden zdarma při splnění podmínky obratu (tuším 80 tisíc za měsíc)
    2. ČSOB Premium - Visa jako debetní karta, účet je zdarma při splnění podmínky obratu 50 000 Kč
    3. Kreditka Axa, zdarma k účtu Ukonto Premium od Unicredit

OMNISLASH: jak jsem psal výše, služba Erste Premier může být kompletně zdarma při splnění podmínky obratu. Kromě dvou karet (MasterCard World Elite a Visa Infinite), nabízí ještě cestovní pojištění na 10 milionů a Priority Pass kartu se 4 vstupy (další vstupy za polovinu běžné ceny, tedy asi 15 euro)

Visa Kartu jsem měl ještě k účtu u Sberbank, stále by ji měli na základě žádost vydat (jedna karta k účtu je zdarma) a pak zmíněná mBank. Ta má ale prohibitivní kurzy cizích měn, takže pro použití v zahraničí je nevhodná.
    MANDALA
    MANDALA --- ---
    QUIP: Mám VISA classic u Sberbank, ale je tam podmínka obratu...
    FIDELIAN
    FIDELIAN --- ---
    mam Visa u fio. 150,- poplatek a platnost karty je na 4 roky
    QUIP
    QUIP --- ---
    ZBYNEK: super, tohle vypada nadejne!
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    QUIP: Ve fio by jí měli vydávat jen za jednorázový poplatek: https://www.fio.cz/bankovni-sluzby/platebni-karty/visa-classic-paywave
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: To mně ji také prodlužují. Ale stejně mi prodlužují i Visa kreditku, kterou už ani nemají v ceníku (MC před nějakou dobou ani neměli) - nabízeli mi MC, jenže to by znamenalo nový scoring a za to mi ta změna nestojí. Proto si nejsem jist, jestli novým žadatelům dále dávají možnost Visa.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUIP: Bohužel je to potřeba opravdu utratit tou kartou.
    Debetní karta k osobnímu účtu mKonto | mBank.cz
    https://www.mbank.cz/osobni/karty/debetni-karta/
    QUIP
    QUIP --- ---
    NELLAS & ADAMM: Ano, jde mi o debetni kartu. Pokud mozno, abych s ni nemusel delat pravidelne nakupy / vybery jen kvuli splneni podminek?
    Tech 1500,- se s ni musi utratit kazdy mesic? Nestaci treba, ze bych delal nejake obraty na uctu? (prichozi / odchozi platby)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    QUIP:
    NELDE: VISA karty k mKontu stačí, ne? nebyl tu dotaz na kreditku, ale účet zdarma s Visou. mě ji prodlužují, ale upřímně mi není z webu jasné, jestli je dávají na výběr k novým kontům, ale snadno můžu zjistit, předpokládám, že ano :) je tam podmínka obratu 1500 Kč na kartě (ale zadarmo to budeš mít, pokud si povolíš kontokorent, co dávají prakticky automaticky), jinak poplatek 29 Kč měsíčně.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: Vždyť se neptá na kreditku, předpokládám, že fakt shání debetku.
    NELDE
    NELDE --- ---
    QUIP: U kreditek už ne. Jen u debetních.
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDERA: Já taky, ale mám pocit, že nově už dávají MasterCard. Alespoň v kreditkách už ani Visu nemají v ceníku.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    QUIP: zeptal jsem se par let zpet ve sporce, zda jsou schopni mi nabidnout ucet zdarma jako konkurence, nebo musim prejit ke konkurenci. odpoved byla pozitivni a behem par dnu bylo i zarizeni. zcela bez podminek. nevim, zda bezne pro nove klienty maji nejake podminky, nebo zda to vubec nabizi, ale za zeptani nic nedas a pokud to potlacis jako prioritu ("chci ucet u vas, ale bezplatny vedeni uctu povazuji za samozrejmost a pokud by to nebylo mozne, musel bych volit konkurenci"), imo to nebude problem
    QUIP
    QUIP --- ---
    EDERA: Diky, mrknu na to.
    EDERA
    EDERA --- ---
    QUIP: Mám VISA k účtu u mBank.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam