• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    SKAFF: tak u MT799 na sebe banka bere případně ten závazek zaplatit, tak to holt něco stojí. Jak se to obvykle dělá, to záleží na tom "kdo" to dělá. Nějaký druh akreditivu by použít nešel, pokud to nejsou fakt velcí klienti?
    ADM
    ADM --- ---
    MRTVY_KENNY: chapes. na konverzi predem se muzes vykaslat pokud si nechces zajistit kurz, probehne automaticky k okamziku vyberu (pravdepodobne z hlavni meny pokud mas zustatky ve vice menach)
    R_G
    R_G --- ---
    NELDE: Ja platil embosovanyma kartama vydanyma v CR a nikdy zadnej problem. Projel jsem skoro cely sever.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    GHOSTSTALKER: to je moc, po mne chteli 99,99kc

jinak potom teda z te moji EUR karty si nabiju revolut, pridam si JPY menu, EUR konvertnu na JPY a pri vyberu JPY z bankomatu revolutem teda nedojde uz k zadne konverzi, chapu spravne?
    NELDE
    NELDE --- ---
    R_G: Pokud je obsluha tak ano, ty automatické stroje ale berou jen italské karty. Podobně při placení mýta to české karty nebralo - možná nějaká karta je v tom univerzálnější - bylo mi ale vysvětleno, že to je kvůli poplatkům.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BROZKEFF: Pri rozjezdu to bylo zdarma. Ted v sazebniki uz regulerne maji, ze vydani prvni karty je sice zdarma, ale doruceni za 5,99 eur.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    GHOSTSTALKER: mne prisla revolut karta zdarma a do 3 dnu do Brna. Meli nrjakou akci zrovna.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NELDE: Na dálnicích mi vždy prošly platby embosovanou kartou. Nebude to náhodou tento případ?
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    ADAM: dík ale ja se ptal na to, jakym způsobem se provádí proof of funds mezi bankami
    ADAM
    ADAM --- ---
    SKAFF: já používám escrow.com
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    Mám dva klienty, prodejce a kupec. Prodejce má komoditu k prodeji, kupec má peníze na bankovním účtu. Prodejce chce od kupce vidět proof of funds. Jakým způsobem mu to může kupec prokázat? Prodejce tvrdí, že to musí být MT103 a považuje to za potvrzení, ale kupec tvrdí, že MT103 není potvrzení, ale zpráva přirazená k samotnému SWIFT převodu.

Prodejce ještě navrhuje MT799, ale kupec tvrdí, že by to stálo 1 až 3% z celkové částky.

Jaká je nejlepší cesta? Jak se to obvykle dělá?
    R_G
    R_G --- ---
    NELDE: Hm ja teda v Italii platil myto i PHM ceskou kartou uplne bez problemu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    GHOSTSTALKER: Tak třeba v Itálii nefungují na stojanech žádné neitalské karty. Podobně při platbě mýta na dálnici.
    Ty převody (mezinárodní) musí splňovat AML pravidla - zřejmě pro více zemí najednou. Buď rád, že to nechce jméno příjemce v jeho abecedě.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Jinak dam i par negativ Revolutu:
    - Z bezpecnostnich duvodu nepodporuje cerpaci stanice s platbou u stojanu (takove ty, ktere si predautorizuji treba platbu 120 eur a pak strhnou dle skutecneho objemu cerpaneho paliva). S ohledem na to, ze to ma byt karta pro cestovatele a palivo je pomerne vyznamnou polozkou, je to dost skoda.
    - Prevody z Revolutu ven, na jiny ucet, jsou dost krkolomne. Vcera jsem treba kvuli jednomu prevodu musel vyplnovat, v cem prijemce podnika, jeho adresu nebo duvod prevodu. Z appky se neda dostat nejake oficialni potvrzeni o provedeni prevodu; poslou ho jen na zadost e-mailem a jeste v dost prapodivne forme (srov. s ceskym e-bankovnictvim, kde je obvykle hned dostupne elektronicky podepsane potvrzeni).
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MRTVY_KENNY: Ja to stahoval pres (Android) store. Ale za doruceni karty jsem tedy platil 5,99 eur.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    GHOSTSTALKER: ok, tim smerem jsem premyslel.
    akorat teda aktualne at jim na webu strkam muj telefon jak strkam, napisou vzdycky, ze poslali SMS s odkazem na app, ale neposlou nic :/

abych dostal kartu zdarma vcetne postovneho (pokud to stale plati), tak to muzu stahnout i normalne z appstore, nebo co v tomhle pripade? pockat?
    HILFIK
    HILFIK --- ---
    ASACHI: "Inside Europe, customers will receive 0.1 per cent cashback"
    jinak kurzy na fiat meny super, ale kurzy na crypto dostanes jinde lepsi
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Ja jak jsem tu psal nejaky tyden zpatky ...
    Tak jsem taky sel do Revolutky a jsem z ni uplne nadseny.

Ve vetsine pripadu mi davaji lepsi kurz, nez ktery je vypsany na cnb.cz

Priklad z minuleho tydne:
    platil jsem boty v nemecku za 3700. Kurzovy rozdil Revolut vs Airbank byl 96 korun na te transakci ...

+ tam ted rozjeli crypto a chystaji ty platinum karty co budou vracet "az 1%"
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MRTVY_KENNY: Budu se opakovat, ale Revolut... jinak samo take muzes vybrat yeny v Japonsku z euroveho Fio uctu a tratit na kurzu... nebo vybrat eura a smenit je za yeny, coz podle me kurzove ani v CR, ani v Japonsku nebude taky zadna hitparada. Za mesic by Revolutka mela prijit, trva to do dvou tydnu (express za prachy pak snad do par pracovnich dnu).
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    pls mam eurove konto u fio a rad bych prostredky na nem vyuzil pri vyletu v japonsku... mam k nemu mastercard.. da se rict, jestli je dobry napad normalne vybrat na miste z bankomatu yeny, anebo mam to resit nejak jinak (pres nejakou alternativni kartu, kam bych ty eura poslal)? mam na to mesic..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam