• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    nebudu dostávat žádné cizí měny, jen kupovat v cizině
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZUZU: mBank + Revolut není špatná volba, taky můžeš jít do kombinace s Air bank (tam mít eurový účet, takže eurové platby ti budou chodit na něj a v zahraničí budeš platit eurovou kartou a převody se žádné konat nebudou), případně FIO, i Equa je ok. všechny varianty mají nějaká drobná pro a proti a jejich posouzení je už dost individuální (někomu vadí mBank bankovnictví - já s ním třeba problém nemám, naopak se mi echt nelíbí FIO, na které jiní nedají dopustit). nakonec, všechny zmíněné banky můžeš mít zdarma, založení účtu je často možné přes kurýra, takže můžeš vyzkoušet víc a zůstat u toho, co ti bude vyhovovat.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    když bych chtěl k mbank nějakou výhodnější možnost na placení v cizině, jak kartou na výletě, tak přes internet + paypal, co by bylo nejlepší? revolut?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZUZU: nechce se ti tam "zajít" a stát ve frontě? chápu ;-)
    já mám mbank a splňuje to, kromě horšího kurzu při platbě kartou a výběrem, v cizině
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    OMNISLASH: nějak symbolický bych rád od nich odešel takže to nechci
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ZUZU: jestli jde hlavne o ucet zdarma, doporucil bych zajit do te sporky a rict jim, ze chces ucet zdarma
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    ZUZU: jo a taky mě zajímá aby bylo nějak výhodný vybírá i z bankomatu v eu
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    ahoj v bankovnictví se neorientuje ale rád bych přešel od CS k nějaké levnější bance. chci konto s vedením zdarma, vyberama z bankomatu zdarma (z cizích ideálně taky nebo za málo), pohyb na účtě nic moc (20 měsícne), možnost nastavit inkaso, internetove bankovnictví, a levné platby do a z ciziny (EU, Norsko), cca jednou za dva mesice... co byste doporučili?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ADM: Konverze predem muze mit smysl take v pripade, ze planujes vybirat na miste z bankomatu. Protoze jsou v ruznych menach ruzne limity na bezplatny vyber. 200 eur, 200 liber, 4 500 Kc apod. Napriklad pokud mas penize jen na korunovem uctu a v zahranici vyberes 200 eur, bude po konverzi na Kc (k zauctovani proti korunovemu uctu) castka nad 4 500 Kc zpoplatnena. Kdybys mel eurovy ucet s aspon 200 eury, tak by se castka odecetla z nej a vyber byl zdarma. Naopak, pokud budes vybirat treba 5 000 Kc pres eurovy ucet, bude to zdarma. Jo, je to stupidni, ale tak to funguje...
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: už vím. Je to MT103 SWIFT, odesílatel zadá příkaz, a pak příkaz zablokuje, aby se částka neoodepsala. Příjemci příjde jen MT103 message kde uvidí blokovaný převod, částku, atd.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    NELDE: Taky jsem pred 2 lety projel Italii v pujcenym aute z pujcovny, pohyboval se z drtive casti mimo placene useky (myto platil asi jen 4x), projeli to za dva tydny krizem krazem po jednom pobrezi pres Pisu az k Rimu a pak po druhem pobrezi zpatky nahoru, tankovali vzdycky u tech nejlevnejsich benzinek v okoli max. pulku nadrze, obcas i ve 3h rano, z drtive vetsiny prave u tech samobsluznych a embosovane karty Visa a MasterCard nikdy nemely problem, hotovost jsme vozili do 10 Euro...
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    SKAFF: tak u MT799 na sebe banka bere případně ten závazek zaplatit, tak to holt něco stojí. Jak se to obvykle dělá, to záleží na tom "kdo" to dělá. Nějaký druh akreditivu by použít nešel, pokud to nejsou fakt velcí klienti?
    ADM
    ADM --- ---
    MRTVY_KENNY: chapes. na konverzi predem se muzes vykaslat pokud si nechces zajistit kurz, probehne automaticky k okamziku vyberu (pravdepodobne z hlavni meny pokud mas zustatky ve vice menach)
    R_G
    R_G --- ---
    NELDE: Ja platil embosovanyma kartama vydanyma v CR a nikdy zadnej problem. Projel jsem skoro cely sever.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    GHOSTSTALKER: to je moc, po mne chteli 99,99kc

jinak potom teda z te moji EUR karty si nabiju revolut, pridam si JPY menu, EUR konvertnu na JPY a pri vyberu JPY z bankomatu revolutem teda nedojde uz k zadne konverzi, chapu spravne?
    NELDE
    NELDE --- ---
    R_G: Pokud je obsluha tak ano, ty automatické stroje ale berou jen italské karty. Podobně při placení mýta to české karty nebralo - možná nějaká karta je v tom univerzálnější - bylo mi ale vysvětleno, že to je kvůli poplatkům.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BROZKEFF: Pri rozjezdu to bylo zdarma. Ted v sazebniki uz regulerne maji, ze vydani prvni karty je sice zdarma, ale doruceni za 5,99 eur.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    GHOSTSTALKER: mne prisla revolut karta zdarma a do 3 dnu do Brna. Meli nrjakou akci zrovna.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NELDE: Na dálnicích mi vždy prošly platby embosovanou kartou. Nebude to náhodou tento případ?
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    ADAM: dík ale ja se ptal na to, jakym způsobem se provádí proof of funds mezi bankami
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam