• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Pravdu má VENIKA (a taky trochu Nelde), je tam blokace "Minimální kreditní zůstatek" 500 korun. Dík za popostrčení, jdu tam poslat peníze a zrušit kontokorent ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VENIKA: žádný který by dokázal vysvětlit to, že mám při kontokorentu 5000 a stavu -4581 korun k dispozici -81 korun.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    AXTHEB: Nemas tam zadanej prikaz? Takhle se mi to ukazuje, kdyz se ma ten mesic zaplatit. Tzn realne 81 v minusu, ale plus ten prikaz znamena, ze aby se zaplatil, tak -4k.
    LELI
    LELI --- ---
    AXTHEB: -4581, protoze mas imho cerpanej kontokorent
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    AXTHEB: Přesvihl's o 81 Kc. To si o tobe myslej bankomaty. Ale podle ucetnich jsi 4.5k v minusu. A musis splatit do 17.09.2018 3.2k.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Nevíte někdo, kolik mám ve skutečnosti peněz? :)

ADAMM
    ADAMM --- ---
    RATTKIN: imho (zkušenější mě opraví) - do Revolutu dostaneš koruny normálně jako platbu mBank kartou, budeš to mít tamtéž v korunách - a pak se ti to právě převede na eura / dolary lepší kurzem, když budeš platit na eBay Revolutem.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    FLAD: také mrkni na podmínky kreditky, některý mají ve výjimkách bonusu právě tenhle typ transakcí
    FLAD
    FLAD --- ---
    Hele, můžu si nabít revolut účet kreditkou, co mi dává 1% zpátky bez poplatku, a pak jej použít na převod peněz na jinej účet zdarma? Nebo je tam někde nějaký procento?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    RATTKIN: Bankovnim prevodem nebo kartou.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    zjistil jsem problém. Pořídil jsem si Revolut účet, abych mohl platit na ebay paypalem kreditní kartou bez kurzovního příplatku mbanky, ale jak ty peníze do revolutu dostanu?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ADAMM: Pokud zrovna neni nejaka akce, tak je to placene:

Business Terms of Service | Revolut
    https://www.revolut.com/dk/fee-schedule

Kazdopadne aktualni cena se zobrazi v aplikaci pri objednani.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    GHOSTSTALKER: teď jsem si ji objednával a placené bylo jen expresní doručení, jinak to bylo zdarma.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    RATTKIN: Obe karty jsou zdarma. Jen u fyzicke platis jeji doruceni.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ZUZU: nespálíš se, když budeš vybírat z pětice bezplatných bank , kde je karta, účet i transakce zadarmo:
    Fio, Airbank, Equa, Creditas, Hello

Výběry ze všech bankomatů zdarma v CR nabízí Equa, Creditas (5 za měsíc) a Hello. V zahraničí má Equa výběry za rozumných 9 korun, za pozornost stojí i Creditas s výběry v zahraničí za 30 Kč, ovšem má lepší kurzy, než je na trhu běžné, od cca 100 euro vyjde výběr levněji, než s jinými bankami "zadarmo".

Pak je spoustu bank, které nabízejí účet, kartu i transakce zdarma při splnění podmínek, mimo jiné i t ČS.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    TOOMIX: mbank má výběr zdarma, ale kurz má horší
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZUZU: nevim jak ty platby do/z ciziny, ale Equa bank má účet zdarma, výběry ze všech bankomatů v ČR taky zdarma a výběry z bankomatu v zahraničí za 9kč
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Tak mám revolut účet. je virtuální karta levnější než fyzická? jde taky dát do android pay?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RATTKIN: to bylo na ZUZU "levné platby do a z ciziny (EU, Norsko)"

Jinak na placení v cizině asi opravdu ten Revolut, případně zde často doporučovaná varianta jsou kreditní karty Hello Bank (dřív Cetelem). Ty by měly mít kurz Mastercardu. Jejich debetních karet se to ovšem netýká.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    nebudu dostávat žádné cizí měny, jen kupovat v cizině
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZUZU: mBank + Revolut není špatná volba, taky můžeš jít do kombinace s Air bank (tam mít eurový účet, takže eurové platby ti budou chodit na něj a v zahraničí budeš platit eurovou kartou a převody se žádné konat nebudou), případně FIO, i Equa je ok. všechny varianty mají nějaká drobná pro a proti a jejich posouzení je už dost individuální (někomu vadí mBank bankovnictví - já s ním třeba problém nemám, naopak se mi echt nelíbí FIO, na které jiní nedají dopustit). nakonec, všechny zmíněné banky můžeš mít zdarma, založení účtu je často možné přes kurýra, takže můžeš vyzkoušet víc a zůstat u toho, co ti bude vyhovovat.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    když bych chtěl k mbank nějakou výhodnější možnost na placení v cizině, jak kartou na výletě, tak přes internet + paypal, co by bylo nejlepší? revolut?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam