• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZBYNEK: Posílá se to na český účet nebo cizí?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MIKEE: Revolut už umí přijímat převody v CZK, bez měnové konverze.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    Ja se priznam, ze to s tou vyhodnosti revolutu v pripade R_G, tj. "(pokud si na Revolut budu převádět peníze pomocí bankovní karty v CZK)" prilis nechapu. Pak to bude prece platba v EUR a ty mu banka proda za celkem nevyhodny kurz, ne?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CMLKA: Ano.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Prosim vas a rozumim tomu spravne tak, ze si zridim Revolut a pak si tam.poslu nejake penize v Kc, ale v cizine budu platit normalne v mistni mene za vyhodnejsi kurz nez je u ceskych bank bezny
    R_G
    R_G --- ---
    GHOSTSTALKER: Na ty kurzy se dosahnout da, jsou vicemene stejne, ale mne se nechce uzavirat ramcove smlouvy. Kazdopadne dik moc obema.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    GHOSTSTALKER: jasne. devizovky taky nejedou.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NOISEGATE: Napisu rano, pres vikend plati patecni.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    GHOSTSTALKER: napis aktualni kurzy a mrknem na to ;-)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GHOSTSTALKER: Pro uplnost - od urciteho objemu (myslim 6000 USD/5000 GBP za mesic) se za prevody z Revolut uctu plati.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NOISEGATE: To mi pri tom, co nabizi Revolut, prijde jako drbani se pravou rukou za levym uchem. Imho drobny spotrebitel nedosahne ani u devizovek na kurzy, jake jsou na Revolutu (ale muzu se plest, klidne ne opravte).
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    R_G: Ano.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    R_G: revolut (zatim) nepouzivam, ale resenim pro tebe by mohlo byt změnit banku a jit nekam kde neuctujou zahranicni platby a maji EUR ucet (equa, air), pote sepsat ramcovku s nějakou devizovkou (citfin, cyrrus, sab) a nakupovat eura od nich. Mají většinou dobry kurzy a poplatky 0. ja to takto delam obracene (prijmy v EUR, nakupuji koruny)
    R_G
    R_G --- ---
    Zdravím, měl bych dotaz k Revolut kartě. Může mi prosím někdo zkušený potvrdit následující úvahu?

Za předpokladu, že

- mám příjmy v českých korunách, ale často platím v EURech
    - platím nejen kartou, ale i převodem z českého účtu na zahraniční účty
    - eura kupuji po směnárnách vzhledem k šílenému kurzu bank
    - za každý převod EUR do zahraničí platím 195 kč Komerční bance

je pro mě Revolut karta dobrá volba, díky které se zbavím nutnosti shánět dobrý kurs po směnárnách a zároveň se vyhnu poplatku za platbu v EUR do zahraničí (pokud si na Revolut budu převádět peníze pomocí bankovní karty v CZK)?

Díky moc
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELDE: Ale koukám, že už také mají poplatek, pokud neutratíš měsíčně aspoň 500,-, takže asi nic.
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDERA: Jestli nebudeš platit, a nebudou vadit kurzy, tak co mBank - mají i program bez poplatku (vyšší úroky). Dávali Visu, teď MC
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EDERA: Raifka má nevýhodné kurzy (tedy u měn, které má v kurzovním lístku, protože k už tak ne moc dobrému kurzu si účtuje ještě příplatek 0,2 %).
    EDERA
    EDERA --- ---
    PATRIKCHRZ: Jo, o Fio víme. A nejspíš teda i ta Raifka Easy by to měla splňovat (kolega ověří).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    na půjčení auta, tak to chce embosovanou,
    neembosovanou někdy autopůjčovny na místě
    odmítnou (stalo se nám v Itálii). Což
    diskvalifikuje většinu kreditek Hello bank,
    kromě zlaté, ta je ale placená (nevím, jak je to s
    účtováním poplatku v případě nepoužívání
    karty). Navíc její vydávání je aktuálně v takovém
    spíše zkušebním režimu, takže dostat se k ní
    není úplně samozřejmé. Na druhou stranu,
    pokud přes ní máš v cizích měnách obrat, vyplatí
    se díky ušetření na kurzu.
    Embosku zdarma nabízí FIO. Taková - neoslní,
    neurazí. Kurzy nejsou ani nejlepší ani nejhorší.
    Jen si nejsem jist, jestli ji vydají i bez účtu
    (každopádně ten je bez podmínek zdarma).
    VIDA
    VIDA --- ---
    EDERA: U Raifky jsem do minulého měsíce měla kreditní kartu bez účtu (a bez poplatků), takže to propojené s účtem být nemusí. (Nyní mám podnikatelskou Monetu, taky bez účtu, ale na podnikatelskou kartu se asi neptáš.)
    EDERA
    EDERA --- ---
    PATRIKCHRZ: Ne/Ne/Ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam