• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    KOC256: Taky mám 2x World Elite (černá) a Visa Infinite (bílá) a ještě jsem nezažil že by se nad tim někdo pozastavil.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: mám i prémiové karty (Visa Platinum. MasterCard World Elite, Visa Infinite) a nikde mi nepřišlo, že by na tom někomu záleželo, stejně prodavači vůbec netuší, co to je zač (ještě tak poznají zlatou kartu, ale ta za prémiovou považovat rozhodně nejde).
    Je pravda, že s těmito prémiovými kartami bývají spjaty některé služby (concierge cestovní pojištění a další), ale to je rozhodnutí banky, klidně je může poskytovat i ke základním kartám. Takže snad jen vstup do MasterCard salonku v Praze, Vídni a Bratislavě.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NAVARA: Opravdu nekde na ty premiove karty slysi? Nebo to je past na uzivatele?
    HARALD
    HARALD --- ---
    RAINBOF: Po čuni nedostaneš, ale první poučenější prodavačka ti ji přestřihne jako zjevný padělek.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    NAVARA: mam na mysli starou. uz se nedelaj. fejkovat soucasnou mne vlastne nenapadlo za to bych nekde mohl dostat po cuni ne ?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Nezapomeň, jestli budeš fejkovat černou MC, nezapomeň že na ní používají stříbrnou verzi loga, ne běžné oranžovo-červené :)
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    NELLAS: Aaaaha, tak to sorry uz mi to doslo. Podle me se ta karta podle smlouvy polepit nicim nesmi, ale nikdo to moc resit nebude. Proc tedy nezvolit oficialni cestu?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SAYUZ: Neumíš číst, viď? Tahle stránka ti určuje pravidla, podle kterých ti vyrobí tvou personalizovanou kartu v bance. Nikde se tam nepíše, jestli si svou vyrobenou kartu smíš či nesmíš něčím popsat či polepit.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    Předem děkuji za mínusy :)

NELLAS: Pro ty co dole neklikli na Produktové podmínky pro karty, tak tady jsou kompletní pravidla : https://www.kb.cz/...f-531a-4928-a3c4-cb4f5ec5e589/kb-20171205-oznameni-o-designu-mojekarta.pdf.aspx

Je to tam napsaný snad vše dost jasně, psal jsem již, že nevím jak k tomu přistupujou jiné banky, ale myslím, že to bude dost podobné.

RAINBOF: dej vědět jak jsi dopadl, docela by mě to zajímalo
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SAYUZ: To jsou ale pravidla pro výběr potisku od banky, ne?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ZBYNEK: rad bych si z ni udelal repliku jiste slavne karty :) cisla necham to je jisty.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    ZBYNEK: KB konkretne to ma hezky popsane na www.mojekarta.cz

Asi zalezi take u jake banky?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    SAYUZ: Evidentně si jí chce pokreslit sám doma...

RAINBOF: Jestli kartu budeš používat jenom bezkontaktně, tak nemusí být čitelné ani číslo ;-)
    Dneska už na vzhledu fakt nikomu nezáleží, jestli ale pojedeš někam do zahraničí a budeš si třeba půjčovat auto, tak kromě čísla, platnosti a jména raději zachovej i vydavatele a políčko pro podpis.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    RAINBOF: Je na to spousta omezeni a ja s tim mel dost starosti. Nesmi tam byt napisy, loga apod... banka ti k tomu da manual co vsechno nemuzes.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    jsem jeden z majitelu karty bez bankovniho ubercool designu a chtel bych si na ni udelat kresbu a z druhe strany ji prebarvit na jinou barvu. je neco co to zakazuje ? cisla samozrejme zustanou citelna....
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    NAVARA: jako že majitel karty je firma a zaměstnancům je půjčuje nebo tak aha děkuji.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    RATTKIN: různé firemní karty apod; nevztahuje se na ně omezení karetních poplatků by EU
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    co to je komerční karta?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GHOSTSTALKER: Curve je také z anglie (vedená v GBP) a podle podmínek bych komeční neměl mít:

If your Account is a Personal Account, the Curve Card attached to your Account is a consumer ‘Prepaid Card’ or ‘Debit Card’ as defined by MIF.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    dotaz na topování revolutu z Google Pay, když chci topovat víc než 500, píše se mi, že jsem překročil denní limit. ale 500 můžu víckrát, vypadá to na nějakou kolizi v Google Pay
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LOPIN:
    RATTKIN: měl jsem kartu frozen. Nepamatuju si, že bych ji mrazil, ale možná jsem se ukliknul
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NAVARA: Neni to poplatek za konverzi. Je to poplatek Revolutu, ktery uctuji za top-up kartou vydanou mimo Evropsky hospodarsky prostor nebo komercni kartou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam