• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ja chtel motiv american express tu s rimanem rimana bych pouzil z trpaslika a musto american express bych tam dal neco jineho ve stejnem stylu. (chapu ze visa s napisem american express by asi nebyla ono) .
    nebudu zastirat ze litografie jaka de pouzivala na ceninach se mi libi :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NAVARA: Opravdu nekde na ty premiove karty slysi? Nebo to je past na uzivatele?
    HARALD
    HARALD --- ---
    RAINBOF: Po čuni nedostaneš, ale první poučenější prodavačka ti ji přestřihne jako zjevný padělek.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    NAVARA: mam na mysli starou. uz se nedelaj. fejkovat soucasnou mne vlastne nenapadlo za to bych nekde mohl dostat po cuni ne ?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Nezapomeň, jestli budeš fejkovat černou MC, nezapomeň že na ní používají stříbrnou verzi loga, ne běžné oranžovo-červené :)
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    NELLAS: Aaaaha, tak to sorry uz mi to doslo. Podle me se ta karta podle smlouvy polepit nicim nesmi, ale nikdo to moc resit nebude. Proc tedy nezvolit oficialni cestu?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SAYUZ: Neumíš číst, viď? Tahle stránka ti určuje pravidla, podle kterých ti vyrobí tvou personalizovanou kartu v bance. Nikde se tam nepíše, jestli si svou vyrobenou kartu smíš či nesmíš něčím popsat či polepit.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    Předem děkuji za mínusy :)

NELLAS: Pro ty co dole neklikli na Produktové podmínky pro karty, tak tady jsou kompletní pravidla : https://www.kb.cz/...f-531a-4928-a3c4-cb4f5ec5e589/kb-20171205-oznameni-o-designu-mojekarta.pdf.aspx

Je to tam napsaný snad vše dost jasně, psal jsem již, že nevím jak k tomu přistupujou jiné banky, ale myslím, že to bude dost podobné.

RAINBOF: dej vědět jak jsi dopadl, docela by mě to zajímalo
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SAYUZ: To jsou ale pravidla pro výběr potisku od banky, ne?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ZBYNEK: rad bych si z ni udelal repliku jiste slavne karty :) cisla necham to je jisty.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    ZBYNEK: KB konkretne to ma hezky popsane na www.mojekarta.cz

Asi zalezi take u jake banky?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    SAYUZ: Evidentně si jí chce pokreslit sám doma...

RAINBOF: Jestli kartu budeš používat jenom bezkontaktně, tak nemusí být čitelné ani číslo ;-)
    Dneska už na vzhledu fakt nikomu nezáleží, jestli ale pojedeš někam do zahraničí a budeš si třeba půjčovat auto, tak kromě čísla, platnosti a jména raději zachovej i vydavatele a políčko pro podpis.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    RAINBOF: Je na to spousta omezeni a ja s tim mel dost starosti. Nesmi tam byt napisy, loga apod... banka ti k tomu da manual co vsechno nemuzes.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    jsem jeden z majitelu karty bez bankovniho ubercool designu a chtel bych si na ni udelat kresbu a z druhe strany ji prebarvit na jinou barvu. je neco co to zakazuje ? cisla samozrejme zustanou citelna....
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    NAVARA: jako že majitel karty je firma a zaměstnancům je půjčuje nebo tak aha děkuji.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    RATTKIN: různé firemní karty apod; nevztahuje se na ně omezení karetních poplatků by EU
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    co to je komerční karta?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GHOSTSTALKER: Curve je také z anglie (vedená v GBP) a podle podmínek bych komeční neměl mít:

If your Account is a Personal Account, the Curve Card attached to your Account is a consumer ‘Prepaid Card’ or ‘Debit Card’ as defined by MIF.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    dotaz na topování revolutu z Google Pay, když chci topovat víc než 500, píše se mi, že jsem překročil denní limit. ale 500 můžu víckrát, vypadá to na nějakou kolizi v Google Pay
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LOPIN:
    RATTKIN: měl jsem kartu frozen. Nepamatuju si, že bych ji mrazil, ale možná jsem se ukliknul
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam