ATAN: Doporučuji tuto diskusi:
http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=1216390
přímým konkurentem ČSOB Premium je Erste Premier.
Rozdíly: EP má 6 vstupů do menší sítě salonků (Louge Key), ČSOB má 4 vstupy do větší sítě salonků (Priority Pass).
EP má v Praze na schengen terminálu vlastní salonek, není tak potřeba "plýtvat" vstupy z Priority Pass pokud letí člověk v rámci schengenu. Pro mimoschengenskou část je salonek MasterCard přístupný s jakoukoliv MC World Elite, tedy s kartami od obou bank
EP má lepší cestovní pojištění (na 10 milionů), ale ČSOB limit nyní zvyšuje, tak se to srovná
ČSOB má zdarma výběry ze všech bankomatů v ČR, EP jen z ČS. V zahraničí mají výběr zdarma ze všech bankomatů obě banky, ale EP účtuje valutový kurz
k ČSOB je zdarma jedno ze třech pojištění: právní odpovědnost řidiče, internetová rizika a občanská odpovědnost
Oba účty jsou vedeny zdarma při splnění podmínek - EP 70 tisíc měsíčně obrat, ČSOB 50 tisíc. Já mám oba účty, kdybych se musel rozhodnout jen pro jeden, bral bych spíše EP, kvůli tomu salonku v Praze.
U ČSOB jsou hlavní výhody navázané na MC kartu a musí být kreditní. A kreditní kartu nemusí banka schválit. Visa naopak je vždy debetní.
U EP jsou hlavní výhody navázané na Visa kartu a je na rozhodnutí klienta, jestli si nechá obě karty vydat jako kreditky, debetky anebo jednu tak a druhou tak. Já mám obě debetní.
EP trochu víc sleduje, jestli se jí klient vyplatí a "nevýhodné" účty občas vypovídá, záleží na konkrétním bankéři, velmi špatnou pověst má pobočka V Celnici v Praze.