• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BAAL: mBank Apple pay má, jak píše Patrik, výběry jsou zdarma při částce 1500 Kč a víc.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Nema nejaka banka zase akci s mobilnim operatorem? Resim prechod, ale v podstate mi vsichni nabizi pouze internetovy tarify, coz mne moc netesi.
    BAAL
    BAAL --- ---
    PATRIKCHRZ: jj, asi k tomu dojde Equa mi dává největší smysl, nicméně stejně jako čsob nemá apple pay, takže nutnost twista by zůstala. Aktuálně žádná banka nenabízí co bych potřeboval/chtěl
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    BAAL: tak si vyber banku, která je bez podmínek a má výběry z cizích bankomatů. Equa, Creditas (5 výběrů), Hello (3 výběry měsíčně), mBank (výběry nad 1500 Kč, tuším), Richee (všechny výběry v ČR i v zahraničí)
    BAAL
    BAAL --- ---
    NAVARA: Tak já switch z CSOB zvazuji primárně proto, že zrušili všechny pro mě použitelné bankomaty a výber jinde mají pokutovaný 40kč, což mě za poslední měsíc stálo 160korun.

Nicméně kdybych jednou nedodržel podmínky premium tak je to za 9kil, tak mozna stovka mesicne za bankomaty, neni tak zla:-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BAAL: ČSOB 900, ČS 1000
    OMNISLASH, BAAL: Jde, třeba trvalým příkazem
    BAAL: Anebo si do telefonu dáš apku NaNakupy, kde placení telefonem je iuž několit let
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    BAAL: tak zase jednou si nastavis pravidelne platby a znovu to uz neresis
    BAAL
    BAAL --- ---
    OMNISLASH:
    PATRIKCHRZ: jj, to asi realizovat lze, ale zase je to vec na kterou člověk musí myslet a řešit to.

Ja jsem poslednich 14let financni veci nikdy neresil a nechci je resit, kdybych mel myslet na svoje pravidelne platby tak jsem za telefon nezaplatil tak v polovine pripadu nemluve o najmu atd:-) Staci, ze jsem si ted diky lenosti CSOB musel poridit twisto ktere nepodporuje inkaso a budu muset pravidelne myslet na to to splatiti nebo ze me sedrou kuzi.

Takze ocuravani ve stylu preposilavani penez tam a zpet, asi fungovat muze je to prijde mi to jako oser vetsi nez benefity te sluzby
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Přesně tak, stačí si poslat peníze z jiného účtu (u jiné banky) tam a zpět. Vztahuje se to i na vklady hotovosti na přepážce a přes bankomat.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    BAAL: tak pokud mas neco nasetreno, tak ty automaticke preposlani mezi ucty stejne budes realizovat, aniz by do toho nejak zasahoval tvuj plat a jeho prichod na ucet, ne? tedy alespon ja si to takhle predstavoval
    BAAL
    BAAL --- ---
    NAVARA: Skoro jsem o tom začal přemýšlet, ale pak vidím:
    "Vedení běžného účtu – měsíčně zdarma1) nebo 900Kč"

Takže příjdeš o práci a ČSOB ti pomůže tím že ti napálí 900kč měsíčně? Hádám, že pak lze jít do banky a stáhnout to zpět na normální účet, ale je třeba na to myslet, což je opich
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NAVARA:
    ne příjem ale obrat...
    můžeš to točit když náhodou ten příjem nemáš...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    EDERA:
    ČSOB - 50k příjem nebo 1.5m AUM nebo 3m hypotéka
    Spořka - 70k příjem nebo 1.5m depozita nebo 4m depozita a úvěry
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ATAN: Když jsem si účet ČSOB Premium zřizoval já, byl minimální limit kreditky 50 000 Kč.
    Na cestování kreditka není špatná, třeba některé autopůjčovny stále vyžadují kreditní kartu (naše zkušenost v Itálii, kde přes to nejel vlak).
    EDERA
    EDERA --- ---
    FORTRESS: A co přesně znamená "dostatečný zůstatek na účtu"?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ATAN: tak kreditka může být i na 10-12-15k sám mám jednu (další k té velké). Otázka je, jak u těhle rádoby VIP produktů.
    ATAN
    ATAN --- ---
    NAVARA:
    KOC256:
    PATRIKCHRZ: vsem dekuji. jen skoda, ze u CSOB maji MC jen kreditni. nechce se mi, aby mi nekde v registrech visela kreditka. da se zridit kreditka na nejakou malou castku? treba 10000? nebo by to banka nechtela?
    LELI
    LELI --- ---
    FORTRESS: jakej to ma vykon?
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    PATRIKCHRZ: Já jsem s Hájkovo Top Stocks celkem spokojenej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam