• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    ANT_39: Určitě, spousta zemí nemá občanky.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    KOC256: Ja bych treba ocekaval, ze pas bude silnejsi ID, nez obcanka, a rozhodne nez ridicak.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CMLKA: no, vzhledem k tomu, že Hello má v ČR všeho všudy 2 pobočky, tak to asi musí jít i on-line. Já jednu zřizoval on-line, jednu na pobočce a třetí při nákupu v Alze
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    PATRIKCHRZ: jj na helllo jsem koukala..asi to tak nakonec dopadne...da se to zridit vsechno online?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CMLKA: dobré kurzy mají kreditní karty, které používají kurz karetní společnosti bez příplatku, aktuálně vím o kreditkách Hello (včetně cobrand Alza, Mototechna, Datart, Euronics) a Unicredit (pozor, pouze MC kreditky, např. Miles and More).

U Hello si lze vybrat druh bonusů - buď 1 % z plateb max. 500 Kč za měsíc nebo výběry v zahraniční (u částek nad 1000 Kč) zdarma. Mně se vyplatí první varianta (kreditky mám od Hello tři, takže měsíčně mi přinesou 1500 Kč na bonusech).
    Unicredit dává míle do bonusového programu Lufthansy, lze vyměnit za letenky nebo zboží z eShopu, ale omezili maximální limit sbírání mil (1500 Kč u stříbrné a 3000 u zlaté měsíčně), takže naspořit na něco je na roky (na druhou stranu v případě používání karty alespoň 1 x měsíčně míle nikdy nepropadají, což je velká výhoda proti jiným systémům).

Cobrandové karty od Hello mají ještě vlastní bonusy, třeba ta od Mototechny má bonus na pohonné hmoty (snad 4 %, nejsem si jist), Datart a Euronics bonus v obchodech těchto společností (myslím 5 %), u Alzy byl zvláštní bonus nedávno zrušen.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOC256: no to delat nejdu....
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CMLKA: Da se to fejkovat...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOC256: no ale to nesplnim podminky k Erste premier....
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CMLKA: Na smenu revolut (neni kreditka). Jinak pouzivam od Erste premier.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOC256: no tak jasne, debetku mam normalne k uctu....

jo a nechci si pokud mozno zrizovat ucet nikde...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CMLKA: A misi byt creditka (ne debetka)?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Ha, konci moje billa kreditka, jakou mi muzete aktualne doporucit kreditni kartu?
    Idealne s priznivim smennym kurzem pac kreditky pouzivam hodne v zahranici. Ocenila bych i moznost vyberu cash z kreditky bez nejakejch silenejch poplatku, jinak cashback zase tak neresim. A nechci za ni platit idealne nic, nebo malo
    PULKA
    PULKA --- ---
    KOC256: zkusila bych se prepnout na cliveka v chatu a domluvit se
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    PATRIKCHRZ: Já používám Easychange, když chci převádět na jinou měnu, ale jde o to, že mám vydělané nějaké množství EUR v německé bance a nechci to všechno převádět na CZK.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ROTTWEILER: jo, to prej funguje. Každopádně od prosince by to mělo být jedno. Já zatím na platby v cizích měnách používám devizovky - Easychange, Akcenta, Fortissimo (Devizy.cz)
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    PATRIKCHRZ: Ale varianta s výletem do Bratislavy na českou adresu by fungovala? :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ANT_39:
    Mam. Ale nemam odvahu ho tam dat, kdyz se jim nelibil ani ridicak, ani ID :o)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ROTTWEILER: bohužel ne
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    KOC256: Pas asi nemas, coz?
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    PATRIKCHRZ: Mohu tedy založit ten slovenský účet v Praze?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: dokonce to tam i píše, když cílová banka nepodporuje okamžité platby. Za mě palec pro Airbank
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam