• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NAVARA: Premium Karta, o které se tam mluví = Mastercard karta (World Elite), ne Priority Pass. Tj. máš jít do Mastercard salonku, tam ti dají Fast Track a pak pokračuješ dále.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Tuto mají v ofiko materiálech:

* V Praze využijte navíc rychlý přednostní průchod přes bezpečnostní letištní kontrolu (kontrola zavazadel, osobní kontrola a průchod ke gate) – vztahuje se na držitele karty a jeho doprovod.
    * Při vstupu do salónku předložíte svou Premium Kartu s palubní vstupenkou, na kterou dostanete nálepku FAST TRACK
    * Dojdete k odletové bráně a při bezpečnostní kontrole se zařadíte do rychlé fronty u přepážky vyčleněné pro FAST TRACK

Jestli to bude fuingovat i na MC kartě...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GHOSTSTALKER: dle info na fórech se někomu občas podařilo vnutit se do fasttrack fronty jen zamáváním priority pass kartičkou; sice na to není určena, ale jak se říká "lepší drzé čelo, než poplužní dvůr" :D
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NAVARA: Jak to? Ten je snad vazany na Mastercard kartu, ne Priority Pass.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Akorát už nebude fast track / board :(
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CSOB Premium prechazi z Priority Pass na Lounge Key - https://www.csob.cz/portal/lide/ucty/platebni-karty/lounge-key

V ramci toho se "resetuji" volne vstupy, takze jestli jste nedocerpali volne Priority Pass vstupy, doporucuji si do konce cervna jeste nekam zaletet :-).
    R_G
    R_G --- ---
    PATRIKCHRZ: Asi to tak nejak bylo. Dnes ve stejnem supermarketu platba bez problemu.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    R_G: a v různé dny? Jestli nebyl nějaký chvilkový výpadek global payments nebo něco takového.
    R_G
    R_G --- ---
    VENIKA: V bance mi rekli, ze v systemu nevidi ani zadani PINu a spojeni je OK. Tak to vypada na problem v terminalech, zvlast kdyz ani ta Revolutka neslape.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    R_G: Jestli je pro tebe varianta zavolat si do banky, tak tam by ti to meli rict, duvody zamitnuti trx vidi.
    R_G
    R_G --- ---
    PATRIKCHRZ: Mel jsem u sebe v Lidlu tri karty, nevzalo mi to ani jednu, z toho jedna byla kreditka. Pricital bych to terminalu v Lidlu, ale kdyz mi pak neslo u banomatu vybrat z Revolutky (kterou jsem ten benzin neplatil), tak mi to prijde divne. Na vsech kartat (resp. uctech) je penez dost, zadne blokace.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    R_G: kolikrát jsi s ní platil ten benzín? Nebyla to samoobslužná benzínka? Nám se při naší cestě Francie-Švýcarsko podařilo "vyblokovat" kartu na benzínkách a parkovištích, ono si to vždy blokuje docela velkou částku (i několik tisíc) a pak si to ještě strhne skutečnou platbu a blokace vyprší třeba za 14 dní. Stačí párkrát zaparkovat a natankovat a limit karty je fuč
    NELDE
    NELDE --- ---
    R_G: Není to podobné jako v Německu nebo Rakousku - že berou jen místní karty, kde mají nižší poplatky? Zkus se podívat na popis nálepky, jaké karty berou.
    R_G
    R_G --- ---
    Nenapadlo by tu nekoho, proc mi ve Francii nejde platit v supermarketu ceskou kartou? Zaroven mi nejde platit Revolutkou, tou mi nejde ani vybirat z bankomatu. Pritom Revolut normalne funguje na placeni dalnicnich poplatku a z ceske karty jde vybirat z bankomatu a jeste vcera jsem s ni platil benzin. Diky za kazdy tip.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Erste premier:
    K benefitům služby Premier Vám od 15. 7. 2019 přidáváme službu Autoasistence v České republice zdarma. Nezaskočí Vás tak žádná z běžných poruch, defekt kola, zabouchnuté klíčky či třeba nepojízdnost vozu následkem nehody. Asistenci můžete využívat Vy i Váš partner či partnerka.

Dle podrobnych podminek jsou bezne opicarny zdarma...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NAVARA: přesně to byl náš případ

ELIJEN: přiznám se, že při převzetí jsem účtenku kontroloval, strčil jsem ji do kapsy. Mrknu jsem se na ni (vlastně náhodou) ráno
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ELIJEN: Není nic jednoduššího, když platíš v cizině a uvidíš na terminálu "CZK" zmáčknout červené tlačítko. Pokud ovšem to zadání DCC dělá obchodník až poté, co zadáš pin, už nevidíš v čem jsi platil. Leda na účtence - pokud ji dostaneš, ale to už je docela pozdě...
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    PATRIKCHRZ: Neni jednodušší rovnou u obchodníka požádat o storno?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    RATTKIN: přesně tak. Mně se dokonce stalo, že to obsluha odsouhlasila až POTOM, co jsem zadal PIN, psal jsem o tom zde: https://www.mesec.cz/clanky/maly-test-kurzu-platebnich-karet/

Reklamoval jsem to u Hello, zatím bez odezvy, tak jsem rozjel řízení u finančního arbitra (zatím dvě mám vyhrané, uvidíme, snad si nezkazím skóre :D)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Tak to jsem nevěděl, ale dává to smysl: z DCC dostane prodejce provizi, proto to tak tlačí (a v některých restauracích to číšník sám zmačkne, dřív než stihnu zareagovat:

DCC / GP webpay
    https://www.gpwebpay.cz/Dcc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam