• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    GOR
    GOR --- ---
    GHOSTSTALKER: BTW, co mi hrozi, kdyz jsem to neudelal? Povedlo se mi mit povinny ruceni paralelne cca mesic....
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GHOSTSTALKER: ano, když budu chtít spekulovat na pohyby kurzů, pořídím si Revolut, mně stačí, když mohu výhodně platit - kreditce Hello s 1 % vratkou nemůže konkurovat ani Revolut.

ta pojištění mám zdarma k platebním kartám, tak proč je nevzít, když je to zadarmo :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    :-)

GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NAVARA: Neni to tak jednoduche. Napr. mas povinnost jiz pri vzniku pojisteni oznamit existenci ostatnich pojisteni vc. jejich zakladnich podminek ostatnim pojostitelum. Pochybuji, ze to Patrik udelal.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GHOSTSTALKER: dokud se to vejde do limitu jedné z nich, řešíš to s tou jednou, jakmile k tomu potřebuješ limit více pojištění dohromady, ještě rád jim napíšeš :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PATRIKCHRZ: Ad pojisteni u 4 bank/pojistoven zaroven - to pak musi byt hrozne prakticke, kdyz 1 pojistnou udalost musis resit soubezne se 4 pojistovnami...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PATRIKCHRZ: Je to porad ta sama debata dokola :-). I kdyz nevis, kolik utratis, tak muzes smenit vice a po vikendu to smenit zpet. Tratis, nebo naopak vydelas, jen na rozdilu mezi patecnim a pondelnim kurzem.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: podle toho, co píší lidi v diskusi na Finexpertu, tak je to 0,5 % pro hlavní měny, 1 % pro ostatní a 2 % pro vyjmenované, třeba THB

Jo, když budu vědět kolik v jaké měně utratím - což fakt nevím. U USD a EUR mi to je jedno, ty když zbudou použiji příště, navíc je koupím ve směnárně výhodně, ale čp různé exotické měny?

Na platby se mi vyplatí kreditky Hello, kurz MC bez příplatku a s 1 % vratkou se dostanu i pod střed
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ: A teda trochu se to da obechcat tim ze si smenis predem. Coz nemusi byt sikovne, pokud nevis utratu predem?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ: Na ty vikendove procenta jsem se ptal. A David rikal ze vzdy to je 0,2%. (jak jsem koupil, tak prodavam).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: Však říkám, že to ještě není zralé na masové použití. Pro specifickou skupinu a jako doplněk ano, ale ne pro masy a ani náhodou jako jediný účet.
    Mne už ČSOB 3 krát vyzvala k doložení původu prostředků, vždy mi na to dali asi týden a nikdy mi nezablokovali účet (no, jednou Coolkarty) a bylo možné dojít osobně na pobočku a tam to vysvětlit. Navíc u společnosti s českou bankovní licencí na ně mohu zatlačit přes finančnho arbitra, což už jsem 3 krát udělal (a 3 krát jsem vyhrál), ale u společnosti se sídlem a licencí v Pobaltí se jakýkoliv spor bude řešit velmi těžko.

Další věc, kterou je třeba vyřešit je víkendová přirážka 0,5-2 % (dle měny).

Při tom hledání hodně používám ctrl+f, ale jak píšeš, každému vyhovuje něco jiného. Co se ČS týče, tak v Servis24 měla jen 2 letou historii, tak uvidíme jestli se to s George změní.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    Včera jsem byl na RevRally a David Pavliska (community manažerem Revolutu v ČR) o tom mluvil a většinou je problém nějakých větších transakcí, ale jistě to může být i jinak...
    A teda pro mě to je vždy jen jedna z možností a vždy mám zálohu...

PATRIKCHRZ:
    Také hledám platby, ale určitě nechci scrolovat desítkami transakní týdně po dobu třeba roku. Raději hledám na základě mnoha ukazatelů...

Ale:
    - mBank - zobrazí hodně a dalších hodně na další klik
    - AirBank to samé
    - george - nekonečný scroll (teda nemám ho ještě ani rok, ale vidím tam 11 měsíců)

A nepřijde mi to jako takové kill featchures, kvůli které bych to až tak zavrhl...
    Ale to je jen má argumentace. Každý má právo, aby se mu něco líbilo a něco ne...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ZAPPO:
    nemusí jít jen o blokaci bankomatů, může jít o výpadek autorizačního centra (banky, Global Payments, karetní společnosti)

adam: zatr. automatické opravy :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAM: Revolty bych jako hlavní (a nebo dokonce jediný) účet určitě nedoporučil, ještě pro to není zralý, stále se potýká s problémy, zejména náhlé lokace účtů, viz https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=1239073&start=2235
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: IB Fio mi vyhovuje pro svoji přehlednost (nevím o jiném IB, které umí na 1 (nekonečně dlouhou) stránku zobrazit pohyby i za několik let (výborné, pokud hledám nějakou starší transakci a nemám dost údajů) a funguje opravdu na všem - staré počítače, staré mobily (prubířským kamenem je Opera mini). Nepotřebuji barvičky, animace, houpačky, kolotoče a cukrovou vatu, stačí mi, když to funguje a funguje rychle. Měsíčně zadávám desítky transakcí, takže je to pro mne opravdu důležité.

Cestovní pojištění není jen pojištění léčebných výloh, ale i osobních věcí nebo nákladů vzniklých v důsledku různých událostí, třeba právě zpoždění nebo zrušení letů. A v této části se různé pojistky mezi sebou velmi liší, proto jsem pojištěn hned 4 krát (ČS, ČSOB, UCB a KB).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ZAPPO:
    Mam tripl:
    - AirBank (hlavni ucet, hlavni karta pro bezne platby)
    - Erste (Salonky, Pojisteni, Kreditka 100k, od cervence Autoasistence)
    - Revolut (Vybery z bankomatu, Platby letenek ve valutach) - da se tu i proti zminene mBance usetrit "balik", nove mam i revolit VISA + klasickou MC

PATRIKCHRZ:
    - sorry ale s tim ze se ti libi bankovnictvi FIO, tak i jako profik bys mel byt soudny a o tom pomlcet ;-)
    - "U pojištění Erste není zrušení letu (jen zpoždění)" - Co tim myslis? Ja myslel ze je jen pojisteni zdravi...
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    ZAPPO: imo bacha na bod cislo jedna internetovy a mobilni bankovnictvi v CSOB urcite neni 21. stoleti, ja sem zvyklej na equabank, ted sem u csob uzaviral par jinejch veci, tak sem k tomu na zkousku otevrel i ucet, ze pripadne taky prejdu na ten premium ucet, pokud bych byl spokojenej, ale je to hrozny utrpeni
    ADAM
    ADAM --- ---
    ZAPPO: mijis ještě revolut. Vynikající kurzy, takže nemusíš vůbec řešit měny. Nějaké pojištění maji taky, ale není to zadarmo (nepátral jsem)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    TYCHOVRAHE: zadost odeslana, tak uvidime :)
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    ZAPPO: Mám taky všechny tři. Nejvíc mi vyhovuje ČSOB. Teď umí na spořáku 0,8 % bez limitu (byla nula). Dál pak máš levnější pojištění aut a nemovitostí (já 33-50 %)

Erste jak píše Patrik. Nicméně já bych byl k těm asistencím a pojištění jejich fungování prověří pořádně až plnění, takže se stejně ještě pojišťuji i někde jinde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam