KOC256: vadí mi, že nedají jasné podmínky. Když jsem si účet zařizoval, byly jasné podmínky - obrat na účtu (100 tisíc měsíčně) a obrat na kartě (250 tisíc ročně) a za to byly výhody, které jsem chtěl. Obojí jsem splnil.
Pak najednou podmínku prudce uvolnili (obrat na účtu klesl na 50 tisíc měsíčně a obrat na kartě byl zrušen), po nějaké době je zase zvedli (obrat na účtu na 70 tisíc měsíčně) a začali požadovat i využívání dalších služeb - úvěr, investice nebo životní pojištění. Jenže tento požadavek není nikde uveden (v ceníku, produktových podmínkách) a hlavně nikde není uvedena ani jeho výše. Měl jsem téměř hodinový rozhovor, když si mě pozvali "na kobereček", za celou dobu nepadla žádná konkrétní částka, pouze pořád dokola, že málo využívám jejich poradenství.
Takže i kdybych se rozhodl, že do toho půjdu a zaplatím nesmyslné provize (u některých investic až 5 %, u životka je to ještě horší), nikdo mi nezaručí, že za rok, až bankéř dostane nové "cíle" se situace nebude opakovat, takhle se dlouhodobá spolupráce opravdu nebuduje. Vždyť banka není schopna ani nabídnout úrok na spořáku, aby se dostala do první desítky.
To, co chci, jsou jasné a DLOUHODOBĚ platné podmínky. Je to moc troufalý požadavek?