• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VANEK:
    zkus. a případně si najdi někoho s účtem a ušetříš spousty času...
    VANEK
    VANEK --- ---
    Snažím se teď zaplatit 5 EUR přes PayPal bez registrace, ale vždycky, když vyplním, že jsem / mám kartu z ČR, přehodí mě to z "Guest Checkout" na nějaký český interface, který si vynucuje (i když to není jasně popsáno) založení účtu s novým heslem. Když zůstanu předstírat, že jsem v USA, tak to sice kartu uzná (a nabízí DCC do Kč s mírně méně nevýhodným kursem?!), ale zas to vyžaduje telefonní číslo a nevím, jestli se tam dá vrazit cokoli, nebo je tam kontrola. Netušíte, jak na to?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MYKEZ: Tak prý je to dle nastavení profilu ze strany banky, což se týká i toho rozšíření Mastercard Airport Experiences
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Diky obema, ale kartu tam mam (to byl prvni krok po spusteni appky pri registraci), zrejme to maj proste rozbity.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Ve FAQ to popisují jako "digital lounge access code", nicméně odpověd na otázku "nemohu ho najít" tam není - jedinou podmínku mají přihlásit se na portál (což je afaik podmínka služby jako takové).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MYKEZ: ano, to je ono. Musíš si tam přiregistrovat svoji kartu, už je to nějakou dobu, co jsem to udělal, tak si to nepamatuji, ale nebyla to žádná raketová věda, hádám, že někde v tom "my acount"
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GHOSTSTALKER: LK je spárovaný s tou kartou, se kterou si ho spáruješ, nebo se kterou ti ho spáruje banka - u Erste Premier jsem si ho navázal na Visu.

Zkrátka u ČSOB jsou všechny výhody (tedy nejen salonky. ale i pojištění) navázány na kreditku, u EP je to na účet.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    TYCHOVRAHE: Lounge Key je sparovany s Mastercard kartou. Mastercard je v ramci Premium jen kreditka, debetka je Visa.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TYCHOVRAHE: U ČSOB jsou vsechny výhody (salonky, pojištění) vázány na kreditku (u Erste Premier je to na účet) i v materiálech píší, že máš v salónku ukázat kreditku. Co by se stalo, kdybys měl kreditní kartu vydanou, ale prokázal ses debetní nevím.
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    U CSOB premium je mastercard a lounge key pouze s kreditkou?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MYKEZ: když spustíš aplikaci tak ve spodní liště uprostřed je "digital card"
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Mozna lepsi link: https://www.loungekey.com/en/csobpremium/lounge-finder/airport?airportcode=YUL&loungecode=YUL3

Pak jsem nekde ve FAQ od Mastercard cetl, ze je mozny, ze se objevi docasna blokace, i kdyz je to zadarmo, ale chtel jsem si to overit. Taky je divny, ze v historii navstev primo na loungekey.com tam nemam v historii zaznamenanou zadnou navstevu.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    PATRIKCHRZ: Jak ukazovat QR kod v mobilu, pls? V LoungeKey appce jsem se zaregistroval a prihlasil, ale nevidim to tam. Ale nektery lidi to tam tak delali.

KOC256: Jojo, je tam urcite: https://airport.mastercard.com/en/lounge-finder/lounge?loungecode=YUL3
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MYKEZ: přesně z tohoto důvodu se mi nelíbí prokazování platební kartou, protože hrozí, že v případě, kdy LK neberou, tak to účtují jako normální placený vstup.
    U PP to bylo bez problémů, u LK bych ukazoval raději QR kód v mobilu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256: Ten screen je zavadejici, ale i po zobrazeni detailu jsou vsude infa ze na LK to nejde. Kazdopadne by tam na jednom z terminalu mel byt MC salonek.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MYKEZ: Nevim na kolik se da 100% spolehnout na jejich appku, ale dle ni tam salonek nemaji.

KOC256
    KOC256 --- ---
    MYKEZ: Nikdy mi to neudelalo. A je to salonek, kde je vstup na LK free jo?
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Po navsteve letistniho salonku v Montrealu (YUL) pomoci CSOB Premium kreditky (vyuzil jsem prvni dva z celkem ctyr vstupu zdarma) se mi na kreditce zobrazila blokace na cca 1300 CZK. Je to normalni/zmizi to? Konkretne je to pres Lounge Key, karta je World Elite Mastercard.

Nejdriv me tam taky teda odmitli pustit, protoze terminal jim psal Access Denied. Nastesti pak prisla SMS od CSOB, ze mi neco zamitli proto, ze mam u kreditky zakazany platby pres internet. Po povoleni uz to fungovalo, ale nechapu, proc se ten vstup overuje pomoci platby pres internet.

Dik :)
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    Unicredit zase perlí. Ted mi prisla sms at si prevedu penize k nim, ze za kazdych 50.000Kč dostanu bonus 500Kč. Koukam na strankach na podrobnosti => maximalne lze takhle dostat 5000Kč. Musi se to dat aspon na 12 mesicu na terminak. Terminaky maji vsechny bez ohledu na castku a domu se sazbou 0,01%
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam