• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    GHOSTSTALKER: jj, ale už nelze aktivovat, což jsem zjistila poté, co mi na problémy s appkou heldpesk poradil deaktivovat a dneska mi přátelsky oznámili, že nové aktivace nelze
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    DOBYTEK: Vcera jsem s ni platil.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    ta právě už ne, nanakupy už týden nefunguje a podle infa z helpdesku od podzimu už jen googlepay
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    DOBYTEK: CSOB.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Má ještě některá z bank v ČR funkční aplikaci pro platby přes NFC, nebo všichni už jen tlačí googlepay?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VANEK:
    zkus. a případně si najdi někoho s účtem a ušetříš spousty času...
    VANEK
    VANEK --- ---
    Snažím se teď zaplatit 5 EUR přes PayPal bez registrace, ale vždycky, když vyplním, že jsem / mám kartu z ČR, přehodí mě to z "Guest Checkout" na nějaký český interface, který si vynucuje (i když to není jasně popsáno) založení účtu s novým heslem. Když zůstanu předstírat, že jsem v USA, tak to sice kartu uzná (a nabízí DCC do Kč s mírně méně nevýhodným kursem?!), ale zas to vyžaduje telefonní číslo a nevím, jestli se tam dá vrazit cokoli, nebo je tam kontrola. Netušíte, jak na to?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MYKEZ: Tak prý je to dle nastavení profilu ze strany banky, což se týká i toho rozšíření Mastercard Airport Experiences
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Diky obema, ale kartu tam mam (to byl prvni krok po spusteni appky pri registraci), zrejme to maj proste rozbity.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Ve FAQ to popisují jako "digital lounge access code", nicméně odpověd na otázku "nemohu ho najít" tam není - jedinou podmínku mají přihlásit se na portál (což je afaik podmínka služby jako takové).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MYKEZ: ano, to je ono. Musíš si tam přiregistrovat svoji kartu, už je to nějakou dobu, co jsem to udělal, tak si to nepamatuji, ale nebyla to žádná raketová věda, hádám, že někde v tom "my acount"
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GHOSTSTALKER: LK je spárovaný s tou kartou, se kterou si ho spáruješ, nebo se kterou ti ho spáruje banka - u Erste Premier jsem si ho navázal na Visu.

Zkrátka u ČSOB jsou všechny výhody (tedy nejen salonky. ale i pojištění) navázány na kreditku, u EP je to na účet.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    TYCHOVRAHE: Lounge Key je sparovany s Mastercard kartou. Mastercard je v ramci Premium jen kreditka, debetka je Visa.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TYCHOVRAHE: U ČSOB jsou vsechny výhody (salonky, pojištění) vázány na kreditku (u Erste Premier je to na účet) i v materiálech píší, že máš v salónku ukázat kreditku. Co by se stalo, kdybys měl kreditní kartu vydanou, ale prokázal ses debetní nevím.
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    U CSOB premium je mastercard a lounge key pouze s kreditkou?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MYKEZ: když spustíš aplikaci tak ve spodní liště uprostřed je "digital card"
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Mozna lepsi link: https://www.loungekey.com/en/csobpremium/lounge-finder/airport?airportcode=YUL&loungecode=YUL3

Pak jsem nekde ve FAQ od Mastercard cetl, ze je mozny, ze se objevi docasna blokace, i kdyz je to zadarmo, ale chtel jsem si to overit. Taky je divny, ze v historii navstev primo na loungekey.com tam nemam v historii zaznamenanou zadnou navstevu.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    PATRIKCHRZ: Jak ukazovat QR kod v mobilu, pls? V LoungeKey appce jsem se zaregistroval a prihlasil, ale nevidim to tam. Ale nektery lidi to tam tak delali.

KOC256: Jojo, je tam urcite: https://airport.mastercard.com/en/lounge-finder/lounge?loungecode=YUL3
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam