• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    MICKEY_MOUSE: Obvykle přes číslo účtu, datum a částku. Případně přes jméno klienta. Proto platební systémy posílají payment remittance emaily, kde dodavatel vidí, kdo mu platil, kdy, kolik a z kterého účtu.
    On ani VS není optimální, nedovoluje sdružit více plateb do jednoho.
    Proto jsou tam populární platby kartou, tak tu referenci dostaneš automaticky.
    V Dánsku mají něco jako VS, ale je v tom i číslo účtu
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    GHOSTSTALKER: Aha, tak to jsem netušil, díky. On to někdo uvádí jak píšeš, ale systém to nepozná a pak stejně musím platbu spárovat do účetnictví ručně.
    Jak se tedy "jinde ve světě" softwarově párují platby, když ne přes variabilní symbol? Jde mi o to, že bych rád v eshopu proces "platba-spárování-vytvoření a odeslání dokladu emailem zákazníkovi" zautomatizoval, ať se o to nemusím starat.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MICKEY_MOUSE: Variabilni symbol je specifikum CR, v zahranici se nepouziva, ale da se simulovat tak, ze platce uvede ve zprave pro prijemce (pole 70 dle MT103 formatu) "/VS/xxx", kde xxx je variabilni symbol. Tobe se to pak zobrazi v poli variabilniho symbolu.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, mám na webu minieshop, přes který prodávám své služby, a jediná forma platby je nastavena bankovním převodem. Začal jsem podnikat i na Slovensku a klienti mi říkají, že do plateb na můj eurový účet v ČR (Fio banka) nemohou vyplnit variabilní symbol. Jak to? (není to fatální, jen pak musím platby párovat ručně, což mi přijde, že ve velkých firmách by se zbláznili a musí to tedy jít automaticky). Chci se tedy zeptat, jak se tohle řeší. Případně jestli to vyřeší přechod na platební bránu. Poradíte? Díky.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    snad půjde alespoň SMS a zbytek dočasu. Asi nechtěli řešit přechod, kde nyní jinak a od 14/9 zase jinak... Ale to jen tipuji.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    jakože cajk, že informují, ale trochu divný, že ta nová verze aplikace s mKlíčem ještě není dostupná. má to být ve verzi 3.28, já mám 3.26 a nevidím možnost aktualizovat ji na novější. to pak vyvolává zmatky, protože ten návod ještě nejde použít...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RATTKIN:
    Souhlas. Asi spise cili na pravek nez na pokrocile uzivatele.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KOC256: tuhle reakci jsem přesně měl, asi měli ty odstavce prohodit
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    Tak jsem se unáhlil, hned další odstavec mluví o tom, že nebudou v pravěku... Tímto se mBank omlouvám!

KOC256
    KOC256 --- ---
    mBank zavádí dvoufaktorové ověření...
    Takže krom jména a hesla budu ještě opisovat ideáně osmimístné číslo. OMG. Alespoň kdyby to udělali inteligentně jako přihlášení do GEORGE nebo potvrzení plateb v AirBank - tedy jen odkliknutím v mobilní appce...

KOC256
    KOC256 --- ---
    Revolut Down? Service Status, Map, Problems History - Outage.Report
    https://outage.report/revolut

Revolut má dneska nějaké problémy...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Jak jsem psal, iPhone nemám, měl jsem pocit, že "Apple Pay" je způsob zaplacení iPhonem, nebo ne?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    První věta článku: "Od 11. února 2019 funguje v Česku služba Apple Pay.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    Apple Pay

iPhone k NFC nepouští.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: iPhone nemám, tak nemůžu vyzkoušet, ale když dávala Air odměny za placení iPhonem, tak to přece musí jít, ne?
    Air Bank vám zaplatí za placení iPhonem | E15.cz
    https://www.e15.cz/finexpert/nakupujeme/air-bank-vam-zaplati-za-placeni-iphonem-1356595
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    Na iPhone nejde vlastni placeni. Vzdy jen AP.
    MTHU
    MTHU --- ---
    PATRIKCHRZ: Ale těžko říct, zda to NFC budou udržovat, když ohlásili Google Pay do konce roku.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DOBYTEK: podle mne AirBank má svoji vlastní aplikaci, aspoň dle toho, jak je jí na FB neustále vyčítáno, že neumí GooglePay. Nějak je možné platit mobilem (Android i iPhone), osobně vyzkoušené na Androidu.
    MTHU
    MTHU --- ---
    DYNK: Mělo to být v půlce roku, ale ta už minula :-) Plus počítejte tak 2 roky na odladění :D
    DYNK
    DYNK --- ---
    DOBYTEK: Plánuje to Raiffka, ale datum spuštění neznám.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    GHOSTSTALKER: jj, ale už nelze aktivovat, což jsem zjistila poté, co mi na problémy s appkou heldpesk poradil deaktivovat a dneska mi přátelsky oznámili, že nové aktivace nelze
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam