• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ROTTWEILER:
    Tyden
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    KOC256: Jak rychle posílají kartu? Zda by mi došla do 2 týdnů.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ROTTWEILER: Pro to pocatecni preklenovaci obdobi bych preve jen vzal tu revolutku. Bezkonkurencne nejlepsi kurz. Trochu chce vedet co a jak at si nenabehnes, ale to je proste cena za nejlepsi kurzy. Taky muze byt zajimavy mimoevropsky 1% cashback pri metal karte.
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    ROTTWEILER: Transferwise pouzivam leta a mam velmi dobrou zkusenost
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Jasný, co jsem koukal, tak nejlépe vypadá Exchange a možná RoklenFx, tak jim tam v ponděli zavolám. Jinak nevíš o nějaké české bance, která má možnost mít účet v AUD a vedla by ho zdarma?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    S TW nemám osobní zkušenost. S těmi devizovkami je to problém, že moc nestojí o malé a jednorázové obchody (výjimka je právě Fortissimo, bohužel jejich kurzy nejsou tak dobré, i když se s výší částky lepší). Zkus všechny, které budou s tebou ochotné uzavřít smlouvu, trochu bych je zkusil "navnadit" budoucím "velkým obchodem" , částku bych stanovil "maximálně optimisticky" :), jak jednou budeš mít smlouvu sjednanou, tak už je to pak jedno.

Já mám Easychange, Fortissimo a Akcentu, znám ještě SAB, Divíška, Citfin, Interchange, Exchange. Z diskusí znám RoklenFx, ale opět nemám osobní zkušenost.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    PATRIKCHRZ: Ok, dík, a nějaký typ na devizovku? Moc nemají AUD a Fortissimo má dost špatné kurzy. S tou možností převést to letadlem to nevidím moc dobře. Nejspíš to bude moc peněz to vést v hotovosti.

Co si myslíš o TransferWise?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ROTTWEILER: takže nyní bych se snažil zařídit si nějakou kartu s dobrými kurzy, viz můj článek: https://www.mesec.cz/clanky/maly-test-kurzu-platebnich-karet/

Kreditku už asi nestihneš, takže bych doporučil mBank Visa Svět + Creditas nebo Richee. Budeš tak mít karty s dobrými kurzy a výběry v zahraničí zdarma. Pak možná uzavřít smlouvu s nějakou devizovkou (klidně více), abys mohl vyjednávat. Ve výsledku bych ale asi vezl hotovost letadlem do ČR a směnit zde v dobré směnárně, předem si zjistí, jestli v tvém okolí mění AUD a s jakým spreadem, jestli se vyplatí vyhnout se dvojí směně.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    PATRIKCHRZ: Momentálně jsem v ČR a za dva týdny se tam stěhuji za prací. První případ bude placení jen kartou z mého českého účtu či eventuálně přesun na AU účet pro první pár týdnu než dostanu výplatu. Každopádně zatím to vidím, tak že v AU nezustanu věčně a určitě budu chtít úspory převést zpět do EU, ať už jako CZK či EUR.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Ty tam teď jsi? A co si založit kartu s dobrým úrazem (kreditka Hello, debetní Richee/Creditas), posílat na ně koruny a na místě platit a vybírat?
    Můžeš nějak popsat blíže "typ provozu" ? Obecně já dávám přednost devizovkám (Akcenta, Easychange, Fortissimo,...), ale opět ne vždy a na vše se hodí.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    PATRIKCHRZ: Nebudou to malé častky, ale ani extrémní (možná až ke konci když bych AU opouštěl a chtěl se všech AUD zbavit) jako zmiňované v dané diskuzi. Osobně bych se Revolutu chtěl vyhnout z etických důvodu, protože se mi moc nezamlouvá jak ta firma funguje. Co bys doporučil? Koukal jsem TransferWise, ale nevím?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ROTTWEILER: o jak velké částky má jít?

Revolut je zajímavé technologické demo, ale nezkušeným bych ho úplně nedoporučil, jsou tam různé pasti a zádrhele, viz diskusní vlákno - https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=1239073&start=2460

Bohužel Revolutu strašně škodí akce member-get-member, kdy lidé kvůli mrzkým 3 stovkám za doporučení nového klienta doporučují společnost i tam, kde se úplně nehodí. Může to být užitečný sluha, pokud ho používá zkušený uživatel.
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    ROTTWEILER: revolut?
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Nějaký tip na způsob jak převádět prostředky nejvýhodněji mezi CZ účtem a AU účtem? Nejlépe oběma směry.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    NELDE: záleží na vývojáři, obvykle je aplikace pak v EN
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    Co ti mám na to říct? TO snad musí vyřešit programátoři... Buď použít ENG - což asi dává smysl ne? Nebo neměnit?
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Hmm, a co když někdo má telefon v nějakém jazyce, ve kterém ta aplikace není?
    F_VINOGRADOV
    F_VINOGRADOV --- ---
    Připravte se na složitější placení přes internet. Od soboty se zpřísní pravidla v celé unii | Hospodářské noviny (IHNED.cz)
    https://archiv.ihned.cz/...-evrope-zprisni-ceske-banky-se-ale-nestihly-prizpusobit-a-dostanou-odklad
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KIDLI: Proc ne?
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    KOC256: Ale ne že to přepne jazyk na terminálu ;-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KIDLI:
    Pokud si dáš telefon do ENG, tak mi dává smysl, že to celé probublá vším. To mi osobně přijde fajn...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam