• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ROTTWEILER: jj - nevím jestli to tedy jde, v nejhorším ho založí manželka
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    NAVARA: Jako mít dva Revolut účty?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ROTTWEILER: a co mít dvě karty a posílat si peníze mezi AU - CZ kartou jako revolut - transakci?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ROTTWEILER: Oka. Tento UC jsem nakoukany nemel. Dobre vedet!
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    KOC256: Co jsem koukal, tak když založím Revolut s českou adresou, tak mi při dobíjení z AU účtu budou strhávat celkem velké fee. Jediná možnost je založit s Revolut s austrálskou adresou a potom je to při dobíjení z AU bez fee, ale pak by zase mohly bejt fee, kdybych to nabíjel z českého účtu a hlavně budou chtít při otevření účtu něco poslat z AU účtu, který nebudu mít a jakmile ano, tak bude prázdný.

Jinak tu metal kartu v AU nenabízí.

Takže to vidím, že budu platit co nejvíc s mBank kartou a pokud budu potřebovat nějakou hotovost na AU účtě, tak jí tam převedu s TransferWise a jakmile se budu stěhovat zpět, tak všechny peníze převedu přes devizovku pokud se mi podaří podepsat smlouvu s nějakou.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ROTTWEILER: No. Ja myslel ze se tu v prvni rade bavime o preklenuti. Tj. Ze si posles z domu. Ale jinak jo. Je to treba zvazit a pripadne vyzkouset... /zeptat se.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ROTTWEILER: Jj. To jsem psal.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Další problém je, že si mohou účtovat když tam budu dávat peníze mimo EU

However, if you add money with a card that has not been issued within the EEA (e.g. a US-based card) or you add money with a commercial card then we may charge a small fee just to cover our costs.

Tak nevím, nevím...
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---

Different fees apply for high-frequency standard customers. A high-frequency standard customer is someone who:

is a standard customer (not a premium or metal user); and
    has exchanged £5,000 (or the equivalent in a different currency) in any rolling month.

Takže bych musel platit měsiční poplatek, abych nebyl standard zákazník a neměl to fee. https://www.revolut.com/legal/fees
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GHOSTSTALKER:
    BTW: ten limit je v CZK 120 000 a plati jen pro zakladni tarif. Takze jak jsem psal. Mimo EU se ti uz vyplati cashback. Ale tazatel si to musi spocitat. Nevim co treba umi karty v AU.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GHOSTSTALKER:
    Ma to sve specifika, jak jsem psal. Neni to uplne pro noumy, ale v limitech ktere ma se na tom da usetrit/vydelat.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ROTTWEILER:
    Tyden
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KOC256: Pri prekroceni castky GBP 5000/mesic se za konverzi plati Revolutu poplatek (u standardniho uctu). Coz pretaceni mzdy muze prodrazit.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    KOC256: Jak rychle posílají kartu? Zda by mi došla do 2 týdnů.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ROTTWEILER: Pro to pocatecni preklenovaci obdobi bych preve jen vzal tu revolutku. Bezkonkurencne nejlepsi kurz. Trochu chce vedet co a jak at si nenabehnes, ale to je proste cena za nejlepsi kurzy. Taky muze byt zajimavy mimoevropsky 1% cashback pri metal karte.
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    ROTTWEILER: Transferwise pouzivam leta a mam velmi dobrou zkusenost
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Jasný, co jsem koukal, tak nejlépe vypadá Exchange a možná RoklenFx, tak jim tam v ponděli zavolám. Jinak nevíš o nějaké české bance, která má možnost mít účet v AUD a vedla by ho zdarma?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    S TW nemám osobní zkušenost. S těmi devizovkami je to problém, že moc nestojí o malé a jednorázové obchody (výjimka je právě Fortissimo, bohužel jejich kurzy nejsou tak dobré, i když se s výší částky lepší). Zkus všechny, které budou s tebou ochotné uzavřít smlouvu, trochu bych je zkusil "navnadit" budoucím "velkým obchodem" , částku bych stanovil "maximálně optimisticky" :), jak jednou budeš mít smlouvu sjednanou, tak už je to pak jedno.

Já mám Easychange, Fortissimo a Akcentu, znám ještě SAB, Divíška, Citfin, Interchange, Exchange. Z diskusí znám RoklenFx, ale opět nemám osobní zkušenost.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    PATRIKCHRZ: Ok, dík, a nějaký typ na devizovku? Moc nemají AUD a Fortissimo má dost špatné kurzy. S tou možností převést to letadlem to nevidím moc dobře. Nejspíš to bude moc peněz to vést v hotovosti.

Co si myslíš o TransferWise?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ROTTWEILER: takže nyní bych se snažil zařídit si nějakou kartu s dobrými kurzy, viz můj článek: https://www.mesec.cz/clanky/maly-test-kurzu-platebnich-karet/

Kreditku už asi nestihneš, takže bych doporučil mBank Visa Svět + Creditas nebo Richee. Budeš tak mít karty s dobrými kurzy a výběry v zahraničí zdarma. Pak možná uzavřít smlouvu s nějakou devizovkou (klidně více), abys mohl vyjednávat. Ve výsledku bych ale asi vezl hotovost letadlem do ČR a směnit zde v dobré směnárně, předem si zjistí, jestli v tvém okolí mění AUD a s jakým spreadem, jestli se vyplatí vyhnout se dvojí směně.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    PATRIKCHRZ: Momentálně jsem v ČR a za dva týdny se tam stěhuji za prací. První případ bude placení jen kartou z mého českého účtu či eventuálně přesun na AU účet pro první pár týdnu než dostanu výplatu. Každopádně zatím to vidím, tak že v AU nezustanu věčně a určitě budu chtít úspory převést zpět do EU, ať už jako CZK či EUR.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam