• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Funguje vám přihlášení do IB u Unicredit? Jednak mám část stránky v angličtině a pak mi to hlásí kód, který mi přijde přes SMS jako neplatný

Zas se v tom někdo vrtal a zas to 14 dní nebuce fungovat, ne? :(
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    SAYUZ: to je presne ono. kouknu na stranku sporeni, vidim jedina procenta v tom blocku, pusobi to dobre.. jenze ono to plati jen pro tyhle nove ucty. uroceni uctu zalozenych drive na te strance clovek primo nenajde, protoze to uz zdaleka neni takova vyhra a spise je to dost tezka bida. takze jedine po stazeni pedeefka, kde si to musi najit v tabulce a naznat, ze bude rozumnejsi presunout prostredky jinam
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    OMNISLASH: Pro spoření založené v období od 17.6. do 31.10. 2019
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    sberbanka vychcane laka nove klienty na pekne urokove sazby, mno ze stranky uz se bez stazeni pdf nedoctete, ze urokova sazba pro ty stavajici je kolem nejakych zoufalych 0.4

Sberbank CZ | FÉR spoření PLUS
    https://www.sberbankcz.cz/obcane/sporici-ucty/fer-sporeni-plus
    MAGE
    MAGE --- ---
    ZBYNEK: Nnn ja to mam jako Sporeni 2 kde 2 znamena(lo) 2% =D
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MAGE: V té zprávě o změně úrokové sazby se píše "na Vašem spořicím účtu Spoření 2" (evidentně máš taky dva spořicí účty). Uvidíme, jestli se bude měnit úročení i na prvním účtu...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Není to 100 %, ne všemi kartami byly udělány platby ve všechny dny, ale třeba to někoho zaujme. Všechno jsou to karty s dobrými kurzy, Richee a omezeně mBank (výběry nad ekvivalent 1500) a Revolut (zde je omezní obránené, tuším jen do 200 euro za měsíc) mají výběry z bankomatu zdarma (výběr byl prováděn s Richee a mBank, u ostatních jde o platby).
    Revolut:
    25.10 250 UAH = 231,48 CZK (0,92592)
    27.10. 20 UAH = 18,72 CZK (0,936)
    Richee (stejný kurz by byl u Creditas)
    28.10. (zaúčtováno 29.10.) 600 UAH = 556,96 CZK (0,9282666)
    Alza (stejný kurz by byl u každé kreditky Hellobank)
    28.10. (zaúčtováno 29.10.) 241,90 UAH = 222,88 Kč (0.9213724)
    27.10. (zaúčtováno 29.10.) 43,00 UAH = 39,62 Kč (0.921353)
    27.10. (zaúčtováno 29.10.) 33,50 UAH = 30,87 Kč (0.9214925)
    25.10. (zaúčtováno 29.10.) 4 000,00 UAH = 3 685,44 Kč (0.92136)
    mBank (Visa Svět)
    25.10. (zaúčtováno 27.10.) 4000 UAH = 3 701,46 CZK (0,925365)
    26.10. (zaúčtováno 28.10.) 2000 UAH = 1 850,73 CZK (0,925365)

Ke kreditkám Hello doplním, že ještě vrací 1 % z útraty zpět, maximálně 500 Kč (od Nového roku jen do 150 Kč)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Doplňuji - předání v Praze.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Trochu jsem doma uklízel a nabízím k prodeji přebytečné měny.
    Chilské pesos, bolívijské bolíviany a izraelské šekely. Všeho je maximálně za pár stovek českých korun. Na pesos už mám předběžného zájemce, čekám na potvrzení.

Naopak sháním gruzínské lari.

Vše dle aktuálního kurzu Google v den směny.

OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    tak trinity se chlubi, ze ma minimalne do kvetna 1.58 bez omezeni vkladu
    MAGE
    MAGE --- ---
    A je to tady, Moneta pise:
    "dovolte prosím, abychom Vám oznámili, že od 01.01.2020 se změní úroková sazba na Vašem spořicím účtu Spoření 2 z 2 % p.a. (tj. ročně) na 1,5 % p.a. do výše zůstatku 1 mil. Kč. Úročení 0,5 % p.a. pro zůstatky nad 1 mil. Kč zůstává zachováno."
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Jak už uvedli ostatní Dynamic currency conversion nikdy nepoužívat. Z okolních zemí to nejvíce hrozí v Polsku, ve čtvrtek to na nás zase zkoušeli v hotelu, obvykle to je tak při 2/3 transakcí.
    Samozřejmě se vyplatí se zajímat, jakou kurzovou politiku uplatňuje tvoje banka navzájem se liší i o více než 5 %.
    NELDE
    NELDE --- ---
    STEPNI_VLK: 3% přirážka za směnu není nikdy výhodnější (-; Jinak by samozřejmě záviselo na tom, jaké kurzy má tvoje banka.
    ATAN
    ATAN --- ---
    STEPNI_VLK: To mu se rika DCC, a v zadnem pripade se to ne ma pouzivat. Pouzije se mnohem horsi kurz. Takze vzdy v lokalni mene.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jen rychlý dotaz. Při platbě kartou v zahraničí je výhodnější platit v korunách nebo v měně toho kterého státu, pokud mi tedy terminál tuto volbu nabídne?
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PATRIKCHRZ: to je jen praha-brno-ostrava?
    MAKROBIJEC
    MAKROBIJEC --- ---
    Ahoj, píšu bakalářku na Bankovní unii a hledám inspiraci na praktickou část. Máte nějaké nápady co by se dalo diskutovat?
    Zatím zkouším: porovnání bankovního sektoru Čr a BanUni podle ukazatelů, pozitiva a negativa vstupu Čr.
    Předem díky za nápady
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ted jsem se konecne dostal k tomu trinity IB.. to je hodne spartanska zalezitost :D
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Hello má zase soutěž, stačí přijít na pobočku a zatočit. U stávajících klientů stačí jakýkoliv úkon, třeba změna e-mail

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam