• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Tak mi ING zrušila účet i fondy :-o

QUIP
    QUIP --- ---
    KOC256: Blbosti je IT svet plnej, proto jsem se radeji ptal.

RATTKIN: Diky. Otestovano, prevod se udelal v pul seste rano, kdyz jsem mel telefon offline.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    QUIP: já si data občas vypínám a revolut třeba vůbec nepustim ale převod se udělal.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    QUIP: Na 99% u nich. Protoze aplikace na pozadi aby bezela je IMO blbost.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Netusite nekdo, jak je to u Revolut uctu s nastavenym auto-exchange, jestli se to ulozi u nich na serveru a ta operace se provede, i kdyz neni aplikace online a nebo je to jen v aplikaci a provede se to jen kdyz je aplikace online?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ČSOB umí Visa Infinite v rámci prémia
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    OMNISLASH: to už je imo pěkných pár let zpět kdy se v Holandsku dalo elektronicky platit skoro všude jen jejich lokální maestro kartou a nebo chipknipem, imo už ty svoje slepý větve konečně opustili
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    visu afaik stale bez potizi dava sporka a stale by melo byt mozne domluvit si ucet zdarma, byt cenik jej samozrejme nezna

maestro jsme porizovali pri ceste do amsterdamu, kde to mela byt nejrozsirenejsi karta. nakonec tu fio maestro kartu nevzal ani jeden jediny terminal
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    Detaily nevim. Jak jsem koupil, tak prodavam. Spise jsem tim chtel rict ze VISA a MC mam uz zmaknute ale AE ne :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Jo a jeste me napadla dalsi vyhoda kreditky jako dostupnyho cash flow kdyz treba kupuju letenky i pro kamarady a nenam pak problem je zaplatit a douctovat s nima zpetne...
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Byla platinová? Jestli ne, tak je určitě omezená. Kdysi dávno mi na ní museli navyšovat limity, když jsem z ní platil nájem.
    AE má ale jednu výhodu - ty limity jsou podle druhu útraty - třeba na hotely a letenky jsou hodně vysoké. Jinak restauraci, kde berou AE abys pohledal.

KOC256: Ne nutně z kreditek, ale žijou bez rezervy a splácí hromady dluhů (na což dělají další).
    Češi konečně tvoří finanční rezervy, jak dlouho jim vystačí, ale netuší - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...-konecne-tvori-financni-rezervy-jak-dlouho-jim-vystaci-ale-netusi-40063355
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Ja se vzdycky snazila mit i Visu i Mastercard, ale Visu uz dneska skoro nikdo nedava... A pak prikejedes do rakouskyho Aldi, kde berou jen Maestro (pravda, to uz je taky par let zpet?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    QUIP: Jo cestovatelska vybava obsahuje ruzne VISA a MC karty, debitky a kreditku... jsou mista kde si hodne vymysli...

Ja zavidel kdyz mi kamos ukazal AE kreditku s neomezenym cerpanim (pry). Fasuji zamestnanci M$.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NAVARA: No zbtoho co pises ale znamena ze ti jmenovani zijou na dluh a do minusu...
    QUIP
    QUIP --- ---
    PETER_PAN: Kreditku nemam, ale dost mozna si ji v dohledne dobe poridim a mam pro to jen dva duvody. Prvni z nich je to pujcovani auta. A druhy se mi stal pred par dny, kdyz jsem chtel koupit letenky na Swiss Air, cele jsem do doklikal i s vyplnenim udaju az nakonec a kdyz jsem chtel zaplatit, tak jsem zjistil, ze Swiss bere "jen" vsechny druhy kreditech, ale z debitnich jen VISA, kterou ted nemam, protoze ceske banky zacaly pred lety tlacit Mastercard. (nezavisle na tehle zkusenosti mam na ceste VISA debitni kartu)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOC256: si vem mediánový pražský příjem a porovnej s nájmy a zbytkem cen
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: 30%? To je prepal ne?
    NELDE
    NELDE --- ---
    TYCHOVRAHE: Takhle žije asi 30% českých domácností a >50% amerických (-; Kolega mi říkal, že více se tam radují ze zvýšení limitu na kreditce než ze zvýšení platu.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TYCHOVRAHE: tak upadnu do dluhovy pasti, vyhlasim osobni bankrot a do konce zivota budu tech 20 tisic splacet....jasne, ze to neni idealni, bohuzel ziju s prazskym podprumernym prijmem, tak to holt takhle delam, zvykla jsem si na to, mam ale mam celkem slusny manevrovaci prostor ve zbytnych vydajich, jen to nedokazu predem, ale pouze zpetne :) z cehoz samozrejme kazdeho finance gramotneho cloveka jima hruza, to je mi jasny....
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    NELDE:
    BUNDA:

Děkuji
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam