• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELLAS: takový důvod se dost blbě rozporuje :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Hmm, takže užíváš služby, ale nedáváš vydělat.
    Zkus jim zavolat, že tě to jako aktivního klienta překvapilo.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Už jsi jim psal "Vy mě znáte asi jen z mojí dobré stránky" :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELLAS: "Důvody" jsou občas nebezpečné - napadnutelné.
    Čekal bych ale něco, jako čištění kvůli neaktivnosti.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: nechávám si tam posílat výplatu i různé příchozí platby (tak kolem 15 ks za měsíc), ale je to nalej-vylej, většinu měsíce je na nule, obrat je ale v desítkách tisíc
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Hmm, tak koukám, že to vypovídají "bez udání důvodu":

12.12 Kdy můžeme Smlouvu či jiná smluvní ujednání vypovědět?
    Vy a my můžeme Smlouvu či jiná smluvní ujednání vypovědět i bez uvedení důvodu.
    Pokud podáte výpověď Vy nám, začne výpovědní doba běžet ode dne doručení výpovědi nám a končí
    uplynutím 3 Pracovních dnů od jejího doručení nám, pokud ve výpovědi není uvedena delší lhůta. Během
    trvání výpovědní doby Vám nemusíme umožnit využívání Vašich Produktů zřízených a služeb
    poskytovaných na základě vypovězené Smlouvy či jiného smluvního ujednání (zejména nemusíme
    provádět platby a Instrukce), pokud nám to neumožňují naše technické podmínky, proto se prosím o
    takových omezeních včas informujte.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Asi zjistili, že jsi "tester" (-; Máš tam vůbec nějaké peníze?
    Nabádají tě k zavolání, třeba jen kontrolují jestli nejsi "mrtvá duše".
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELLAS: No, to kdybych věděl :-o. Kdybych to dostal od jakékoliv jiné z mých 10+ bank, tak bych uvažoval, jestli mám čisté svědomí, ale u spořícího účtu, který vlastně ani nic neumí? Platební karta k tomu není, bonusy to žádné nedává, úrok 0,5 % p.a. …?

Ani ne, vzhledem k tomu, že jsem i v obchodním rejstříku, tak najít moji adresu není problém i jen podle jména (hádám, že jsem jediný toho jména v ČR :D ).
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PATRIKCHRZ: Co jsi jim provedl? A nevadí ti sdílet tady svou plnou adresu?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Tak mi ING zrušila účet i fondy :-o

QUIP
    QUIP --- ---
    KOC256: Blbosti je IT svet plnej, proto jsem se radeji ptal.

RATTKIN: Diky. Otestovano, prevod se udelal v pul seste rano, kdyz jsem mel telefon offline.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    QUIP: já si data občas vypínám a revolut třeba vůbec nepustim ale převod se udělal.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    QUIP: Na 99% u nich. Protoze aplikace na pozadi aby bezela je IMO blbost.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Netusite nekdo, jak je to u Revolut uctu s nastavenym auto-exchange, jestli se to ulozi u nich na serveru a ta operace se provede, i kdyz neni aplikace online a nebo je to jen v aplikaci a provede se to jen kdyz je aplikace online?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ČSOB umí Visa Infinite v rámci prémia
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    OMNISLASH: to už je imo pěkných pár let zpět kdy se v Holandsku dalo elektronicky platit skoro všude jen jejich lokální maestro kartou a nebo chipknipem, imo už ty svoje slepý větve konečně opustili
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    visu afaik stale bez potizi dava sporka a stale by melo byt mozne domluvit si ucet zdarma, byt cenik jej samozrejme nezna

maestro jsme porizovali pri ceste do amsterdamu, kde to mela byt nejrozsirenejsi karta. nakonec tu fio maestro kartu nevzal ani jeden jediny terminal
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    Detaily nevim. Jak jsem koupil, tak prodavam. Spise jsem tim chtel rict ze VISA a MC mam uz zmaknute ale AE ne :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Jo a jeste me napadla dalsi vyhoda kreditky jako dostupnyho cash flow kdyz treba kupuju letenky i pro kamarady a nenam pak problem je zaplatit a douctovat s nima zpetne...
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Byla platinová? Jestli ne, tak je určitě omezená. Kdysi dávno mi na ní museli navyšovat limity, když jsem z ní platil nájem.
    AE má ale jednu výhodu - ty limity jsou podle druhu útraty - třeba na hotely a letenky jsou hodně vysoké. Jinak restauraci, kde berou AE abys pohledal.

KOC256: Ne nutně z kreditek, ale žijou bez rezervy a splácí hromady dluhů (na což dělají další).
    Češi konečně tvoří finanční rezervy, jak dlouho jim vystačí, ale netuší - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...-konecne-tvori-financni-rezervy-jak-dlouho-jim-vystaci-ale-netusi-40063355
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam