• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Pak je spoustu míst, kde jinak než fyzickou kartou zaplatit nejde.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAM: no a to já jsem zase rád, že mám kartu zvlášť, že při placení nemusím řešit, jestli mám nabitý mobil, navíc žonglování s mobilem u kasy je nejlepší způsob, jak ho rozbít. Naštěstí banky nabízejí obě možnosti, tak si každý může vybrat.
    Pak
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    FORTRESS: Jo, vysoka vaha, to je presne to, co u veci, ktere nosim denne po kapsach, ocekavam :-D.
    QUIP: AFAIK je to plovouci mesic, tj. nikoli treba 1. az 30.11., ale po sobe jdoucich 30 dni.
    MTHU
    MTHU --- ---
    KOC256: Otázka je, jak se ty půjčovny budou stavět k téhle konkrétní kartě. Nebude mít embos ...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAM:
    Zrovna k tomu k čemu ji používám - půjčování aut, se pořád hodí mít ji v ruce.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MICKEY_MOUSE: Hm, koukam, ze ani u nas nemame QR kod pro SK prevody. Optam se kolegu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAM: Plus stále se hodně platí embossem nebo průtahem či vložením čipu. Každá druhá čtečka v US obchodech vyžadovala průtah - po pár dnech se na čip nebo přiložení (pokud bylo dostupné) rezignoval v rámci úspory času.
    Osobně nechci Apple nebo Googlu svěřit svoje bankovní detaily - pokud vím, je to propojené s platbami jim samotným, což z nich nedělá nezávislé organizace.
    ADAM
    ADAM --- ---
    NELDE: asi jak pro koho...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAM: To je hodně odvážné tvrzení.
    U některých karet je chceš mít fyzicky, protože to znamená status.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    ADAM: To jsem taky říkal, ale slibujou si prej že jak bude hezká a těžká (15g) že jí člověk bude rád používat.
    ADAM
    ADAM --- ---
    FORTRESS: to je nanic, karta už patří do mobilu...
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    MICKEY_MOUSE: imho se v rámci platby udává i měna , takže pro platbu v CZK musíš mít jiný kod nez pro v EUR

zkus prozkoumat toto:

by square generator
    https://bsqr.co/generator/
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    WEWERKA: Nic takového brána nenabízí. Jen různé platební metody, ale už žádné další specifikace. Já jim i ohledně toho psal, že Slováci nemohou platit QR kódem, ale řekli mi na to, ež to je možné a že se na to zkusí podívat. Už to je ale pár týdnů a nic, proto zjišťuji, jak to funguje jinde (GoPay, PayU apod.). Na to mi zatím nikdo neodpověděl.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Byla u mě bankéřka z Erste a prej budou postupně vyměňovat kreditky za ty kovové jako má Revolut. Na přední straně má být snad jen jméno držitele, u Wealth managment klientů jen monogram.
    ADAM
    ADAM --- ---
    KOC256: tak pry to je za mesice spren, zari rijen a tam mam prumerny prijem pod 70tis :(
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MICKEY_MOUSE: Neni to tak, ze by sis spis mel u platebni brany aktivovat i podporu pro SK?
    QUIP
    QUIP --- ---
    Kdyz jsme u tech poplatku. Revolut ma u standardniho uctu 3 transakce na obchodovani s akciema v mesici zdarma. Vcera jsem udelal prvni transakci v prosinci a stejne mi byl nauctovan poplatek 1 libra. Setkal jste se s tim nekdo?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAM:
    u mě nic.
    Zavolej bankéři a pak dej vědět... Díky...
    ADAM
    ADAM --- ---
    erste premier mi za listopad nauctovala 1tis kc poplatek, prestoze za posl. 3 mesice splnuju prijmove kriterium.

nekdo dalsi s podobnou zkusenosti? (mrknete se do george).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MICKEY_MOUSE: Z QR ti vypadne viz obrazek. Takze by to chtelo porovnat s SK specifikaci.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam