• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    hm otázkou je, kdo by ve světle posledních událostí vůbec dobrovolně chtěl mít u UniCredit účet :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZBYNEK: jak píše PATRIKCHRZ, je tam uvedno ...3 roky členství zdarma.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ZBYNEK: já to pochopil tak, že tříleté členství banka zaplatí
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    PATRIKCHRZ: To vypadá zajímavě... Jenom nikde nemůžu v rychlosti najít podmínky (a hlavně ceny) za vydání a vedení platební karty CineStar Clubu (povinné dle podmínek akce).

Cinestar | U konto od UniCredit bank
    https://www.unicreditbank.cz/cs/ostatni/cinestar.html
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    PATRIKCHRZ: Haha, rikal jsem si, ze tohle je typ veci co bys rozhodne vyuzival :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ALTOR: nesplňuji podmínky (Účet u Unicredit už mám, byť ho skoro nevyužívám a uvažuji o zrušení), jinak bych do toho určitě šel, však proč ne, při splnění podmínek zdarma a 12 lístků do kina se hodí :D
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    PATRIKCHRZ: Jdes do toho? :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Unicredit za zřízení účtu dává 12 lístků do kina
    UniCredit Bank rozdává lístky do kina - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/aktuality/unicredit-bank-rozdava-listky-do-kina/
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    MEDWYN: A Expobank má 1.6%, pokud k tomu chceš mít přímo kartu :)
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    MEDWYN: Creditas a Trinity
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    Bavili jsme se s kamosem o zdejsim klubu a poprosil me, abych se zeptal: kam strcit tak 500-700k, aby na nich byl nejaky urok, ale zaroven zustaly vcelku likvidni? Většina sporicich uctu ma nejake nizsi limity...
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: Pokud jde sro do likvidace. Pokud je to jen neaktivní společnost, tak asi nikoli.
    Problém je možná v tom, že finanční úřady nestíhají nebo neumí, aby nutily firmy ty výnosy danit.
    HARALD
    HARALD --- ---
    JPLABS: Zrovna v KB mám ponětí o situaci kolem verifikace údajů klientu hodně dobrou. Vzhledem k tomu, že jsou blokovány účty a ukončovány vztahy i jen při nedodání mandatorních údajů, tak varianta vedení účtu neexistující firmě je naprostý nesmysl.

BTW, nechápu, jak by jakýkoliv likvidátor nechal prostředky na účtu v bance i po likvidaci. Je jeho povinností účty zrušit.
    NELDE
    NELDE --- ---
    JPLABS: Jednoduché, dokud někdo platí poplatky, tak vedou účet. Na rozdíl od fyzických osob, kde informuje notář, u právnických nic takového není. Nevím, proč by to mělo být na západě jinak.
    Jinak tohle není praní špinavých peněz - k tomu by muselo chodit na ty účty hodně peněz, aby se aktivovaly kontrolních mechanismy.
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    JPLABS: Něco konkrétnějšího by bylo?
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    JPLABS: nezapomnel sis dat prasek?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Tenhle článek je zase opačný extrém, ale když se na internetu objevují až nekritické adorace, tak v rámci vyváženosti (až moc) kritický článek
    Karta Revolut vás připraví o peníze. Bez vysvětlení – Gamebro.cz
    https://www.gamebro.cz/karta-revolut-vas-pripravi-o-penize-bez-vysvetleni/
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TOM: 1. přirážka při směně mimo burzovní dny 0,5 - 2 % (frekventované měny 0,5 %, 1 % většina měn, 2 % vybrané měny, např. UAH a THB), bohužel některé měny (konkrétně třeba UAH nelze směnit "dopředu", nenabízí to tuto měnovou složku
    2. "tajný" limit, po kterém je karta zablokovaná, může to být po útratě desítek tisíc u jednoho a stovek tisíc u druhého. Pak chtějí dokládat původ příjmu
    3. všechny problémy se řeší přes chat, anglicky. Operátoři nerozumí nebo nechtějí rozumět problému, není možné použít na ně páku ČNB nebo finančního arbitra, jako mohu na banky u nás (už jsem vyhrál 3 spory se třemi různými bankami, další jsem "přiměl k poslušnosti" pouhou pohrůžkou, že budu řešit s ČNB)
    4. nízký limit pro bezplatný výběr z bankomatu (běžně při víkendovém výletu vyberu víc, než je měsíční limit)

Suma sumárum - dobrý sluha, ale zlý pán. Při správném využití zajímavá karta, při špatném to může být jedna z nejméně výhodných - můj "minitest" https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?style=2&f=316&t=1258394&p=12402947
    TOM
    TOM --- ---
    PATRIKCHRZ: to diskuzní vlákno je hodně dlouhé, mohl bys prosím napsat podle Tebe nejzásadnější zádrhel? nebo dva? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam