• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Zatím odmítá Erste i Equa :(
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ELIJEN: poslal jsem ti skoukromou zprávu
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ELIJEN: díky moc, zkusím to reklamovat :)
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    ELIJEN:
    PATRIKCHRZ:

Tak téměř po 4 měsících od doby, co jsem to poprvé začínal řešit s mojí bankou a bankou odesílatele, mi volali z AirBank, že Erste Group udělala chybu a chtějí mi buď vrátit rozdíl nebo platby stornovat a poslat znovu.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Porovnaval jste nekdo aktualni zmeny ve smluvnich podminkach Revolutu?
    QUIP
    QUIP --- ---
    Equa Bank
    Změny úrokových sazeb od 1. 7. 2020:
    u Spořicího účtu HIT snižujeme úrokovou sazbu z 1,6 % na 1 % p.a. nově v pásmu do 200 000 Kč místo stávajících 300 000 Kč (dochází totiž ke snížení bonusové sazby z 1,4 % na 0,8 %)
    u Spořicího účtu MAX snižujeme úrokovou sazbu z 1,5 % na 1 % p.a. v pásmu nad 500 000 Kč

Začátkem dubna jsme jako první snížili sazby u hypoték, a to až o 0,6 % p.a. Nyní si tak můžete sjednat či refinancovat hypotéku se sazbou od 2,29 % p.a.

Od 4. 5. 2020 snižujeme také sazby u půjček o 1 % p.a., nově si můžete půjčit již od 3,8 % p.a.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    To jsem měl i u ČS a dneska jsem spokojený zákazník Erste Premier.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MAGE: Služby, zejména přístup k zákazníkovi - jednou jsem u nich rušil účet a těch komplikací a prasáren. Děkuji pěkně, ani za zlatý prase to nechci opakovat.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FLAVIGNY: v zásadě nemusíš sledovat nic, jen Patrika :D
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    FLAVIGNY: vtip je v tom, že to sledovat nemusíš, od toho jsou tyto diskuse, kde to ostatní sledují za tebe. Někdo kouká na fotbal, někdo na ceníky bank. A ty z toho můžeš mít užitek :).
    MAGE
    MAGE --- ---
    NELDE: Důvod?
    NELDE
    NELDE --- ---
    GHOSTSTALKER: Jen si rýpnu, ani 1000 měsíčně mi nestojí za to mít účet u Monety (-;
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Mít ty miliony, tak si napíšu cashpooling napříč účty přes PSD2 a budu zadávat jen ty sazby - třeba přes mobil.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    FLAVIGNY: Ti přijde mailem nebo sem do klubu :)
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    GHOSTSTALKER: chapu. pokud bych k tomu pricetl i ten cas straveny sledovanim dynamiky urokovych sazen, tak pochybuju, ze mi to za to stoji.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    FLAVIGNY: Vzhledem k tomu, jak je to jednoduche, nevidim duvod, proc bych to neudelal. Pokud mam napr. ucty u Trinity i Monety, tak nevidim duvod, proc bych jednoduchym platakem neprevedl penize z Trinity (kde mam aktualne 0,92 %) do Monety (kde ze stejne castky muzu mit 1,5 %). Na milionu je to rozdil asi 410 Kc mesicne, coz mi za 5 minut prace stoji.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FLAVIGNY:
    Jak tu uz zaznelo.
    Nekdo kdo neveri investicim nebo proste investovat nechce, tak presun sem, presun tam a prijde nejaka ta kacka domu...
    Kdyz budes mit 1 000 000, tak ti bude mesicne s 1% urokem chodit cca 850 Kč. Je to spise zabava nez ze by to k necemu realne bylo...

Pokud bys chtel z toho mit rentu, tak bys potreboval tech milionu asi 50 a to je zase uz stav, kdy uplne nehonis desetiny procent na sporicich uctech (myslim). Ja v te situaci nejsem :D
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    jak tu tak ctu ty rady ohledne hledani sporicich uctu a honeni uroku, vyplati se to realne nekomu? chapu, ze tu ma par lidi zakladani uctu a presun penez jako konicek. ale jaky ma smysl presouvat svych 0.5 az 1 mega uspor podle toho, jakou nekolikamesicni "akci" prave ta ktera banka vyhlasi...
    EDERA
    EDERA --- ---
    Musela jsem na pobočku ČSOB, protože k příslušnému účtu mám jen dispoziční právo a ne internetové bankovnictví a bylo to peklo. Teda ono je to tam peklo vždycky, ale teď teda sekuriťák s maskou získal pocit, že může lidi buzerovat zcela beztrestně.:-( Snažila jsem se tam dovolat předem a objednat na konkrétní čas, ale smůla, telefony neberou. Což jsem teda pochopila při pohledu na frontu, co stála venku v dvoumetrových rozestupech. Nakonec jsem vyplnila plaťák a vmetla ho do sběrného boxu a teď budu jen doufat, že to takhle projde.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    87HIGHFLYER: delam to stejne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam