KOC256: vzhled je pro mne také důležitý, hlavně to, že je velmi dlouho stejný. Od doby, co jsem klientem (2006) je to teprve třetí verze a stále se úplně neodchýlila od té první. Zatímco u ostatních bank snad co dva, tři roky nová verze a úplně jiná. A hlavně to funguje na naprosto jakémkoliv prohlížeči včetně takových jako Opera mini a podobně.
Je pravdou, že spoustu funkcí postupně ostatní banky dohánějí (podepsané šablony, vlastní poznámka (neviditelná příjemci) k platbě (s možností pozdější editace), možnost správy více účtů (s různým oprávněním) pod jedním přihlášením, e-mailová (zdarma) nebo SMS (placená) notifikace (ovšem šíře nastavení notifikace, tedy různé podmínky jsou zatím u FIO asi nejširší)).
Něco z toho je příjemný bonus, něco je naprosto rozhodující - třeba mě udivuje, že zejména velké banky mají stále pouze 2 letou historii v IB. Vždyť doba promlčení jsou nejméně 3 roky, někdy i 10 let. Nevím o jiné bance, která by uměla za libovolně dlouhé období vypsat transakce na 1 webovou stránku tak, aby se v tom dalo prohledávat přes CTRL+F v prohlížeči. Jak jsem psal výše, řada bank vůbec neumí dlouhodobou historii a ty, co ano, tak to mají stránkované. Fulltext vyhledávání je sice dobré (FIO má taky), ale někdy (když úplně přesně nevím, co hledám) je CTRL+F lepší.
Nebo taková drobnost jako vlastní volba uživatelského jména (bez požadavků na délku, tohle mi vadí u Air, kde je minimum 8 znaků) i hesla (bez požadavků na složitost, tedy alespoň tam nemusí být velké + malé písmeno + číslice jako je u AirBank).