• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM: protistranami myslím třeba i korespondenční banky pro zpracování USD plateb
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PETER_PAN:
    NAVARA: tak ten TW post, co jsem dával, je dost podivný - jde o útulek a jejich transparentní účet na sbírku. žádný bitcoin. jinak Fio je zrovna česká banka, takže tam to nejde svést na mezinárodní mateřský koncern.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PETER_PAN: Interní risk management + požadavky protistran, např. na nepříjímání / identfikaci klientů používající riziková aktiva, třeba BTC, snadno využitelná pro financování terorismu, daňové podvody a praní peněz.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Ma nekdo alespon nejakou teorii proc se to deje? Nemyslim ted PayPal. Nemyslim ted ze rusi ucty Patrikovi, ktery tester, ale banky ho vnimaji jako trolla. Myslim treba ten priklad s FIO, nebo KB (firemni ucet) atd. Co je k tomu vede?

Je to o tom ze sice ucet splnuje ceskou legislativu, ale ty banky jsou soucasti nejakych nadnarodnich korporaci, ktery se snazi mit treba nejakou certifikaci a ty pozadavky jsou tam takove, ze kdyz nejsou schopni referovat tok nejakych penez tak je to pro ne problem?
    Nebo je to o tom ze maji nejake interni analyzy potencialni rizikovosti klienta a kdyz to vyjde pod nejaky rating, tak ten ucet zrusi?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ASACHI: HODNE bych se divil, kdyby banka mela crm neznajici e-maily
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ASACHI:
    no řešil jsem to přes nějaký ticketovací systém. pokaždé se mi ozval někdo jiný, tak předpokládám, že ten CASE je k mému účtu dohledatelný bez ohledu na emailovou adresu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZAPPO: Hlavně zjistíš jaké údaje vedou - to znamená podle kterých tě mohou identifikovat.
    Dále PayPal není banka, takže ty časové limity jsou mnohem kratší. A některé údaje mohou mít právo vést jen v anonymizované podobě. Např. u emailu je ta časová nutnost mnohem menší než u jiných údajů podle třeba AML. V každém případě se z toho, co pošlou, dá něco vyčíst.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    KOC256: pochybuju, ze si nekde ukladaj komunikaci, kdyz jim pises prosty email ...
    pripadne muzes zalozit novy email :)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    KOC256: nezjistis podle jakeho zakona te blokli. Zjistis podle jakeho zakona uchovavaji tve osobni udaje.
    Ja se nepru s tvou touho to vedet - jen gdpr na to neni dobry nastroj.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ASACHI: Tak ja uz s nimi komunikoval o tom ze je zavreny. Nebo jak to myslis?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    KOC256: napis jim, ze jsi ucet rok nepouzival a ze se nemuzes prihlasit ... ze je zjevne hacked?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ZAPPO: Takze zjistim minimalne, ze me blokli podle nejakeho zakona?

Nebo mas lepsi napad, jak zjistit, proc me blokli?

Myslim ze mam to pravo vedet. Pokud bych uz pominul to, ze jsem se nemel ani pravo branit. Kdyby to udelali jako nize zminena FIO, ze zaviraji ucet, protoze muzou, ale oni me primo obvinili, ze neco porusuji...
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    NELDE: Zadost o vymaz neni nadrazena zakonnym ci regulatornim pozadavkum. Odpoved "zpracovavame vase osobni udaje za ucelem splneni pozadavku zakona XY o bankach a bdueme tak delat dalsich 50 let" je plne legitimni.
    Predstavujes si to hezky, ale chybne
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZAPPO: V tomto případě musí komunikovat. Další krok je žádost o výmaz.
    Nemohou říci, že žádný účet nikdy neotevřou - to bylo porušení pravidel. Po uplynutí doby vedení údajů je nesmí použít.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    NELDE: A co má být cílem takového cvičení?
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Napiš jim, že podle GDPR žádáš o sdělení, které tvoje osobní údaje vedou, proč je vedou a do kdy je povedou.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak mi zrušil konto PayPal. A když jsem se s nimi snažil komunikovat, tak neměli ani tu odvahu, aby mi napsali, že mi to neřeknou protože nechtějí/neví/nemohou. Ale buď mi psali sračky o tom, že jsem něco udělal špatně a když jsem se zeptal CO, tak mi napsali, že mi to řekli v předešlém mailu a takto stále dokola.

Skončilo to tím, že PAYPAL mám zrušený a nikdy mi už žádný pro jakoukoliv kartu neotevřou... :) Ale proč nevím. Platil jsem tím asi 5x ročně. Většinou nějaké dary programátorům za SW co jsem využíval...
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Teď je otázka jestli to, že ti vypověděli účet je znak kvality banky nebo ne?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: Mně vypověděla účet Expobank, ING, kreditní karty mi vypověděl Home Credit, Unicredit, předplacené karty mi vypověděla ČSOB. Pokusila se mi vypovědět účet i Česká spořitelna, ale tam jsem našel zastání u jejich ombudsmana.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ADAMM: "podle obchodnich podminek vas muzeme mit u prdele. bohuzel. je mi to moc lito. preji vam hezky den"
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam