• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    Kaufland i Biedronka taky berou
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GOR: tak tam se sice chystám, ale zatím jsme tam nebyli:)
    GOR
    GOR --- ---
    CAMELLA: A kdyz jsi tam pecena varena, zkusim jeste jednu vec ;-) Jak v Tierpark Zittau? Berou karty? Snazim se studovat jejich web, ale...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GOR: jj, chápu, jen bych tě nerada uvedla v omyl :). V Rewe jsem platila naposledy cca před 14 dny, takže tam jsem si jistá :)
    GOR
    GOR --- ---
    CAMELLA: OK, diky, mne neslo ausgerechnet o Lidl, tusim ze stejne to bylo v nejakem Aldi, ale jak jsem rekl, je to uz cca 7 let zpatky.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: (lidl to míval spešl,ale tuším, že už nějakou dobu i tam berou normální karty, nicméně ověřené naživo to nemám)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GOR: v Zittau nakupuju už 4 roky cca 1x měsíčně, obvykle platím klasicky mastercard/VISA a nikdy problém nebyl. Jezdím tedy do Rewe/DM, ne do Lidlu
    GOR
    GOR --- ---
    Nevite nekdo, jak je to ted s prijimanim platebnich karet v Nemecku? Konkretne Zittau. Pred cca 7 lety jsme chteli zaplatit v Lidlu v Löbau kartou a oni brali jen jejich nemeckou EC kart ( nechali jsme se zmast tim, ze platici Nemci meli sice VISA nebo MC na kartach, ale ono to bylo jaksi paralelne k te jejich EC). Zmenilo se to nejak od te doby? Diky
    PULKA
    PULKA --- ---
    Zadala 5. července jsem převod cca 300 EUR z Revolutu na Equa účet. Po cca hodině jsem si vzpomněla, že chci poslat víc a svítilo tam na mne, že platba neodešla. tak jsem klikla na cancel, že pošlu správnou částku dohromady. Zabralo to, že platba už nejde zrušit a je na cestě. Tak jsem poslala druhou část platby separátně a zapomněla na to. dneska mi volali z Equa bank, ze maji žádost na refund a že nemám na účtu ty peníze, tak odkud je můžou vzít. Uvedla jsem, že oba účty jsou moje a že žádný refund nepozaduji a že to je chyba. Psala jsem pak na Revolut, že žádný refund nechci a ať ho zruší, pokud tam je. Tam mi řekli, že o refund požádala přijímací banka (Equa) a že mi dají vědět.

WTF? Nějaká rada, co s tím? Oba účty jsou moje. Peníze už má Equa bank nemám a že bych si je potřebovala měnit a nechat poslat na Revolut z Equa bank to se mi fakt nechce ani v nejmenším.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GREVE: jen důsledek dlouhodobého přístupu alá NAVARA
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    GREVE: Taky mi to nabizeli a s diky jsem odmitl.
    GREVE
    GREVE --- ---
    ČSOB, to je ta skvělá instituce, která mi už měsíc zařizuje premium konto a pořád není schopná to reálně udělat. Občas mi někdo náhodně zavolá, sjedná si se mnou schůzku po telefonu na druhý den (většinou je to nějaký koktající ňouma), a pak v domluvený čas prostě nezavolá.
    Jednou mi teda jeden z těch "mobilních bankéřů" zavolal odpoledne s omluvou, že v domluvený čas ráno nezavolal, protože "mu to nevyšlo". Tak jsme se domluvili na ten den večer a to už taky nezavolal.
    Fakt nechápu, co se tam děje.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    OMNISLASH: Toho jsem se take bal a byl jsem pripraven je odkazat do patricnych mezi.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    GHOSTSTALKER: mi tedy prislo, ze "potrebujeme aktualizovat udaje" v prekladu do cestiny znamena "potrebujeme bychom nejake dalsi svoleni k manipulaci s udaji spadajicimi pod gdpr k marketingovym ucelum.. a u toho vam chceme znovu nabidnout nejake sluzby, o ktere nestojite"
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GHOSTSTALKER: Dnes luxusni zakonceni - prvni navsteva pobocky opet neuspesna (20 min cekani a nic). Pri druhe navsteve uz jsem se dostal na radu. Slecna za prepazkou si vyslechne muj pozadavek, podiva se do systemu a pravi "Vy tady ale mate vse aktualni, zadnou novou kopii obcanky nepotrebujeme."

Tak jsem ji presvedcil, at mi aspon zmeni bydliste z Prahy na Prahu 4, aby tam byla nejaka zmena.

To je fakt master trolling ze strany CSOB, uz se na ne snad ani nezlobim.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    PATRIKCHRZ: ano, a z rb na csob to jde jen sepa platbou, jinak se to zkonvertuje
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    LOPIN: jenže SOONIC píše, že chce převést z EUR účtu na EUR účet.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    PATRIKCHRZ: ja to pak na roklenu prave menim na cz.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    LOPIN: pokud posíláš bez konverze, tak to nedává smysl a můžeš to poslat mezi bankami rovnou
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SOONIC: ČNB neumí zpracovat platby v jiné měně, než CZK, takže to de facto bude vždy zahraniční platba (půjde to přes ECB). Sepa je nejlevnější způsob, u řady bank zdarma a ta musí být v EUR (nejde v jiné měně). Tj. pokud to pošleš z EUR účtu na EUR účet, proběhne to bez konverze.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam