• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PULKA: Z těch, co jsou "za obrat", tak vstupy do salonků má jen Erste a ČSOB. Další - KB, UCB, Sberbank mají akorát cestovní pojištění, ale ne lepší, než ČSOB (tam to teď razantně zvýšili, snad na sto milionů?).
    Pak jsou ještě účty za objem spravovaného majetku, a to za 3 miliony Creditas (také 4 vstupy do salonků) a za, tuším, milion Raifka (tady si nejsem jist, jak to je, mají vlastní salonek na Ruzyni, ale jestli mají volné vstupy i do cizích nevím).

Pak je privátní bankovnictví, ale tam jsou podmínky naprosto jinde, už to chce mít bankou spravované desítky milionů
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PULKA: Erste 70k
    CSOB 50k

Ostatni moc nestoji za rec myslim...
    PULKA
    PULKA --- ---
    Je někde něco jako přehled aktualnich prémiových účtu a proč je mít? Jen tak ze zájmu, obvykle si stavím s Airbank a Equou, ale třeba mi něco uniká. Jaký je potřeba mít obrat?
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Jak nic, ty je sbíráš, abys o nich mohl psát (-;
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: já mám Erste Premier, takže tenhle účet by mi nic nepřinesl

FLAVIGNY: stát se může cokoliv, ale v posledních letech ČS spíše ruší celé produkty, než by měnila podmínky. Navíc je tu vysoce konkurenční prostředí, takže si nemyslím, že by něco takového akutně hrozilo. On to není žádný zázrak, podobné podmínky nabídne spoustu bank, spíše je to alternativa pro někoho, kdo z nějakého důvodu potřebuje účet u ČS a nechce za něj platit.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    PATRIKCHRZ: ja rozumim, ze to neni akce. dle me skromne zkusenosti se ale i u techto bezplatnych uctu obvykle po case nejake poplatky objevi.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Už ho máš?
    Podle mě to může být i marketing - není dobré být poslední v různých žebříčcích.
    Nebo zjistili, že je opouští už i důchodci.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    FLAVIGNY: podle ceníku to vypadá, že produkt je bezplatný "z podstaty", tedy dokud bude nabízen, není to akce typu "odpuštění poplatků na půl roku". Samozřejmě ho můžou kdykoliv vyřadit, změnit, zdražit, ale nemyslím si, že by v současném konkurenčním prostředí tohle připadalo do úvahy.

V podstatě jde o bývalý studentský účet bez omezení věku a studentského statusu
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    PATRIKCHRZ: jak dlouho bezplatny, pul roku?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Česká spořitelna má nový bezplatný účet Standard - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/aktuality/ceska-sporitelna-nabizi-bezplatny-ucet-standard/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Česká spořitelna omylem účtovala platby dvakrát, problém již napravila - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...elna-bankovnictvi-platebni-karta-duplicitni-platba.A200726_134407_domaci_knn
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ZAPPO: Zvláštní, u Poštovní spořitelny si můžeš navolit přihlašovací jméno i heslo...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    NAVARA: maj stale i pismena.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    RATTKIN: ČSOB má smartklíč appku na tohle, ale holt mají pro některé - diplomaticky řekněme "konzervativnější" klienty, a některé případy (jako aktivace smartklíče) drží i SMS.
    I když tuším už konečně upustili od toho zadávání písmen a mají tam jen 9 číslic.
    DYNK
    DYNK --- ---
    NELDE: Mam firemni i osobni ucet u Raiffeisen Bank. Na firemnim jsou nejake podminky aktivniho uzivani, aby byl zdarma, ale pokud je firma aktivni, neni problem je splnit. Diky tomu firemnimu uctu mam pak zdarma i ten osobni v nejakem vyssim tarifu. Zadne dodatecne poplatky mi neuctuji, ale zalezi jak to clovek pouziva. Mam pocit, ze zpoplatnuji i prichozi zahranicni platby (mimo SEPA), ale detaily nevim, pokuzivam ten ucet prevazne jen v CR.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: FIO má i naše SVJ. Základní služby (tedy všechny, co my využíváme) jsou zdarma. FIO je asi jediná banka u nás, která v ceníku nerozlišuje soukromý a firemní účet.

Na druhou stranu pokud chceš nějaký větší rozsah služeb, zejména úvěry, tak se poohlédni jinde.

S bankami se dá vyjednávat, bavil jsem se v jedné firmě, která má zdarma účet u KB, prostě řekli, že odejdou, tak jim ho dali zdarma, ale jestli lze dohodnout zdarma hned od začátku nevím.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NELDE: Veškeré běžné operace jsou u Fio zdarma
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZBYNEK: A jaké jsou náklady?
    NELDE
    NELDE --- ---
    RATTKIN: To ale není důvod pro délku kódu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam