• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    PATRIKCHRZ: jak dlouho bezplatny, pul roku?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Česká spořitelna má nový bezplatný účet Standard - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/aktuality/ceska-sporitelna-nabizi-bezplatny-ucet-standard/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Česká spořitelna omylem účtovala platby dvakrát, problém již napravila - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...elna-bankovnictvi-platebni-karta-duplicitni-platba.A200726_134407_domaci_knn
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ZAPPO: Zvláštní, u Poštovní spořitelny si můžeš navolit přihlašovací jméno i heslo...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    NAVARA: maj stale i pismena.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    RATTKIN: ČSOB má smartklíč appku na tohle, ale holt mají pro některé - diplomaticky řekněme "konzervativnější" klienty, a některé případy (jako aktivace smartklíče) drží i SMS.
    I když tuším už konečně upustili od toho zadávání písmen a mají tam jen 9 číslic.
    DYNK
    DYNK --- ---
    NELDE: Mam firemni i osobni ucet u Raiffeisen Bank. Na firemnim jsou nejake podminky aktivniho uzivani, aby byl zdarma, ale pokud je firma aktivni, neni problem je splnit. Diky tomu firemnimu uctu mam pak zdarma i ten osobni v nejakem vyssim tarifu. Zadne dodatecne poplatky mi neuctuji, ale zalezi jak to clovek pouziva. Mam pocit, ze zpoplatnuji i prichozi zahranicni platby (mimo SEPA), ale detaily nevim, pokuzivam ten ucet prevazne jen v CR.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: FIO má i naše SVJ. Základní služby (tedy všechny, co my využíváme) jsou zdarma. FIO je asi jediná banka u nás, která v ceníku nerozlišuje soukromý a firemní účet.

Na druhou stranu pokud chceš nějaký větší rozsah služeb, zejména úvěry, tak se poohlédni jinde.

S bankami se dá vyjednávat, bavil jsem se v jedné firmě, která má zdarma účet u KB, prostě řekli, že odejdou, tak jim ho dali zdarma, ale jestli lze dohodnout zdarma hned od začátku nevím.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NELDE: Veškeré běžné operace jsou u Fio zdarma
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZBYNEK: A jaké jsou náklady?
    NELDE
    NELDE --- ---
    RATTKIN: To ale není důvod pro délku kódu.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NELDE: Mám firemní Fio a nestěžuju si.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    NELDE: pomocí sms by se autentizace neměla dělat. všechny moderní banky přešly na mobilní aplikací a pro staromilce a větší požadavky na bezpečnost je token
    NELDE
    NELDE --- ---
    Mám dotaz - kamarád má firemní účet u Unicredit a uvažuje o změně (historky u Unicredit uvěřitelné). Jaký firemní účet byste doporučili? Je nějaký zdarma?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZAPPO: Tak číselný identifikátor má hodně bank, ne?
    Mně tedy spíše vadí, že vygenerované dočasné jednorázové kódy, které ti pošlou jako SMS, musí být tak dlouhé (8 čísel). Vždyť by stačily 3 číslice a po 3 pokusech generovat nový.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Me na CSOB vlasnte vadi ta trochu predpotopni forma prihlasovani do webovyho rozhrani. WTF ciselny identifikator misto username a zkraceny PIN jako heslo je bizar.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    GHOSTSTALKER: "Ještě mě pobavilo, když jsem se jí ptal na adresu pobočky, a ona odpověděla, že je tam nová a ještě si ji nepamatuje." - to je poradny hardcore bizar :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM: Tohle není reakce na covid, ale dlouhodobá tendence co to převzal nový generál
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NAVARA: tak ono se škrtat bude všude možně, to ještě není úplně vysvětlení toho totálního diletantství ;)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GREVE: Jistěže to mají v elektronické podobě :)
    https://www.csob.cz/portal/csob/ochrana-osobnich-udaju

Jen prostě s tímhle přístupem jim tam nikdo nezůstane… Moje osobní bankéřka tam není a že bych dostal alespoň email na nástupce, nope.

Buďte rádi, že máte práci. Banka sáhla lidem na peníze, odměny jdou dolů o třetinu - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/...hla-svym-lidem-na-penize-prijdou-az-o-polovinu-letosnich-odmen-110456
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GREVE: Hehe, to mi připomíná moji snahu o aktualizaci již aktuálních osobních údajů v návaznosti na výzvu od ČSOB - viz GHOSTSTALKER.

Což má ještě další dohru - včera mi rovněž volala moje Premium bankéřka, jestli bych se nemohl u ní zastavit aktualizovat osobní údaje. Tak mi stoupl krevní tlak, odvyprávěl jsem jí celou tu story, a ona si trvala na svém - že prý GDPR, že jsou dozorovaní ČNB, že to vlastně je v můj prospěch atd. Tak jsem si s ní tedy domluvil rande a uvidím, s čím přijde. Ještě mě pobavilo, když jsem se jí ptal na adresu pobočky, a ona odpověděla, že je tam nová a ještě si ji nepamatuje. Profi tým.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam