• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: ČSOB umí produkty, kde se podílí do určité míry na ztrátě, ale zas tak moc je nenabízí nebo nemají moc ziskový potenciál
    HARALD
    HARALD --- ---
    Pánové, už jste hodně v osobní rovině.

Skoro mi přijde, že už nemá smysl, abyste na sebe dál reagovali. Dík za případné pochopení.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    No o tom NYNÍ řeč nebyla. ELIJEN začal plácat nesmysly... Postavil to do roviny, že já budu posílat 70000 a nedostanu nic. protože se oni mají starat o mě (a nic z toho nemít).

Jinak s tím co píšeš souhlasím. Je to o tom, která strana z toho bude těžit více. Ale to vždycky ne...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: ale o tom se právě teď bavíme, že pokud jen proléváš 70 tisíc, tak ti ČS s vysokou pravděpodobností účet zruší. Musíš jí dát vydělat a to dost na to, aby z toho ty služby, co ti dává zaplatila a ještě zbylo.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ELIJEN:
    Píšeš blbosti...

Poku mi ale:
    - budeš platit cestovní pojištění
    - letištní salónky
    - asistenci u nehod
    - dělat concierge
    - dáš mi zadarmo kreditku
    - budeš 7/24 na telefonu pro případ problémů

Já ti budu:
    - mým účtem u tebe prolévat 70 000 Kč měsíčně (kde to u tebe bude reálně max 48 hodin)

Tak jistě to bude pro tebe velice výhodné.

Chceš?
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    KOC256: Nechceš si otevřít účet u mě? Posílal bys mi 70 měsíčně a na oplátku bys mi ještě mohl jednou za pár měsíců přivést nákup.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ELIJEN:
    No dejme tomu, že já osobně vnímám tu reciproční rovinu.

tedy když beru, tak i dávám... Samozřejmě to udržuji na straně výhodnosti pro mě.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    KOC256: Proč by se nima měl bavit? Pod pojmem prémiová služa/bankovnictví si představuju, že budou oni pracovat pro mě, ne já pro ně.
    MAGE
    MAGE --- ---
    FORTRESS: urcite, ne ze by to neslo ale rozhodne to bylo slozitejsi nez dnes
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    FORTRESS: jeden z argumentů proti "dlouhodobému vztahu s bankou", protože podmínky se stále mění a banky na ně neumí dostatečně rychle reagovat
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    MAGE: Jasný dneska je to samý nízkonákladový ETF, revoluty a kdesicosi. Ale ještě před pár lety jsi měl na měšec.cz že když chceš vyměnit peníze a nejsi z velkýho města tak máš jít na benzínku. Investice před 10 lety taky vypadaly trošku jinak.
    MAGE
    MAGE --- ---
    FORTRESS: hezky vykonost cca jako SPY ale diky poplatkum budes mit mensi zisk
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MAGE: tím lépe, aspoň s tím přestanou otravovat úplně :)
    MAGE
    MAGE --- ---
    FORTRESS: jakou mas navratnost?
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Já mám od Erste TopStocks od roku 2008 a nepřijde mi že bych jim nějak naletěl.
    MAGE
    MAGE --- ---
    PATRIKCHRZ: kvalifikovany investor asi nepujde investovat pres banku ze =)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MAGE: možná by bylo dobré ty regulace ještě zpřísnit, aby banky směny nabízet a prodávat investiční nástroje jen kvalifikovaným investorům, kteří nějakou zkouškou prokáží, že dané věci rozumí a jsou si vědomi rizika (ne jen, že bance někde podepíšou nějaký formulář).
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Jako fakt mají v podmínkách se pravidelně "osobně" potkávat? V dnešní době?
    Sranda jsou ta slova o "spolupráci" - to zní jak slovník StB.
    Já bych mu tedy navrhl, ať se zastaví za mnou v práci nějaký večer (-;

Jinak mi to přijde jak v tom fousatém vtipu, jak přijde pan do banky, že dědil.
    MAGE
    MAGE --- ---
    PATRIKCHRZ: od toho jsou presne regulace ne? oddeleni retailu od investicniho bankovnictvi. Jejich uvolneni na konci 80. let nas castecne privedlo do sracek 2008.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam