• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Tydle 2 veci jsou strasnej BS ...

KOC256
    KOC256 --- ---
    NELLAS: Čím konkrétně?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Ha, tak jsem to dohledala na FB, 99 % klientů je fakt "nadšených" - nespáchala ta banka teď tak trochu sebevraždu? Ty jejich kroky směřují k tomu, aby se stali dražší než Česká spořitelna a nedůvěryhodnější než Unicredit.

https://www.airbank.cz/file-download/cenik-%20platny-od-3-11-2020
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOC256: Hmm, mně zatím nic nepřišlo. Znamená to, že končí s poskytováním účtu zdarma?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DONTRAGEDY
    DONTRAGEDY --- ---
    PATRIKCHRZ: klzavy priemer 70k, nie 210k
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    OMNISLASH: jo, proti "veřejné" části podmínek ČS vůbec nic nemám (a tato informace je normálně veřejná). "Protestuji" proti "lidové tvořivosti" bankéřů, kteří se snaží takhle činit nátlak na klienty, kteří bance a jim nedají dost vydělat.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    PATRIKCHRZ: tak zase alespon jsou to jasne dane podminky a ne zadne skryte "banker musi vydelat"
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DOBYTEK: co se ČS týče, tak tam je oficiální podmínka obratu 210 000 Kč klouzavý průměr za 3 měsíce. Pokud nesplníš, tak to nehrotí, "jen" ti naúčtují 1000 Kč poplatek (kamarádce, co má celkem velký meziroční výkyv příjmů, se opakovaně stalo). Blbé na tom je, že pak můžeš mít v jednom měsíci obrat třeba 100 tisíc a pořád nemusíš dohnat průměr kvůli velkému poklesu v minulých měsících (a tak si pomůžeš ping-pongem na jiný účet a zpět)
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    PATRIKCHRZ: je tedy pravda, ze ja ten ucet pouzivam jako hlavni, mam na nem ted i nejake dalsi produkty, tak mozna proto. Ale prislo mi, ze to moc nehroti, i s tim obratem me uklidnovali, ze to resi az pri neplneni pres tri mesice apod.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NINE_OF_NINE: aspoň mně ČSOB neprudí, ale vím i o případu, kdy účet vypověděla. Hádám, že fakt záleží na konkrétním bankéři (případně pobočce a jejím vedení).
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    NINE_OF_NINE: CSOB me nechavaji uplne v klidu, jen sem tam prijde ten jejich udesny obeznik o slevenkach na golf a pasky od blazka
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    Prošel jsem si debatu o Erste a mám doplňující otázku. ČSOB premium tedy stačí plnit obrat o neprudi?
    U Erste mi změnili osobního bankéře a začíná být na můj vkus moc aktivní, tak abych věděl jestli mám kam ustoupit.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NAVARA: A jak jsi prisel na to, ze se v tomto pripade CSOB, potazmo spravce fondu jakkoli podili na ztrate? To, ze tva ztrata je do urcite miry omezena, neznamena, ze tu ztratu nese CSOB/spravce fondu - nenesou, ti na tom oba v kazdem pripade pravdepodobne vydelaji skrze poplatky.

A obdobne to tedy plati i o tom zisku - pokud vynos referencniho aktiva (tj. toho kose akcii) bude vyssi nez ten, na ktery fond cili, tak to vubec neznamena to, ze rozdil jde CSOB/spravci fondu (nejde).
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GHOSTSTALKER: jj, včetně zastropování zisku, kdy zbytek jde bance - ne žeby ho někdy měli :)
    PATRIKCHRZ: GHOSTSTALKER + jsem viděl garanci téhož do -10..20% (pak už bez spoluúčasti) pro privátku
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NAVARA: Hod link na nejaky takovy produkt. Nemyslis nahodou takove ty produkty, kde se "podili na ztrate" tim, ze jsi chraneny proti urcitemu poklesu? Viz treba ty 2 fondy, ktere nabizi tady - https://www.csob.cz/portal/lide/investicni-produkty/podilove-fondy/nove-investicni-produkty
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    NAVARA: Pojištění a úvěry jsou celkem ostře regulovány ČNB z hlediska risk managementu. Nedivil bych se, kdyby něco podobného bylo i pro investice.

Myslím, že je v pořádku, že banky/brokeři jen zprostředkovávají investice za poplatek a nenesou riziko. Když se nějak hodně pohne trh, tak určitě nechceš, aby k tomu ještě začli krachovat banky.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NAVARA: zajímavé, je k tomu někde víc info? Zatím "nejvíc" co jsem kde kdy viděl je,zarušený nulový výsledek, tj. návratnost vkladu. Ovšem nepočítaly se do toho zaplacené poplatky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: ČSOB umí produkty, kde se podílí do určité míry na ztrátě, ale zas tak moc je nenabízí nebo nemají moc ziskový potenciál
    HARALD
    HARALD --- ---
    Pánové, už jste hodně v osobní rovině.

Skoro mi přijde, že už nemá smysl, abyste na sebe dál reagovali. Dík za případné pochopení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam