• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Mě se to nijak nedotkne...
    Účet (běžný) mám jeden a pokud cílí na masu co moc toho nepotřebuje, tak asi cajk ne?
    MAGE
    MAGE --- ---
    Když jsme u tech změň tak Moneta nově nabízí běžný účet Tom Plus zdarma kde jsou výběry zdarma ze všech bankomatů doma i v zahraničí
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    CAMELLA: Tech swift poplatku jsem si nikdy nevsim, pac to jedu pres revolut. Nicmene kdybych to omylem poslal do airbanky a platil 100kc, tak to okamzite rusim ten ucet.

10korun mi prijde usmevny, ze to vubec davaji do ceniku, kdyz to je jen 1 zaznam v nejaky databazi realne.

Jinak ty bankomaty se nedivim, ja osobne neznam nikoho, kdo by pouzival hotovost (ja vybiral z bankomatu naposledy mozna v roce 2004).
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ASACHI: Platby mimo SEPA stály kilo vždycky, to není změna.
    Jako jo, my třeba s manželem budeme platit víc - máme každy cca 3 bú v CZK, takže zaplatíme místo 0,- každý 10kč. Hrůza ;).

Ale je fakt, že konec Sazky je škoda, nicméně od té doby, co museli poskytovatelé být spešl draze proškolení, se stejně dalo vybírat na každém pátém místě se sazkou..
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Tydle 2 veci jsou strasnej BS ...

KOC256
    KOC256 --- ---
    NELLAS: Čím konkrétně?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Ha, tak jsem to dohledala na FB, 99 % klientů je fakt "nadšených" - nespáchala ta banka teď tak trochu sebevraždu? Ty jejich kroky směřují k tomu, aby se stali dražší než Česká spořitelna a nedůvěryhodnější než Unicredit.

https://www.airbank.cz/file-download/cenik-%20platny-od-3-11-2020
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOC256: Hmm, mně zatím nic nepřišlo. Znamená to, že končí s poskytováním účtu zdarma?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DONTRAGEDY
    DONTRAGEDY --- ---
    PATRIKCHRZ: klzavy priemer 70k, nie 210k
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    OMNISLASH: jo, proti "veřejné" části podmínek ČS vůbec nic nemám (a tato informace je normálně veřejná). "Protestuji" proti "lidové tvořivosti" bankéřů, kteří se snaží takhle činit nátlak na klienty, kteří bance a jim nedají dost vydělat.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    PATRIKCHRZ: tak zase alespon jsou to jasne dane podminky a ne zadne skryte "banker musi vydelat"
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DOBYTEK: co se ČS týče, tak tam je oficiální podmínka obratu 210 000 Kč klouzavý průměr za 3 měsíce. Pokud nesplníš, tak to nehrotí, "jen" ti naúčtují 1000 Kč poplatek (kamarádce, co má celkem velký meziroční výkyv příjmů, se opakovaně stalo). Blbé na tom je, že pak můžeš mít v jednom měsíci obrat třeba 100 tisíc a pořád nemusíš dohnat průměr kvůli velkému poklesu v minulých měsících (a tak si pomůžeš ping-pongem na jiný účet a zpět)
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    PATRIKCHRZ: je tedy pravda, ze ja ten ucet pouzivam jako hlavni, mam na nem ted i nejake dalsi produkty, tak mozna proto. Ale prislo mi, ze to moc nehroti, i s tim obratem me uklidnovali, ze to resi az pri neplneni pres tri mesice apod.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NINE_OF_NINE: aspoň mně ČSOB neprudí, ale vím i o případu, kdy účet vypověděla. Hádám, že fakt záleží na konkrétním bankéři (případně pobočce a jejím vedení).
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    NINE_OF_NINE: CSOB me nechavaji uplne v klidu, jen sem tam prijde ten jejich udesny obeznik o slevenkach na golf a pasky od blazka
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    Prošel jsem si debatu o Erste a mám doplňující otázku. ČSOB premium tedy stačí plnit obrat o neprudi?
    U Erste mi změnili osobního bankéře a začíná být na můj vkus moc aktivní, tak abych věděl jestli mám kam ustoupit.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NAVARA: A jak jsi prisel na to, ze se v tomto pripade CSOB, potazmo spravce fondu jakkoli podili na ztrate? To, ze tva ztrata je do urcite miry omezena, neznamena, ze tu ztratu nese CSOB/spravce fondu - nenesou, ti na tom oba v kazdem pripade pravdepodobne vydelaji skrze poplatky.

A obdobne to tedy plati i o tom zisku - pokud vynos referencniho aktiva (tj. toho kose akcii) bude vyssi nez ten, na ktery fond cili, tak to vubec neznamena to, ze rozdil jde CSOB/spravci fondu (nejde).
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GHOSTSTALKER: jj, včetně zastropování zisku, kdy zbytek jde bance - ne žeby ho někdy měli :)
    PATRIKCHRZ: GHOSTSTALKER + jsem viděl garanci téhož do -10..20% (pak už bez spoluúčasti) pro privátku
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NAVARA: Hod link na nejaky takovy produkt. Nemyslis nahodou takove ty produkty, kde se "podili na ztrate" tim, ze jsi chraneny proti urcitemu poklesu? Viz treba ty 2 fondy, ktere nabizi tady - https://www.csob.cz/portal/lide/investicni-produkty/podilove-fondy/nove-investicni-produkty
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam