• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    WERT
    WERT --- ---
    FORTRESS: lol to je hrozny :)))

Revolut se obrací v hrobě :)
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    FORTRESS: Na cernou jsem zvyklej.. jen nerad taham tezky veci - ideal je par bankovek, obcanka, ridicak, litacka a jedna bankovni karta - snad se jen neujme ten kov.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    ALTOR: Mám to v telefonu kterej otvírám držkou (teď s rouškou je to zlo) a salónky asi taky následujícího minimálně půl roku nehrozí. Flexit se s tim nedá, podle mě hodně lidí má zažitou ještě "zlatou kartu" místo černé a já to ani nedělám.
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    FORTRESS: Pevne doufam, ze se toho nechyti i csob. Budes to tahat sebou nebo radeji placeni telefonem?
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    FORTRESS: tvl citát od Dänikena...
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Tak už mi přišla kovová karta. V případě plebů je na přední straně jen jméno, kdo je ve Wealth Managementu má tam jen monogram. Designově pěkný - černý dopis, černá krabička, černá karta. Ale je dost těžká, kdo jich bude mít víc tak se pronese ;)

MVEK
    MVEK --- ---
    Ad Revolut a ID - já tam měl taky požadavek už asi týden a něco, dlouho jsem ho ignoroval a objevoval se opakovaně, v pondělí jsem na Androidu teda se vyfotil, po potvrzení fotek občanky a selfie to chtělo pin, zadal jsem a znovu to po mně chtělo vybrat, jaký doklad chci nahrát. Bral jsem to jako chybné UI, nechal být, a znovu otravují.
    Tak uvidíme, jestli se to povede nyní.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak k těm změnám u ERSTE jsem dneska mluvil s bankéřkou...

Říkala přesně to co je všem jasné... Pasou po klientech co jen těží výhody a nic nevrací zpátky.
    Co se týče dokazování příjmu z podnikání, tak mi říkala, že bude stačit (kdyby o mě nabrali pochybnosti), že jim nějak dokážu, že ten účet ze kterého ty peníze chodí slouží k podnikání. Což je u mě pohoda-jahoda, protože to je podnikatelský mBank. Také říkala, že vyšším kalibrem by pak byly nějaké přehledy o příjmech atd. Ale tam to už neříkala úplně tak, že by si tím byla jista v kramflecích, že to vůbec může.
    Také říkala, že nebudou automaticky účtovat tech 2500 poplatek ve chvíli, kdy nějak zjistí, že ty peníze jsou jen pumpovány dokola, ale že prostě primárně vypoví smlouvu. Že to je spíše strašák pro "socky", že toto může nastat - takový Damoklův meč... (samozřejmě nepoužila slovo "socky").

Berte to jako výsledek povídání klienta s bankéřkou a není asi důvod se znovu durdit a vyvozovat nějaké závěry. Jen jsem se chtěl podělit s informací jakou mám...
    RUI
    RUI --- ---
    RUI: Kdyby to náhodou někoho zajímalo, tak už se mi limit taky změnil na těch avizovaných 25k, takže k žádné změně plánu u Revolutu nedošlo.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: řekl bych, že to je návazná kampaň. První byla "doporuč a získáte oba" , nyní je to "získá každý (staro)nový klient" (ale doporučitel už ne)
    RUI
    RUI --- ---
    I po mně dnes chtěli znovu ověřit totožnost, naštěstí ale bylo za patnáct minut hotovo. Spíš mi vrtá hlavou ta změna limitu pro konverzi zdarma, která měla proběhnout v srpnu - u mě ke změně nedošlo s doteď mám původní limit 120k. Přehlédl jsem nějakou změnu změny...?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak došlo dneska s potvrzením totožnosti u revolutu i na mě... Super že v den kdy pádím směr Belgie, kdyby mi to teď blokli, asi bych nebyl rád :D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BIMBAS: o tehle akci Patrik psal, ze plati do 15.9. (tak to inzerovali i u sebe na webu). Uvazoval jsem o tom, ale Unicredit je tak strasne nesympaticka banka, ze jsem to proste nakonec nedal :(
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    Vážení obchodní partneři,

jak jsme vás již dříve informovali, v období od 1.9.2020 do 30.11.2020 vám přinášíme další jedinečný benefit pro vaše klienty!

Rádi bychom vám připomněli náš unikátní koncept dlouhodobého odměňování, a to co do výše tak i délky klientem získávané odměny.

Nová U KONTO kampaň pro klienty – „U KONTO 1 %“

CASHBACK ve výši 1 % po celý rok ze VŠECH plateb kartou po CELÉM SVĚTĚ u JAKÉHOKOLIV obchodníka.
    Pokud klient použije v daném měsíci Smart Banking, výše odměny vyplácené za tento měsíc není omezena. V případě, že klient nepoužije v daném měsíci Smart Banking, je výše odměny omezena na 200,- Kč/měs. Odměna se klientovi vyplácí 2x měsíčně.
    Pro získání odměny je potřeba zaregistrovat se v programu U-šetřete.
    Díky aplikaci U-šetřete získá klient přístup i k mnoha dalším slevám u našich partnerů.
    Kampaň je určena novým i bývalým klientům (nový klient banky nebo klient, který v uplynulých 36 měsících nebyl majitelem žádného účtu v UCB).
    Ostatní skvělé parametry a podmínky U konta zůstávají beze změny.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Moneta od 1. 12. snižuje úročení spořícího účtu (u toho, který teď stále ještě nese 1,5 % p.a.) na 0,5 % p.a.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GHOSTSTALKER: Viz treba https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/HTML/?uri=CELEX:32013R0575&from=CS#d1e34696-1-1

Pravidla likvidity od cl. 412 dale. V CR pak jeste par. 41 a nasl. obezretnostnich pravidel https://www.cnb.cz/cs/legislativa/vykon-cinnosti-a-obezretnostni-pravidla/index.html

AFAIK i pokud by banka chtela hypoteky/jine dlouhodobe uvery financovat vklady/jinymi kratkodobymi zdroji, nemuze.

GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NELDE: To jsou vsechno trochu spekulace. Viz co jsem rekl, podle me bance takove chovani (financovat napr. "jen" 50 % hypotek z vklad) regulace vubec neumozni. Plus to samozrejme neni o tom, ze by banka vybirala mezi vklady s 0% urokovymi naklady a zdroji z trhu s 2% naklady, jak jsi psal - treba rocni PRIBOR je ted jen 0,44 %.
    NELDE
    NELDE --- ---
    GHOSTSTALKER: Jenže ostatní úvěry jsou více rizikové, to znamená vyžadují větší rezervy, větší zkoumání atd. Oproti tomu jsou hypotéky výhodnější. A banka hlavně potřebuje ty vklady zhodnocovat, takže je užije, kde má možnost.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NELDE: A ta argumentace bankovni bilanci take nefunguje. Naznacujes, ze kdyz maji banky (agregovane) 5,5 bil. na vkladech, tak tim maji bohate pokryty uvery na bydleni ve vysi 1,4 bil. Ale opomijis, ze celkove uvery (jen rezidentum) cini 6,2 bil., tj. vice nez vklady. A ze banka vklady potrebuje i na financovani cele rady jinych aktiv(it) nez jen hypotek.

Opravdu si myslis, ze banky primarne financujici z vkladu prave hypoteky? Na ukor spotrebnich uver, uveru z kreditnich karet, konktokorentu, provoznich uveru apod... To mi moc nedava smysl. Zejmena v kontextu toho, ze zakladnim pravidlem je financovat dlouhodobe uvery dlouhodobymi zdroji - pro banku by bylo pomerne rizikove, pokud by dlouhodobe uvery (hypoteky) financovala z kratkodobych vkladu, ktere jsou splatne na videnou. Jasne, je to levny zdroj, ale kdyz ti vkladatel prijde s tim, ze chce vybrat sve penize, tak nemuzes jit za dluznikem hypoteky s pozadavkem, at hypoteku predcasne splati. A myslim, ze obezretnostni pravidla (predevsim v oblasti likvidity) by bankam takovou cinnost (resp. takovy likvidni gap) ani nedovodila.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NELDE: Pokud vyjdes z nakladu, tj. rozdilu mezi cenou zdroju pri posyktnuti a pri predcasnem splaceni hypoteky, tak nehraje roli, jestli banka hypoteku poskytla za 5, 10 nebo 50 %.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam