• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    MAGE
    MAGE --- ---
    NELDE: jiste ten system muze byt libovolny treba 1z1 2z2 3z3 4z4 nebo posledni cislice s tim ze pujdes odzadu, pripadne scitat ty 4 cisla a pouzit jednotkova cisla... proste pouzivat ty cisla co uz mas na te karte =)
    pripadne zapojit master system z pametovych technik a pin mas na dve slova
    NELDE
    NELDE --- ---
    MAGE: Tohle by mohl někdo i zkoušet. To už bych doporučoval kombinovaný klíč. První dvě číslice pro všechny karty stejné (to si pamatuješ), druhá dvě čísla podle karty - třeba posledné dvě.
    MAGE
    MAGE --- ---
    Na kartě máte 4x4 čísel vyberete každé první ze čtveřice a bum pin je na světě
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TRISSIE:
    jasně, ale primárně je asi ta nahodilost... A pokud ten člen rodiky je prababička z druhéko kolene, tak to bude už hodně fikané...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KOC256: já mám v jednom systému náhodně přidělené číslo, které je současně významným číslem jednoho člena rodiny, takže jsem asi rozbila anketu :-)
    (já vím, vejde se to pod "cokoli jinak", ale uznej, že to je dobrá haluz, na druhou stranu statisticky nikoli nemožná)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: v některých ohledech jsem asi konzerva, no. furt jedu karty - hodinky nemám (a kdybych měl, určitě ne smart hodinky) a platbu telefonem (asi spíš z iracionálních důvodů) nechci. takže s sebou nosím karty, aktuálně mBank, Equa, Air bank, Air Bank EUR, Revolut, služební Fio a Millenium (polskou) a na každé je jiný PIN, který ovšem "mám před očima" (a tuhle možnost jsi tam taky mohl dát)...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MUXX: na nfc výběr není pin potřeba. hodniky si taky zapomněl? A co kalhoty?
    MUXX
    MUXX --- ---
    RATTKIN: A treti je do pracovniho kompu :D ale jo, uz jsem parkrat odchazel bezradne od bankomatu, protoze jsem mel sice kartu, ale nemel jsem telefon kde mam hesla a piny..
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MUXX: to je jediný heslo co vim. teda kecam, ještě do googlu mám zapamatovatelné heslo
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BALAENA:
    Tak to ale už chtělo kalkulačku :D

Čekám kdy někdo přijde s odmocninou :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    NELDE: Dneska jsem překonala odpor k jejich internetovému bankovnictví a zkusila to hledat tam. A taky nic. Takže fakt jen ten bankomat. No, v mezidobí už jsem k tomu číslu získala citovou vazbu, tak si ho asi nechám.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    PATRIKCHRZ: kdysi dávno jsem ke kartě už neexistující banky vyfasovala PIN 6085. Na kartě jsem měla poznamenáno 1217 a v případě nouze se násobilo pěti.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Dříve, když PINy nešly neslyšel měnit, jsem používal následující systém:
    Od PINU jsem odečetl moje "oblíbené číslo" a rozdíl jsem si napsal na kartu.
    Tedy např. Pin ke kartě je. 4567, moje "oblíbené číslo" 1111, takže na kartu jsem si napsal 3456. Když jsem PIN zapomněl, tak jsem ho "vypočítal"
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Podle jejich tlustého manuálu to asi ani jinak nejde
    Změna PIN
    Prostřednictvím sítě vkladových tzv. iQ bankomatů si můžete zdarma změnit PIN. V případě, že aktivujete kartu,
    lze změnu PIN provést až následující pracovní den po aktivaci. Platit kartou u obchodníka a vybírat hotovost
    z bankomatů je možné ihned po změně PIN, vkládat hotovost přes bankomat nebo požádat o minivýpis však až
    následující pracovní den.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EDERA: zcela jistě to jde v bankomatu Unicredit, osobně zkoušeno.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    MUXX: otiskem prstu...
    MUXX
    MUXX --- ---
    RATTKIN: A jak se prihlasujes do spravce hesel?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    správce hesel někdo nepoužívá? já nevím z hlavy ani jediné své heslo nebo PIN.
    EDERA
    EDERA --- ---
    KOC256: Aha, tak to ne.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EDERA:
    mysleno to je z pohedu toho ocekavatelne "spatneho" tedy pokud jsi nekdy zvolila moznost 1-3, tak zaklikni to...
    EDERA
    EDERA --- ---
    KOC256: Ve skutečnosti ke kartě vždycky na začátku přišlo random číslo. Některá jsem si nechala, jiná jsem změnila na vlastní kombinace.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam