• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    QUIP
    QUIP --- ---
    R_G: S cizima menama tusim dobre funguje Creditas, ale vypada to, ze vyber hotovosti je za 10,- (do 500 000), vklady zdarma, vedeni uctu zdarma, SEPA platby zdarma.
    R_G
    R_G --- ---
    Můžete prosím doporučit banku působící v ČR, která má účet v eurech bez poplatků a umožňuje na pobočce výběr hotovosti (bez poplatků)? Mám účet u Komerční banky a začalo mi vadit, že si za to účtují poplatek :-) Díky!
    NELDE
    NELDE --- ---
    WERT: Teď jsem přispíval na jednu aktivitu na https://www.znesnaze21.cz/
    Dostal jsem i doklad pro daně.

Konkrétně na tohle, protože Frantu znám: https://www.znesnaze21.cz/...ny?fbclid=IwAR2Qw3cvZQzCamPKk-O6Rs2BnTzwYR2Uyl0i8ETMgjyt08zJ9mUNZBn6XQ8
    Když to vyjde, tak vám třeba nějaká trika udělá.
    MAGE
    MAGE --- ---
    WERT
    WERT --- ---
    OT: poradi nekdo sluzbu vhodnou pro usporadani charitativni sbirky? Jde mi o neco jako crowdfunding / transparentni ucet.

Jde mi o to aby bylo prehledne videt kolik je penez vybranych, kdo co dal a bylo to uzivatelsky jasny / srozumitelny a easy pro ceskyho uzivatele.

Potrebuju udelat sbirku pro ochrnutyho kluka, a pak tu samou platformu chci pouzit i pro spinalni jednotku v Motole. Kdyby nekdo vedel, diky!!!!
    HARALD
    HARALD --- ---
    GIOMIKY: Součástí založení klienta v bance je i jeho ověření z pohledu např politické exponovanosti. Součástí je i sebe-deklarace stavu klienta. Na téhle deklaraci kolabují plné moci vytvoření účtu pro fyzické osoby.
    Banky hledají cesty, jak tenhle bod obejít. Ale jde se přesunem na internet. Tedy řeší se počítačově gramotná populace. Zbytkové populace totiž valem ubývá a ekonomicky je nevýhodné pro ni vyvíjet cokoliv nového. Tahle populace už dožije na pobočkových sítích.
    EDERA
    EDERA --- ---
    GIOMIKY: Prostě ČSOB.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    EDERA: Z duvodu?
    EDERA
    EDERA --- ---
    GIOMIKY: Nezařídí. Mám dispoziční právo, mám notářsky ověřenou plnou moc a nešlo to.
    NELDE
    NELDE --- ---
    GIOMIKY: Hmm, potřeboval jsem notáře do nemocnice, ověření podpisu smlouvy kvůli prodeji a byl to docela problém. Ještěže to byl známý realiťáka.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    STARDAY: Notarsky overenou plnou moci. Notar prijde domu, potvrdi plnou moc a zplnomocnenec zaridi internetove bankovnictvi.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    GIOMIKY: nemyslela jsem tím tu digitální negramotnost. té rozumím. ale osoba, která nedojde s doprovodem ani na přepážku nebo na poštu, tak už mi přijde, že je na hraně. jak se bance pravidelně ztotožní?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EDERA: myslím, že pro tuhle kategorii je dobrá AirBank. Sice přímo nepodporuje papírové příkazy, ale bankéř to může za klienta zadat na počítači, když tam u něj oba sedí. A klient vůbec počítač ani chytrý telefon mít nemusí.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    STARDAY: Digitálně negramotný != nesvéprávný.
    EDERA
    EDERA --- ---
    STARDAY: Žák dokonale příčetná je moje 88 letá matka, ale ani ta teda nemá počítač nebo chytrý telefon. Takže pokud jde o převody, byla by odkázaná na ty hodně zpoplatněné na přepážce. Nepřijde mi to jako vůči téhle věkové kategorii úplně fér.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RATTKIN:
    Jo ale cokoliv najit je cim dal slozitejsi.

Na uvodni strane mam v pravo nahore hvezdu a tam mam SLEDOVANI. Zda jsem to tam nejak dal sam nebo to tam tak je netusim.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    našli jste v novém revolutu zobrazení aktuálního kurzu?
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    EDERA: Tohle nezni jako popis svepravne osoby
    EDERA
    EDERA --- ---
    BLAAZEN: Opakuju - 92 letá paní, neopouští byt, nedojde do banky, nedojde na poštu. Kartu si zablokovala před rokem, protože zapomněla PIN a pak i zapomněla, že si ji zablokovala, aktuálně se blíží do bodu, kdy zapomene, co je karta (jo, jednoho dne ten zlom prostě přijde). Důchod jí naštěstí chodí na účet, stejně jako dalším seniorům v rodině. Těch, co si to nechávají vyplácet od pošťačky, už v okolí moc neznám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam