• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    HARALD: Pořád to jde naštěstí obejít, nevidím důvod proč bych kvůli bankám provozoval extra nerootnute zařízení. S podobnou logikou by na mém domácí PC měla admin práva jen certifikovaná servisní firma.
    HARALD
    HARALD --- ---
    REEN: Na banku je od čnb přenášena čím dál víc zodpovědnost za to, že klient nepřijde prostřednictvím její aplikace o prachy. A to i v případě, že je mobil rootnutej / jailbreaknutej. Takže odmítnout aplikaci nainstalovat při rootu/jb je už standard. U všech bank. Podobně aplikace přestane fungovat, když se dotyčný sw nainstaluje.
    MAGE
    MAGE --- ---
    NELLAS: SMS není bezpečná
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MUXX: Nechci si zasírat mobil pěti appkama, které použiju jednou za půl roku, třeba, ono to není žádné dělo. A ano, asi i víc věřím SMS + PINu.
    MUXX
    MUXX --- ---
    NELLAS: Veris vic sms+pin nez aplikaci? Nebo je za tim jiny duvod? Ja jsem takhle v zahranici parkrat cekal na sms a nedockal jsem se, takze jsem rad za apku.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NAVARA: Nebo se na ně holt vykašlat.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELLAS: Tak holt přes pobočku za 75 Kč :)
    REEN
    REEN --- ---
    ADAMM: já to teda celkem chápu, samozřejmě to není věc, kterou by si mohla snadno dovolit tradiční banka na IB, které servisuje spoustu tradičnějších nebo firemních klientů... Ale u AB a a moderních mi to přijde rozumné. Nezkoumal sem to do detailu, ale u Revolutu a N26 se taky bez apky nehneš. U nejmenované zrušené německé Airbank to bylo nalajnováno stejně s tím, že přístup bez apky bude s SMS nebo e-mail on-click password pouze pasivní bez aktivních operací. Zapojením face-ID nebo otisků prstů se významně zlepší komfort autorizací operací. V bezpečnosti se až tak nevyznám, ale nemyslím si že SMSka je nějak bezpečnější...
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    ADAMM:
    U Hello jsem dopadl stejně a když jsem byl mírně nenadsen na podpore tak mě poslali k sipku. Navíc jejich apka se nespustí pokud zjistí že máš root...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MUXX: Já třeba smartphone mám, ale fakt si nechci instalovat bankovní appky.
    MUXX
    MUXX --- ---
    Me ten clanek teda prijde jako blabol. Ale asi znam malo lidi co jsou schopni zaplatit online, ale nemaji smartphone.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Jako není to náhončí, ale šetří náklady - ony ty SMS také něco stojí. A hlavně pro ně není klient, který nemá datové připojení a nový telefon zajímavý - na takovém moc nevydělají.
    Ještěže u nich nejsem - nesnáším tuhle módu všech (nejen bank) cpát svoje aplikace do cizích mobilů.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Air Bank jako náhončí operátorů a chytrých telefonů? – FAEI.cz
    https://faei.cz/air-bank-jako-nahonci-operatoru-a-chytrych-telefonu/

Jako říct "appka nebo nic", to je teda přísný. Fio má třeba PIN, který je v IB, pochybuju, že by to byl problém udělat i v případě AB. Hodně slušnej fuck off.
    DYNK
    DYNK --- ---
    Platil jsem s Curve kartou castku 12 900 Kc a kdyz chci pouzit funkci Go Back In Time (prehodit ten nakup na jinou kartu v ramci Curve), tak to nejde. Volba v appce je u tehle platby neaktivni s poznamkou, ze funkce Go Back In Time je mozna pouze u plateb mensich nez 5000 GBP (coz moje platba ale splnuje). Nepotkal jste se s tim nekdo?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    EquaBank mění sazby

Změny úrokových sazeb od 1. 4. 2021: 

u Spořicího účtu HIT v pásmu do 200 000 Kč snižujeme úrokovou sazbu z 0,7 % na 0,4 % p.a., přičemž základní sazba zůstává 0,1 % p.a. a mění se bonusová sazba z 0,6 % na 0,3 % p.a.

u Spořicího účtu MAX bude nová sazba 0,1 % p.a. bez ohledu na výši vkladu. V pásmu do 500 000 Kč zůstává sazba 0,1 % p.a., v pásmu nad 500 000 Kč snižujeme sazbu z 0,3 % na 0,1 % p.a.
    ATAN
    ATAN --- ---
    Jo, uz jsem to rano videl u lidi i na FB.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Přišla mi nabídka z Revolutu "doporuč kamaráda, získej 300 Kč" , očekávám první příspěvky "Revolut i na zlomenou nohu" za 3, 2, 1 ... :)

Bohužel je to bez jakékoliv výhody pro nového klienta.
    ATAN
    ATAN --- ---
    QUIP: Diky, vypada to dobre, ale vyzaduje kartu Ukrajinske banky. Zkusim nejakou sehnat.

Jinak uz mam poukazky Z/C. Na poste vubec netusili o co jde, strasne dlouho je hledali.
    QUIP
    QUIP --- ---
    ATAN: Pokud jeste resis poslani penez na Ukrajinu, tak jsem dneska z tramvaje zahlidnul reklamu na zastavce na https://biteffect.net/
    Vubec to neznam, ale bylo tam cosi o tom, ze je to levne, rychle, spolehlive prave pro posilani na Ukrajinu. Predpokladam, ze je to cilene na ukrajince zijici v Praze, co chteji poslat penize rodine na Ukrajinu, ale netusim, jestli je to dobry, nebo spatny. Nestudoval jsem podminky.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    kurz me netrapi, je to řádově 20usd. na tom nezbohatnu ani neschudnu. bohužel jsem promeskal ochranou dobu, takze mě ali odkázal přímo na obchodníka, a ten nabízí PP. netuším jestli mám právo trvat na refund zpět na kartu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam