CMLKA: AirBank / Moneta uz se mi taky nelibi. Nejak mam porad vetsi a vetsi averzi k tem PPF podnikum, ale je to jen ciste subjektivni pocit.
Ja si ted udelal osobni ucet u Creditas. Mam u nich nekolik let dva sporici ucty a za me dobry. Pripadne pokud jeste nemas, muzes zkusit i FIO, tam mam firemni ucet a taky naprosta spokojenost. Vim, ze si lidi obcas stezuji na chovani na pobockach, ale ja pobocky bank nenavstevuju, takze to je mi jedno. Jde mi vzdy o to, abych s bankou musel resit co nejmin veci, kdyz uz tak na dalku a rychle a aby meli fungujici a prehledne internetove bankovnictvi. Co se obliby bankovnictvi tyce, tak mi nejvic vyhovuje prave Equa a FIO. Creditas mi prijde obcas ne uplne intuitivni a obcas nejaky pomaly.
A pridam jeste aktualni zkusenost s Hello Bank - zakladal jsem si tma sporici ucet online. Naposilal jsem jim tam fotky dokladu, vypis uzctu a rozmery prirozeni a vsechny dalsi veci co chteli, poslal jsem overovaci platbu 1,- z uctu na me jmeno, zalozilo mi to ucet, ale neaktivovalo. Na uctu je progresbar 2/4 a ze se ceka na overovaci platbu. Po trech dnech jsem jim psal, kde se u nich platba zasekla, ze uz jsem ji posilal. Tak mi odepsali, ze platba jim dorazila, ale ze to v tom UI bude svitit, dokud mi neschvali ty doklady. A ze toho ted maji moc a nekdy se ozvou. Tak si predstavuju, ze tu moji online zadost nekdo vytisknul vceten fotek dokladu asi na 20 stranek papiru a poslal to postou do Indie. Po tydnu cekani mi napsali, ze chteji fotku obcanky znovu, protoze puvodni ma odlesk na hologramu. Super, to je fakt rychlost. Kdybych si dosel na pobocku, tak bych ten ucet mel pravdepodobne zalozeny jeste ten den, ale online v roce 2021 to trvalo 10 dnu. to jsem zvedav, co predvedou priste. Za me hned vedle monety nejhorsi zkusenost se zakladanim uctu online.