• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MUXX
    MUXX --- ---
    KRISKA: Jak to dopadlo?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    GOR: je to mala castka a udelam to asi spis podle toho navodu od MUXX. nemam eurovy ucet a nevim, kdyz poslu castku v eurech, aby dorazila spravna cilova castka kupci (znam castku v kc) + tam nejde dat VS pro naparovani. no prekvapilo me, ze pry z cz to takto lide delaji bezne bez problemu, kdyz me to nechce sezrat ani jedna banka ze dvou.
    GOR
    GOR --- ---
    KRISKA: No, neni to nutne, z cisla uctu jde udelat iban a penize poslat SEPA, viz MUXX.
    O jakou castku jde? Mas EUR ucet s castkou nebo budes teprve konvertovat?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    GOR: takze si sehnat nekoho s fio by mohlo byt reseni... diky
    GOR
    GOR --- ---
    KRISKA: IMO to jde jako vnitro zadat jen ve Fio, byt to dnes uz nema moc vyznam.
    MUXX
    MUXX --- ---
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ahoj, muzete mi prosim poradit? mam zaplatit na zahranicni - sk - ucet u fio xxx/8330
    a banka mi hlasi neplatny kod banky. prijemce tvrdi, ze lide z cr takto plati bezne a bez potizi, ze iban a castku v eurech, o kterou jsem pozadala, k nicemu nepotrebuji. mam to pry zadat jako beznou platbu. to mi ale nefunguje ani u jedne ze dvou bank co mam. je nejaka moznost jak tuto pltbu zadat? dekuji
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    ADAMM: tak nakonec Tchibo appka to na platbu chtěla a funguje to dobře :)
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    ADM: Neznam algoritmy CSOB, ale je pravdou, ze pokud nekde platim casteji a ze stejnych mist, tak po mne overeni vetsinou nechcou. Mas to trosku pomotane - to, ze mas aplikaci neznamena, ze se overovani neprovadi.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    ADM: Uuu, ty budes drson :D

“Po instalaci uz po mne zadny web potvrzovat pres sms nechtel...”
    ADM
    ADM --- ---
    WOJTISHEK: v postu, na ktery reaguju, neni psany nic o platebni brane = platba kartou, ale zda se ze o tom vis vic, takze kdyz zaplatim tvoji kartou, tak uz se nic nepotvrzuje, protoze mas appku v mobilu?
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    ADM: Pletes hrusky s jabkama - mluvi se o platebni brane = platba kartou. Potvrzeni platby z bankovnictvi uz nejakou dobu funguje. A pokud se ti nekdo dostane do weboveho bankovnictvi, tak uz pristup ke Smart klici ma.
    ADM
    ADM --- ---
    DOBYTEK: takze kdyby se ti nekdo dostal do weboveho bankovnictvi a provedl prikaz, staci ze mas apku na mobilu a uz nemusis nic potvrzovat. no to je fajn featura
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DOBYTEK: zkus koupit něco naprosto nepravděpodobného! :)
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    ADAMM: no fakt ze jo

"Pokud platební brána žádné ověření nepožaduje, je to v pořádku – naše algoritmy pravděpodobně vyhodnotily platbu jako dostatečně bezpečnou a další ověření není nutné."
    https://www.csob.cz/portal/lide/ucty/internetove-a-mobilni-bankovnictvi/csob-smart-klic
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DOBYTEK: řekl bych, že to je feature - potvrzení budou chtít jen pokud vnitřní mechanismy dojdou k názoru, že se jim transakce nějak nezdá.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Ohledně ČSOB a potvrzování plateb, přišla mi zpráva, že nebudou dál podporovat ověřovací sms a že si mám nainstalovat Smart Klíč. Po instalaci už po mně žádný web potvrzovat přes sms platbu nechtěl, ale ani žádné další potvrzení přes appku, prostě platba proběhne bez ohledu na částku. Přehlížím něco, nebo to mají rozbité?
    PESAN
    PESAN --- ---
    No me zajima banka...

kde ji kazdy mesic muzu posilat, na zprocesovani nejakou castkuu 5-10.000.000 Kč mesícne /fyzicky obchod, prodej/. Zda se dohodnem ci nikoliv.
    QUIP
    QUIP --- ---
    NELDE: Uplne jsem zapomnel, ze vlastne stejna fuze probehla loni, kdy Moneta koupila Wuestenrot.
    Nikde jsem nic nepodepisoval, neuzaviral zadnou novou smlouvu, 17.9.2020 prisel e-mail z Wuestenrot, kde tim podstatnym sdelenim bylo jen:
    rádi bychom Vás přivítali v MONETA Money Bank, která se stala novým vlastníkem Wüstenrot - stavební spořitelny a Wüstenrot hypoteční banky. Stavební spořitelna bude nyní působit na bankovním trhu jako MONETA Stavební Spořitelna. Wüstenrot hypoteční banka se přejmenuje do konce roku.
    Vaše služby se nemění
    Všechny Vaše aktuální smlouvy zůstávají platné a beze změny. Dokumenty ke své stávající smlouvě nově najdete na webu www.moneta.cz. Pod oranžovým tlačítkem W zde najdete i vstup do všech Wüstenrot portálů.

Pak prisel e-mail a papirovy dopis s novym cislem uctu v ramci Monety. V lednu jeste prislo pripomenuti, ze uz to probehlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam