• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    A je aktuálně nějaký spořící účet zajímavý?
    Podle https://www.banky.cz/prehled-a-porovnani/sporici-ucet/ vypadá nejlépe Hello a mSpoření. Na mSpoření jsem peníze dal, ale tam se to myslím vztahuje jen na spořící položky, ne? Navíc to má být od 3/5 jen 0,4% (teď 0,9% do 100k))
    Hello má od 1/5 jen 0,6% (teď 1% do 200k).
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MUXX: zaplatila jsem pres nakonec pres IBAN, diky za odkaz:)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NAVARA: Tak podrobně jsem to nezkoumala, ale.bylo by to vtipné :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    NAVARA: Takže jsme zase tam, kde jsme byli. S jediným rozdílem, že bych se zbavila té Monety.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELLAS: a poplatek za investici je 3%? :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    EDERA: Procti si podmínky... ten úrok získáte, když aspoň stejnou částku investujes a ta sazba tam bude taky vysvětlena.
    https://www.kb.cz/cs/obcane/sporeni/sporici-ucty-a-terminovane-ucty/sporici-ucty
    EDERA
    EDERA --- ---
    Zakládal jste teď někdo účet u KB? Mají na rok účet vedený zdarma a spořák "až 3 % p. a. do výše 3 milionů Kč". To "až" mě trochu mate. Ale mám teď spořák nula nula nic v Monetě (povinný přesun z Wüstenrot), tak zvažuju, že bych ho zrušila a přesunula se o dům dál.
    MUXX
    MUXX --- ---
    KRISKA: Jak to dopadlo?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    GOR: je to mala castka a udelam to asi spis podle toho navodu od MUXX. nemam eurovy ucet a nevim, kdyz poslu castku v eurech, aby dorazila spravna cilova castka kupci (znam castku v kc) + tam nejde dat VS pro naparovani. no prekvapilo me, ze pry z cz to takto lide delaji bezne bez problemu, kdyz me to nechce sezrat ani jedna banka ze dvou.
    GOR
    GOR --- ---
    KRISKA: No, neni to nutne, z cisla uctu jde udelat iban a penize poslat SEPA, viz MUXX.
    O jakou castku jde? Mas EUR ucet s castkou nebo budes teprve konvertovat?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    GOR: takze si sehnat nekoho s fio by mohlo byt reseni... diky
    GOR
    GOR --- ---
    KRISKA: IMO to jde jako vnitro zadat jen ve Fio, byt to dnes uz nema moc vyznam.
    MUXX
    MUXX --- ---
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ahoj, muzete mi prosim poradit? mam zaplatit na zahranicni - sk - ucet u fio xxx/8330
    a banka mi hlasi neplatny kod banky. prijemce tvrdi, ze lide z cr takto plati bezne a bez potizi, ze iban a castku v eurech, o kterou jsem pozadala, k nicemu nepotrebuji. mam to pry zadat jako beznou platbu. to mi ale nefunguje ani u jedne ze dvou bank co mam. je nejaka moznost jak tuto pltbu zadat? dekuji
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    ADAMM: tak nakonec Tchibo appka to na platbu chtěla a funguje to dobře :)
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    ADM: Neznam algoritmy CSOB, ale je pravdou, ze pokud nekde platim casteji a ze stejnych mist, tak po mne overeni vetsinou nechcou. Mas to trosku pomotane - to, ze mas aplikaci neznamena, ze se overovani neprovadi.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    ADM: Uuu, ty budes drson :D

“Po instalaci uz po mne zadny web potvrzovat pres sms nechtel...”
    ADM
    ADM --- ---
    WOJTISHEK: v postu, na ktery reaguju, neni psany nic o platebni brane = platba kartou, ale zda se ze o tom vis vic, takze kdyz zaplatim tvoji kartou, tak uz se nic nepotvrzuje, protoze mas appku v mobilu?
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    ADM: Pletes hrusky s jabkama - mluvi se o platebni brane = platba kartou. Potvrzeni platby z bankovnictvi uz nejakou dobu funguje. A pokud se ti nekdo dostane do weboveho bankovnictvi, tak uz pristup ke Smart klici ma.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam