• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    TOOMIX: Na rychlost plateb určitě FIO, převody mezi vlastníma účtama 24/7 realtime včetně cizích měn, účet zdarma, takže není co řešit.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    PATRIKCHRZ:
    ADAMM: Já jsem v bankovnictví a vůbec v oblasti financí docela nová, takže mám možná naivní otázku. Proč to banky dělají? My tady máme nějakou přísnější legislativu než v okolních zemích?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TOOMIX: Já mám těch účtů docela dost a trable jsem občas zažil prakticky všude. A to je zas tak moc extra nevyužívám, takže jsem toho také spoustu nezaregistroval. A záloha jinde se hodí vždy.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BUNDA: no tihle to přiznali, aspoň na FB, až za pár hodin, kdy se na ně sesypali lidi. A dneska to blblo taky. Vždycky jsem měl jen jeden účet, ale evidentně bude lepší mít aspoň jeden záložní
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TOOMIX: a jinak bych ti doporučil Creditas. Má docela našlápnuto. Fio je taková konzervativní klasika a Airbank taky proč ne. Zda budou změny a jaké se uvidí. Mám všechny uvedené a pár dalších bank k tomu :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TOOMIX: včera tam měli nějaký trabl a platby se převedli až za dlouho, volal jsem tam a hned na to upozorňoval jejich automat, takže sem si jen potvrdil, že o tom ví a řeší to. Jinde to raději zatloukají a operátor se tváří, že je vše ok.
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOOMIX: Asi Fio (pokud ne mBank nebo třeba Hello), u Air se dají čekat změny - jestli k lepšímu je ve hvězdách, nicméně se zakládáním účtu u nich bych teď počkal.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Jako primární banku mám EquaBank a rád bych to tak nechal, ale včera a dnes mě vytočili tak, že si asi pořídím ještě záloží účet (zpomalené převody mezi účty, kdy převod mezi vlastními účty trval včera 8 hodin, dneska 5). Přemýšlím jestli Fio nebo Air Bank. Požadavek je akorát abych měl debetní kartu, mělo to FUNKČNÍ mobilní bankovnictví, bankomaty a vkladomaty mi jsou fuk. Co byste si vybrali? Asi to bude jedno co?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Tak to se dá čekat, že to bude vyšší jen pro prémiové klienty (-;
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: no i v tom původním článku je výslovně zmíněná KB, která to chce kvůli firemním klientům - ale když už to budou dělat, tak že to pustí všem. tak uvidíme, jak to dopadne.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM:
    KOLLUCHA:
    Dle dnešního článku na Měšci https://www.mesec.cz/clanky/okamzite-platby-kdo-je-nabizi-a-za-kolik-a-jake-novinky-se-chystaji/ se sice zvedne obecný limit pro okamžité platby, ale některé banky na to zareagovaly tak, že limity sníží. Takže sice můžete přijmout okamžitou platbu až 2,5 milionu, ale asi vám ji nebude mít kdo poslat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MTHU: Řešili jsme to kdysi dávno s Barclays, protože jsme podle kategorie chtěli mít automatické uplatňování DPH, nedá se, není to spolehlivé, a stejně je to max na úrovni jednoho z kódů obchodníka. Slušně to funguje jen u Amexu u některých cestovních kategorií.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    revolut taky kategorizuje
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Zkusim airbank, diky vsem!
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DOBYTEK: umí to i mBank a docela to funguje, řekl bych (ale já to nepoužívám)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DOBYTEK: hodně bank se o to snaží, ale nikde to nefunguje dokonale. Z těch, co to více či méně umí nezazněla ČS.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DOBYTEK: Airbank určitě s tím, že si to můžeš i sám určit a naučit to.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    NAVARA: jak jinak, ti jsou fakt marní
    MTHU TOOMIX MAGE: dík za info. Říkají tomu nějak odborně? Jako "Řazení do kategorií" nebo tak nějak?
    MTHU
    MTHU --- ---
    DOBYTEK: AirBank i ČS to umí. Samozřejmě, občas se to musí naučit, MCC kódy nejsou vždy to pravé.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam