Prošel jsem si výměnou OP a tak jsem mohl zkusit jak u které banky je tento proces bezbolestný...
Seřadím podle otravnosti od nejlepšího po nejhorší...
1/ AirBank - jasné, logické, OP to detekovalo samo a vyfotilo si ji to jak se objevila správně v hledáčku
2/ George - fotit jsem musel ručně a nakonec potvrdit pomocí George Klíč, ale jinak bez problému
3/ Moneta - focení trvalo, protože nad tím zřejmě běžela nějaká umělá inteligence, která napoprvé fotku nerozpoznala. Ale už mě to otravovalo
4/ mBank - zvolil jsem změnu OP, ale nutilo mě to vyplňovat i údaje, které jsem měnit nechtěl (původ příjmu, trvalé bydliště, obor zaměstnání, ...). Asi bych to ještě zkousl, ale při výzvě abych vložil fotky přední a zadní strany OP, to vyhodilo chybu, že fotky nemohou mít stejný název. Ale já používal foťák, to si měla aplikace vyřešit sama. Při odejítí do foťáku, žádost zmizela a musel BYCH vyplňovat od začátku na což jsem neměl nervy, takže jsem to dodělával na PC.
5/ COINBASE - v aplikaci jsem nenašel možnost jak OP změnit. Na webu jsem musel odkaz chvilku hledat ale po nalezení to bylo hodně šikovné - na SMS došel odkaz s URL na které jsem mohl použít mobil k vyfocení/případně vložení fotek OP. Následně návrat na web.
6/ REVOLUT - doposud jsem nenašel místo jak změním OP. Mail mi tuším došel pár týdnů zpátky, ale ten jsem už smazal a nyní nevím jak to tam nahraju. Doufám, že mi přestane fungovat někde v zahraničí :-)